Phil Gates

n

Phil Gates komt uit een familie van muzikanten die hebben bijgedragen aan de vorming van zijn muziekstijl en talent.
Phil is een multi-instrumentalist; vanaf zijn 7e heeft hij viool, klarinet, drums en tenslotte zichzelf gitaar leren spelen.
De expressiviteit van elektrische gitaar en slidegitaar werden de muzikale hoekstenen voor Phil. Vroege invloeden voor Phil waren Buddy Guy, Muddy Waters, Roy Buchanan, Jimi Hendrix, Shuggie Otis, Rory Gallagher en Johnny Winter.
Phil begon op 18-jarige leeftijd professioneel te spelen met verschillende projecten. Hij trad op in zowel clubs als grote zalen in meer dan vijftien verschillende landen. Phil heeft het podium gedeeld en gewerkt met geweldige bluesartiesten zoals Buddy Guy, John Mayall, Coco Montoya, Tommy Castro, Janiva Magness, John Nemeth, Kenny Neal, Eric Gales en vele anderen.
Phil is een actieve pleitbezorger voor de blues, zowel als bluesartiest als achter de schermen bij de Los Angeles Blues Society. Hij is jarenlang een gewaardeerd jurylid geweest bij de International Blues Challenge van de Blues Foundation (IBC) in Memphis, TN en ook bij de "King of the Blues" wedstrijd in Hollywood. Phil trad overal ter wereld op met zijn eigen stijl van The Blues, waarbij zijn gitaarwerk terugkomt in alles wat hij doet.

Phil Gates
,Chicago, USA

Official website

GENRE

Blues · Jazz · Funk

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

GEAR

Yamaha SA 2200 guitarpoll
Yamaha SA 2200

PRS Silver Sky Limited guitarpoll
PRS Silver Sky Limited
Fender American Deluxe Stratocaster guitarpoll
Fender American Deluxe Stratocaster

Lou Guldemond

n

Lou, autodidact op gitaar, speelde in groepen met verschillende stijlen zoals Pasadena Dreamband (disco), Top Secret met saxofonist Toon Roos (fusion), Batida met zanger Joseé Koning (Braziliaans), Brigitte Kaandorp (cabaretier), Big Black & Beautiful (theater). Hij produceerde het eerste solo-album (It’s Happening) van jazzgitarist Martijn van Iterson en was vaste gast in de North Sea Jazz Club in A’dam. In 2012 verscheen zijn album That’s It met elf nummers in de stijl smooth jazz, allemaal geschreven door Lou. Opnieuw uitgebracht in 2020.
In 2021 speelt Lou bij Licks & Brains (NU jazz bigband). Licks & Brains werkte en nam op met verschillende bekende artiesten zoals Eric Vloeimans, Joseph Bowie, Anton Goudsmit en Benjamin Herman.

Lou Guldemond
, , Nederland

Official website

GENRE

Blues · Fusion · Jazz · Funk

ALBUMS

GEAR

Ibanez LR10 guitarpoll
Ibanez LR10

Fender 1955 Stratocaster Hardtail guitarpoll
Fender Stratocaster
Gibson Les Paul Custom Ebony guitarpoll
Gibson Les Paul Custom Ebony

Prince

n

PRINCE, geboren Prince Rogers Nelson, was een van de grootste artiesten van de jaren tachtig van de vorige eeuw.
Prince wordt in 1958 in Minneapolis geboren als Prince Roger Nelson. Zijn moeder Mattie Shaw is jazz-zangeres en zingt in het combo van vader John Nelson. Pa heeft als artiestennaam Prince Rogers en zo is er ook weer een verklaring voor de toch wel wat opvallende voornaam van His Royal Badness.
De kleine Prince leert al snel de begintunes van zijn favoriete TV-programma's op de piano na te spelen, hij wordt door het muzikantenvirus aangestoken en leert zichzelf gitaar en drums spelen.
In 1977 tekent hij een contract voor drie solo-albums. Hij krijgt de platenmaatschappij ook nog eens zo gek dat hij de albums zelf mag produceren. In 1978 komt dan zijn debuutalbum For You uit. De single 'I Wanna Be Your Lover' wordt zijn eerste Amerikaanse nummer 1 hit.
Zijn wereldwijde doorbraak komt echter met de soundtrack van de film Purple Rain, waarin hij ook de hoofdrol speelt. Daarna blijft Prince aan de lopende band albums en hits produceren, van zowel zichzelf als van bandleden Wendy and Lisa en Sheila E. Ondertussen wordt de eigen studio, Paisley Park, gebouwd. Tussen 1985 en 1993 brengt Prince een waslijst aan releases uit en is niet meer weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten.
Op 21 april 2016 wordt de wereld geschokt door het bericht dat Prince Roger Nelson op 57-jarige leeftijd is overleden, zijn lichaam werd aangetroffen in de studio in zijn huis in Minnesota.

Prince
7 juni 1958, Minneapolis, Minnesota, USA
21 april 2016, Chanhassen, Minnesota, USA
Official website

GENRE

Blues · Rock · Pop · Funk · Soul

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Schecter Prince Cloud guitarpoll
Schecter Prince Cloud
Schecter Prince Symbol Purple guitarpoll
Schecter Prince Symbol Purple
Hohner Mad Cat Telecaster guitarpoll
Hohner Mad Cat Telecaster
Fender Stratocaster Custom Shop gold-plated guitarpoll
Fender Stratocaster Custom Shop gold-plated
Vox HDC-77 guitarpoll
Vox HDC-77
Fender Stratocaster Prince modified guitarpoll
Fender Stratocaster Prince modified

John Mayer

n

John Mayer verwierf bekendheid met zijn eerste album, Room For Squares (2001).
Mayer groeide op in Connecticut en ging naar het Berklee College of Music in Boston voordat hij naar Atlanta, Georgia verhuisde om zich op een professionele carrière te concentreren.
Mayer staat bekend om zijn op gitaar georiënteerde pop en soulvolle teksten. Mayer kreeg een Grammy in 2003 (voor Best Pop Vocal Performance) en nog twee releases: de live-optreden-cd Any Given Thursday en de studio-release Heavier Things.
Na het winnen van Grammy's voor zijn album Continuum (2006) en het uitbrengen van Battle Studies (2009), kondigde Mayer aan dat hij zou stoppen met toeren vanwege een medisch probleem met zijn keel. Hij deed het een paar jaar rustig aan, wat carrière betreft, maar bleef schrijven en opnemen en bracht in 2013 zijn zesde album uit, Paradise Valley.

John Mayer
16 oktober 1977, Bridgeport, Connecticut, USA

Official website

GENRE

Blues · Rock · Pop · Funk

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

PRS Silver Sky Roxy Pink guitarpoll
PRS Silver Sky Roxy Pink
PRS Super Eagle John Mayer guitarpoll
PRS Super Eagle John Mayer
Martin OM-28 guitarpoll
Martin OM-28

Fender 2004 Custom John Mayer Stratocaster guitarpoll
Fender 2004 Custom John Mayer Stratocaster Black 1
Duesenberg Pomona Lapsteel guitarpoll
Duesenberg Pomona Lapsteel

Peter Tiehuis

n

Een van Nederlands meest toonaangevende gitaristen van de laatste decennia is Peter TiehuisOp negenjarige leeftijd begon hij klassieke gitaar te spelen, enkele jaren later gevolgd door de elektrische gitaar.
Tijdens het spelen in verschillende rock- en soulbands rondde hij een klassieke studie af aan het Twents Conservatorium in Enschede en een jazzstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Zijn veelzijdigheid heeft hem in staat gesteld om bijna alle soorten muziek te spelen.
Naast het spelen in de lokale jazzclubs sloot hij zich aan bij internationaal bekende groepen, zoals: The Skymasters, Peter Herbolzheimers Rhythm Combination and Brass, Batida, Till Brönner's 'Ballad Joint', The Wolfgang Haffner Band, The Chris Hinze Combination, Het Metropole Orkest (waar hij sinds 1996 als gewoon lid bij is).
Door de jaren heen speelde hij met alle grote sterren in Nederland zoals Trijntje Oosterhuis, Lee Towers, Ilse DeLange, Rob de Nijs, Hans Vermeulen, Humphrey Campbell en nog veel meer. Ook de lijst van internationale grootheden is indrukwekkend, met namen als Toots Thielemans, Benny Goodman, Dizzy Gillespie, Freddie Hubbard, Stan Getz, Tania Maria, Al Jarreau, Tina Turner, Chaka Khan, Constantin Wecker, Charlie Mariano, Vince Mendoza, Mike Stern , Bob Mintzer, The Yellow Jackets, Jasper van 't Hof, Elvis Costello, Gino Vannelli, The Brecker Brothers, Pat Metheny, Randy Crawford, George Duke, John Scofield, Herbie Hancock, Steve Vai, Ivan Linz, Laura Mvula, Lizz Wright , Gregory Porter en vele anderen.
Tiehuis is al zo'n 10 jaar docent aan het conservatorium van Amsterdam waar hij nog steeds als gastdocent jaarlijks workshops geeft.

Peter Tiehuis
15 juni 1956, Almelo, Nederland

Official website
GuitarSchool

GENRE

Blues · Rock · Fusion · Jazz · Pop · Latin · Klassiek

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

GEAR

Gretsch 6120 single cut guitarpoll
Gretsch 6120 single cut
Dick Dijkman PT-signature model guitarpoll
Dick Dijkman PT-signature model

Fender Telecaster 60's Thinline guitarpoll
Fender Telecaster 60's Thinline
Godin 35045 multiac nylon encore
Godin 35045 multiac nylon encore

Matt Schofield

n

Matthew Schofield een Engelse bluesgitarist/zanger. Zijn band speelt eigen materiaal, een mix van blues, funk en jazz, evenals covers van bluesklassiekers zoals "Lights Are On, But Nobody's Home" van Albert Collins.
Schofield wordt beschouwd als een van de meest onderscheidende en innovatieve Britse bluesgitaristen en is door Guitar & Bass Magazine beoordeeld in de top tien van Britse bluesgitaristen.
Schofield treedt op wereldwijd, ook met gitaristen als Buddy Guy en Robben Ford. Hij heeft een notitie in het Penguin Book of Blues Recordings als een van de twee levende Britse artiesten die de maximale waardering van vier sterren hebben behaald. Daarnaast is hij opgenomen in de British Blues Awards Hall of Fame.

Matt Schofield
21 augustus 1977, Manchester, Engeland

Official website

GENRE

Blues · Rock · Pop

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

vr 15 apr 2022 20:30 Matt Schofield tickets
zo 17 apr 2022 20:15 Matt Schofield tickets
wo 20 apr 2022 20:00 Matt Schofield tickets

GEAR

Fender 1961 Stratocaster guitarpoll
Fender 1961 Stratocaster
SVL Sixty-One Daytona guitarpoll
SVL Sixty-One Daytona
SVL Fifty-Nine guitarpoll
SVL Fifty-Nine
SVL Sixty Custom guitarpoll
SVL Sixty Custom

Matt Andersen

n

Matt Andersen is een powerhouse met een soulvolle stem en een indrukwekkende aanwezigheid op het podium.
Hij heeft zijn aanhang op de ouderwetse manier opgebouwd door wereldwijd te toeren. En de wereld is inderdaad wakker geworden en heeft hem ontdekt, waardoor hij meer dan 18 miljoen views op YouTube heeft verzameld. Naast headliner op grote festivals, clubs en theaters in Noord-Amerika, Europa en Australië, deelde hij het podium en toerde hij met Bo Diddley, Buddy Guy, Greg Allman, Tedeschi Trucks Band, Randy Bachman, Little Feat, Jonny Lang, Serena Ryder en anderen.
Andersen won de European Blues Award 2013 en 2016 voor Beste Solo/Akoestische Act, drie Maple Blues Awards in 2012, en was de eerste Canadees ooit die de hoogste eer in de categorie solo/duo mee naar huis nam op de 2010 International Blues Challenge in Memphis. Sinds de release van Weightless begin 2014 heeft Andersen een JUNO-nominatie ontvangen voor Roots & Traditional Album of the Year, een CIMA Road Gold Award en acht Maple Blues Awards.

Matt Andersen
Perth-Andover, New Brunswick, Canada

Official website

GENRE

Blues · Rock · Country · Soul

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

GEAR

Lakewood J-32 CP guitarpoll
Lakewood J-32 CP
Fender Telecaster Deluxe Vintera 70s guitarpoll
Fender Telecaster Deluxe Vintera 70s

Gibson EDS-1275 guitarpoll
Gibson EDS-1275
Nashguitars Telecaster T-52 guitarpoll
Nashguitars Telecaster T-52

Robert Cray

n

Robert William Cray is een Amerikaanse bluesgitarist en zanger.
Cray's muzikale leven gaat terug tot toen hij een student was aan de Denbigh High School in Newport News, Virginia. Daar speelde hij in zijn eerste band, The One-Way Street.
Op 20-jarige leeftijd had Cray zijn helden Albert Collins, Freddie King en Muddy Waters in concert gezien en besloot hij zijn eigen band te vormen, ze speelden in universiteitssteden aan de westkust. Eind jaren zeventig woonde hij in Eugene, Oregon, waar hij de Robert Cray Band vormde en samenwerkte met Curtis Salgado in de Cray-Hawks.
Cray bracht het album Who's Been Talkin' uit op Tomato Records in 1980. Twee albums op HighTone Records in het midden van de jaren tachtig, Bad Influence en False Accusations, waren redelijk succesvol in de Verenigde Staten en in Europa, waar hij een reputatie opbouwde als een live artiest.
Hij werd uitgenodigd door Keith Richards om lid te worden van de begeleidingsband van Chuck Berry in de film uit 1987, Chuck Berry: Hail! Hagel! Rock 'N' Roll, geregisseerd door Taylor Hackford. In 1987 nodigde Tina Turner Cray uit om deel uit te maken van haar televisiespecial Break Every Rule.
Inmiddels was Cray een openingsact voor grote sterren als Eric Clapton en speelde hij in grotere zalen als soloartiest.
In 2011 werd Cray opgenomen in de Blues Hall of Fame, in 2017 ontving hij de Americana Music Lifetime Achievement Award for Performance.

Robert Cray
1 augustus 1953, Columbus, Georgia, USA

Official website

GENRE

Blues · Soul

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

zo 10 juli 2022 20:30 Hengelo The Robert Cray Band tickets

GEAR

Fender Stratocaster Robert Cray Sign guitarpoll
Fender Stratocaster Robert Cray Sign

David Gilmour

n

David Gilmour, zoon van een docenten-paar, studeerde aan Cambridgeshire College of Arts and Technology.
Gilmour begon zijn muzikale carrière bij de groep Jokers Wild, een band die vooral covers bracht van Chuck Berry, The Beach Boys, Manfred Mann, Wilson Pickett en The Kinks. In 1967 sloot hij zich aan bij Pink Floyd, in 1968 werd hij leadgitarist en mede-vocalist. Toen Roger Waters na ruzie in 1985 de groep verliet, werd Gilmour de nieuwe leider van Pink Floyd.
Naast zijn carrière bij Pink Floyd bracht hij ook soloalbums uit, speelde bij tal van grote artiesten als sessiemuzikant en produceerde. Ook heeft hij een aantal artiesten ontdekt en geholpen; de bekendste daarvan is waarschijnlijk Kate Bush.
David Gilmour staat bekend om zijn heldere eenvoudige unieke (solo-)gitaarspel en speciale demptechnieken. Hij speelt meestal op een Fender Stratocaster.
Zijn gitaarsolo in Comfortably Numb, een compositie van Gilmour en Roger Waters, werd in 2007 door het Britse muziekblad Q verkozen tot beste gitaarsolo aller tijden.
Gilmour staat bekend als multi-instrumentalist, zo bespeelt hij naast de gitaar ook de drums, piano, saxofoon en mondharmonica.
Op 20 juni 2019 veilde Gilmour een flink deel van zijn instrumenten. Zijn zwarte Stratocaster werd voor 3.975.000 dollar verkocht. Dat is het hoogste bedrag dat ooit voor een gitaar is betaald. In totaal haalde hij met die veiling zo’n 21 miljoen dollar op voor ClientEarth.

David Gilmour
6 maart 1946, Cambridge, Cambridgeshire, Engeland

Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Fender 1969 Stratocaster guitarpoll
Fender 1969 Stratocaster
Fender 1954 Stratocaster guitarpoll
Fender 1954 Stratocaster
Fender 1984 Stratocaster '57 reissue guitarpoll
Fender 1984 Stratocaster '57 reissue
Fender 1965 Stratocaster guitarpoll
Fender 1965 Stratocaster
Double neck Custom Stratocaster by Dick Knight guitarpoll
Double neck Custom Stratocaster by Dick Knight
Fender 1967 Telecaster guitarpoll
Fender 1967 Telecaster
Fender 1959 Telecaster Custom guitarpoll
Fender 1959 Telecaster Custom
Fender 1955 Esquire guitarpoll
Fender 1955 Esquire
Gibson Les Paul Goldtop P-90 Bigsby guitarpoll
Gibson Les Paul Goldtop P-90 Bigsby
Bill Lewis 24-fret guitarpoll
Bill Lewis 24-fret
Gretsch 1957 6128 Duo Jet guitarpoll
Gretsch 6128 Duo Jet
Gibson 1986 J-200 Celebrity guitarpoll
Gibson 1986 J-200 Celebrity
Martin D35 guitarpoll
Martin D-35

Taylor 712CE guitarpoll
Taylor 712CE
Ovation Custom Legend guitarpoll
Ovation Custom Legend

Naia Izumi

n
De Amerikaanse soul- en jazzgitarist Naia Izumi werd als tiener gediagnosticeerd met autisme. Hij heeft moeite met sociale interactie, oogcontact, woorden en lichaamstaal. Hij leerde echter om zijn gevoelens te uiten door middel van zijn muziek. Hoe dat klinkt? Izumi heeft een honingzoete soulstem die hij begeleid met zijn unieke vorm van tapping gitaarspel. In 2018 deed hij mee aan NPR's Tiny Desk Contest, waar hij als winnaar uit de bus kwam en in 2021 bracht hij zijn debuutalbum 'A Residency in the Los Angeles Area' uit, gemaakt met producer Tony Berg (bekend van zijn werk met Peter Gabriel en Phoebe Bridgers).

Naia Izumi
Columbus, Georgia, USA

Official website

GENRE

Blues · Jazz · Soul

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Fender Jazzmaster American original 60s guitarpoll
Fender Jazzmaster American original 60s

Tommy Bolin

n

Nadat hij met zijn vader en broer Johnny naar een Elvis-concert was geweest was het hem duidelijk dat hij muzikant wilde worden. Zijn eerste instrument was de drums, gevolgt door de piano die hij later gebruikte om te componeren. Op 14-jarige leeftijd speelde hij voor het eerst in een band genaamd Patch Of Blue, en toen hij 15 was vormde hij zijn eerste band, Denny & The Triumphs. Omdat hij weigerde zijn haar te laten knippen werd hij van school gestuurd.
Tommy Bolin verhuisde naar Denver en speelde kort bij de band American Standard. Eind 1968, hij was nog geen 18 jaar oud, richtte hij de band Ethereal Zephyr op, die zich later gewoon Zephyr noemde. Ze bracht haar eerste LP Zephyr uit in 1970. Een jaar later werd het tweede album, Going Back To Colorado, uitgebracht.
Het volgende en belangrijkste station in Bolins carrière was de band van Billy Cobham. Op zijn LP Spectrum uit 1973 speelde hij gitaar op acht jazzrocknummers. Bijna tegelijkertijd werd in 1973 ook de LP Bang van de James Gang uitgebracht. Daar begon hij als vervanger van Domenic Troiano.
Nadat hij de James Gang had verlaten, besloot hij zijn carrière als soloartiest voort te zetten.
In 1975 verliet Ritchie Blackmore uit Deep Purple. David Coverdale stelde Bolin voor als zijn opvolger en nodigde hem uit om auditie te doen.
In november 1975 kwam Deep Purple's album Come Taste the Band uit, waarop hij op acht nummers speelde. Come Taste The Band verkocht en werd goed ontvangen. Op 15 maart 1976, na 52 optredens als leadgitarist en een studio-LP, kwam er een einde aan het Deep Purple-tijdperk voor Bolin.
In september 1976 werd Tommy Bolins laatste plaat tijdens zijn leven uitgebracht: Private Eyes; hij stierf slechts een paar weken later, op 4 december 1976. De avond ervoor speelde de "Tommy Bolin Band" als openingsact voor Jeff Beck in Miami. Na de voorstelling viel Tommy Bolin flauw in het hotel en ging naar bed. De volgende dag vond zijn vriendin hem in een zeer zwakke toestand en belde een dokter. Voordat dat gebeurde, stierf Tommy Bolin aan een aan alcohol gerelateerde overdosis heroïne.
Tommy Bolin was pas 25 jaar oud, hij werkte ongeveer acht jaar in de muziekbusiness. Zijn nalatenschap wordt nu beheerd door zijn broer Johnny, die in 1996 het label The Tommy Bolin Archives oprichtte.

Tommy Bolin
1 augustus 1951, Sioux City, Iowa, USA
4 december 1976, Miami, Florida, USA
Official website

GENRE

Blues · Rock · Fusion · Jazz

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Fender 1974 Stratocaster chrome pickguard guitarpoll
Fender 1974 Stratocaster chrome pickguard
Fender Stratocaster Telecaster neck guitarpoll
Fender Stratocaster Telecaster neck
Fender Stratocaster 57 Reissue op guitarpoll
Fender 1963 Stratocaster

Yamaha SX guitarpoll
Yamaha SX
Gibson 1960 Les Paul Bigsby guitarpoll
Gibson 1960 Les Paul Bigsby

Erwin van Ligten

n

Erwin van Ligten, geboren op Surabaya Java, Indonesië geboren als zoon Eugene Ferdinand van Ligten en Mientje Meijer.
In 1958 komt het gezin met het schip Zuiderkruis naar Nederland.
Zijn eerste muziekcontact was met de ukelele van zijn vader.
Van een van zijn oudere broers krijgt hij op zijn 12e een gitaar. Hij raakt geïnspireerd door de Indorock van The Tielman Brothers. Ook is hij sterk beïnvloed door het gitaarwerk van Chet Atkins. Zijn vader draait vaak muziek uit Hawai en van Django Reinhardt. Hij heeft geen muziekopleiding gehad en is daarom een autodidact.
Na de middelbare school speelt hij in diverse bands zoals Pangrass, Klaver en Spaak, het repertoire bevat nummers van Wishbone Ash Symfonische rock en jazzrock.
Na een auditie wordt hij op zijn 22e in 1980 aangenomen bij de Dizzy Man's Band en schaft een Gibson ES en Fender Telecaster aan.
Eind 1980 begint zijn 25-jarige samenwerking met zijn toenmalige vrouw Julya Lo'ko. Hierna volgt samenwerking met Angela Groothuizen, Sue Chaloner, Berget Lewis, Mathilde Santing, Frédérique Spigt in de band A Girl Called Johnny, Brigitte Kaandorp, Chris Hinze, Astrid Seriese, Micheline van Hautem, Rob Wiedijk van The Bob Color en The Alessi Brothers.
In 2006 maakt hij zijn eerste soloalbum Twisted Logic met gastbijdragen van o.a. Michel van Schie, Martino Latupeirissa en de Duitse cellist Stephan Braun. De CD laat diverse genres horen: Instrumentale rock, country, blues, fusion en wereldmuziek geïnspireerd door o.a. Chet Atkins, Ry Cooder, Jackson Browne, David Lindley, Jimi Hendrix en Jeff Beck aan wie hij deze cd heeft opgedragen.
Op de cd Kroncong Baru (mei 2010) maakt de gitarist samen met Julya Lo'ko muziek van zijn roots in Java, Indonesië. Als duo gaan zij met dit repertoire op tournee.

Erwin van Ligten
11 juli 1957, Surabaya, Java, Indonesië, Nederland

Official website

GENRE

Blues · Rock · Pop · Hardrock

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Fender Stratocaster Lake Placid Blue guitarpoll
Fender Stratocaster Blue
Fender 60s Jazzmaster Vintera guitarpoll
Fender '60s Jazzmaster Vintera

Piet Visser Doublecut guitarpoll
Piet Visser Doublecut
Piet Visser Erwing Zebranocaster guitarpoll
Piet Visser Erwing Zebranocaster

Carl Verheyen

n

Carl Verheyen is vooral bekend als DE gitarist van Supertramp. Daarmee doe je hem echter te kort. Een gitarist in hart en nieren, dat is het minste wat je van Carl Verheyen kan zeggen. Met meer dan 40 jaar ervaring als zowel soloartiest, bandlid en studiogitarist is Carl Verheyen één van 's werelds bekendste en meest gevierde gitaristen aller tijden. Guitar Magazine plaatste hem niet voor niets in de top 10 van beste gitaristen ter wereld.
Als gitarist van Supertramp heeft Carl sinds 1985 voor miljoenen enthousiaste fans in uitverkochte zalen en stadions over de gehele wereld gespeeld. Daarnaast mocht hij enkele muzikale grootheden flankeren zoals BB King, Joe Bonamassa, The Bee Gees, Cher, Christina Aguilera en nog vele anderen.
Hij was leraar studiojazzgitaar voor de USC Thornton School of Music en geeft regelmatig instructie-optredens aan het Musicians Institute (MI) in Hollywood, Californië, Guitar Institute of Technology en is auteur van instructieboeken, waaronder Improvising Without Scales.

Carl Verheyen
3 april 1954, Santa Monica, California, USA

Official website
GuitarSchool

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Fender 1961 Stratocaster Sea Foam Green guitarpoll
Fender 1961 Stratocaster Sea Foam Green
Fender 1958 Stratocaster Custom Shop Masterbuilt guitarpoll
Fender 1958 Stratocaster

LSL CVS guitarpoll
LSL Instruments CVS
LSL Saticoy CV Special guitarpoll
LSL Saticoy CV Special

LSL T-Bone guitarpoll
LSL T-Bone
Supro 1956 Dual-Tone guitarpoll
Supro 1956 Dual-Tone
Gibson 1954 Les Paul Standard Goldtop guitarpoll
Gibson 1952 Les Paul Standard Goldtop
Gibson ES335
Gibson 1965 ES335
Gibson 1965 SG red guitarpoll
Gibson 1965 SG red
Gibson 1960 ES 175D guitarpoll
Gibson 1958 ES-175
Fender 1966 Telecaster Custom guitarpoll
Fender 1960 Telecaster Custom
Fender 1970 Telecaster Thinline guitarpoll
Fender 1970 Telecaster Thinline
Gretsch 1954 Chet Atkins Hollow Body 6120 guitarpoll
Gretsch 1959 6120
Rickenbacker 360 12-string guitarpoll
Rickenbacker 1967 360 12-string

George Kooymans

n

George Kooymans is de gitarist en medeoprichter van Golden Earring, de langstlevende en meest succesvolle rockgroep die Nederland ooit heeft voortgebracht.
Kooymans richtte in 1961 samen met jeugdvriend en bassist Rinus Gerritsen het instrumentale rock & roll-combo The Tornados op. Niet lang daarna had een Britse groep met dezelfde naam een internationale hit met "Telstar", en Kooymans en Gerritsen veranderden de naam van de band in de Golden Earrings, naar een nummer van Peggy Lee.
In 1965 werden ze de eerste Nederlandse rockgroep die een volledig album opnam; Just Earrings, zij scoorden de eerste hit in Nederland; Please Go . Drie jaar later scoorden ze hun eerste Nederlandse nummer één met Dong-Dong-Di-Ki-Di-Gi-Dong, gevolgd door de door Kooymans geschreven hit Just a Little Bit of Peace in My Hart.
In 1970 begon Kooymans met het schrijven van liedjes voor andere groepen waaronder Seasons van Earth & Fire. Ondertussen werd de bandnaam verander in Golden Earring.
Kooymans (net als leadzanger Barry Hay) maakte in 1971 een korte omweg naar solo-opnames met het album "Jojo" dat werd uitgebracht op Polydor.
Hay en Kooymans schreven samen veel van Golden Earring materiaal, waaronder de internationale hit "Radar Love", die ze in 1974 in Amerika doorbrak en nog steeds een vast onderdeel van de albumrockradio is. Golden Earring's overzeese momentum vertraagde even snel als het was toegenomen, maar ze bleven overvloedig opnemen in hun thuisland. Punk en new wave dwong hen om hun geluid opnieuw uit te werken, en in 1982 keerden ze terug naar internationale bekendheid met het album Cut en de U.S.-top-tien-hit Twilight Zone, een compositie van Kooyman die eigenlijk als solo-uitgave was gepland.
Golden Earring keerde in 1990 terug naar een groot label en nam een ​​reeks succesvolle albums en singles op die tot in het nieuwe millennium standhielden. In 1995 ontdekten Kooymans en Hay de vrouwelijke rockzangeres Anouk en schreven ze materiaal voor haar debuutalbum Together Alone uit 1997, waarmee ze een ster werd in Nederland. Golden Earring vierde in 2001 hun 40-jarig jubileum en Kooymans bereikte in 2010 de Nederlandse hitparade met On Location, opgenomen als duo met de Amerikaanse zanger Frank Carillo.

In 2021 wordt bekend dat de 72-jarige George Kooymans lijdt aan de progressieve spierziekte ALS. Daarmee is meteen het lot van de 60 jaar oude Haagse band bezegeld. Optreden zit er niet meer in.

George Kooymans
11 maart 1948, Den Haag, Nederland

Official website

GENRE

Rock · Pop

ALBUMS

IDEO

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Gibson 1957 Les Paul LPB 3 Black Beauty guitarpoll
Gibson 1957 Les Paul LPB-3 Black Beauty
Gibson 1960 Les Paul Standard guitarpoll
Gibson 1960 Les Paul Standard
Fender 1969 Stratocaster
blueberry handmade guitarpoll
Blueberry handmade
Gretsch 6120 Nashville Vintage Orange Lacquer guitarpoll
Gretsch 6120 Nashville Vintage Orange Lacquer
Harmony Rocket Hollowbody guitarpoll
Harmony Rocket Hollowbody
Harmony 60's H165 guitarpoll
Harmony 60's H165
BC Rich 10-string guitarpoll
BC Rich 10-string
Fender 1967 Coronado II guitarpoll
Fender 1967 Coronado II

Haar Trad T hollow guitarpoll
Haar Trad T hollow
Martin Bellezza Bianca guitarpoll
Martin Bellezza Bianca

Steve Howe

n

Als tiener werd Steve beïnvloed door de opwindende rock-'n-roll gitaargeneratie. Dit leidde ertoe dat hij op 12-jarige leeftijd als kerstcadeau zijn eerste gitaar kreeg van zijn ouders. Het was een f-hole akoestiesche gitaar, een voorbode van zijn kenmerkende Gibson ES-175 signature.
Geïnspireerd door artiesten als Bill Haley and the Comets, Les Paul, Jimmy Bryant en Tennessee Ernie Ford , leerde Steve zichzelf gitaar spelen en trad hij op met vrienden, eerst in jeugdclubs en later in lokale clubs, pubs en balzalen.
Voordat hij in 1970 de gitarist wordt van de legendarische band Yes, speelt hij in allerlei bands zoals de Syndicats en The In Crowd.
In 1981 verlaat hij Yes, start zijn solocarriere, speelt in verschillende superformaties en speelt nog in 2 periodes met Yes.

Steve Howe
8 april 1947, Holloway, London, Engeland

Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Gibson ES-175 SH Sign guitarpoll
Gibson 1964 ES-175D SH Sign
Gibson 1978 ES-175D SH-Sign guitarpoll
Gibson 1978 ES-175D SH-Sign.
Gibson 1970 ES-345 guitarpoll
Gibson 1970 ES-345
Fender Stratocaster SH-modified guitarpoll
Fender Stratocaster SH-modified
Line-6 Variax 600 guitarpoll
Line-6 Variax 600
Gibson 1959 ES-5 Switchmaster guitarpoll
Gibson 1959 ES-5 Switchmaster
Martin MC-38 Steve Howe sign guitarpoll
Martin MC-38 Steve Howe sign
Fender tribute Telecaster Steve Howe guitarpoll
Fender tribute Telecaster Steve Howe
Steinberger GM Headless 12-String guitarpoll
Steinberger GM Headless 12-String

Rickenbacker 360 12-string guitarpoll
Rickenbacker 360 12-string
Gibson 1958 Les Paul Junior guitarpoll
Gibson 1958 Les Paul Junior

Jett Rebel

n

Jett Rebel is de artiestennaam van Jelte Steven Tuinstra, hij is een Nederlandse zanger, componist, gitarist en producer. Jett Rebel is een solo artiest die in wisselende bandformaties op de buhne staat.
Jett Rebel groeit op in een muzikale kunstenaarsfamilie, hij blijkt aanleg te hebben voor muziek. Tuinstra begon op zeer jonge leeftijd met het opnemen van muziek (4/5 jaar), met behulp van een cassetterecorder en een speelgoed-cassettespeler. Eerst losse nummers en later complete albums. Op zijn 10e jaar speelde Tuinstra al verschillende instrumenten, drums, piano, gitaar en na zijn 10e meer verdieping in allerlei synthesizers en andere snaar- en blaasinstrumenten.
Ook zijn zangtalent blijft niet onopgemerkt. In zijn kinderjaren zong hij in het jeugdkoor van Majel Lustenhouwer, op plaatopnames van onder anderen Rob de Nijs en Jochem van Gelder. Jett Rebel verkende veel verschillende muzikale genres, van funk tot progressieve rock, van jazz tot het zingen van middeleeuwse koormuziek.
Het eerste soloalbum dat ooit het licht zag was Red Coat uit 2009. Een conceptalbum over een tienerliefde, waarin het fundament voor de Jett Rebel-sound te horen is. Tuinstra speelde meer dan 15 instrumenten op de plaat, hij was toen 18 jaar.
In 2009 verhuist Tuinstra naar Amsterdam om aan het conservatorium piano en gitaar te studeren. Tuinstra stopte na dik een jaar aan het conservatorium vanwege RSI klachten vanwege het vele gitaarspelen en omdat het uiteindelijk onvoldoende aansloot bij wat hij wilde. In september 2012 besloot Tuinstra onder de naam Jett Rebel zijn eigen muziek te gaan maken.
Medio juni 2015 start Jett Rebel zijn eigen platenmaatschappij label Baby Tiger Records. Het livealbum Tight Like A Baby Tiger (Live At The Paradiso) is het eerste album wat hij uitbrengt op eigen label, onder divisie van JJ Music V.o.F. De eerste 7 albums werden exclusief in licentie gegeven aan Sony Music Entertainment Nederland B.V.
Jett Rebel werkt vrijwel altijd alleen. Hij schrijft, componeert, en produceert zijn eigen muziek, hij doet zelf de opnames, speelt alle instrumenten en zingt zangpartijen zelf in. Hij hecht grote waarde aan analoge apparatuur en het gebruik van echte instrumenten, zelf gebruikt hij voornamelijk studioapparatuur van voor 1977.

Jett Rebel
24 januari 1991, Den Haag, Nederland

Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

GEAR

Gibson Memphis ES-335 Goldtop guitarpoll
Gibson Memphis ES-335 Goldtop
Gibson 1965 SG Junior guitarpoll
Gibson 1965 SG Junior
Fender Stratocaster Sunburst
Fender Stratocaster Sunburst

Eko 1970 Ranger 6 electric acoustic guitarpoll
Eko 1970 Ranger 6 electric acoustic
Fender Stratocaster Player MN Buttercream guitarpoll
Fender Stratocaster Player MN Buttercream
Hofner 1962 Classic 173w guitarpoll
Hofner 1962 Classic 173w

Randy Hansen

n

Randy Hansen is de levende Hendrix-experience.
De Amerikaanse zanger/gitarist Randy Hansen wordt gezien als de beste Jimi Hendrix-tribute act ter wereld. Al doet ‘imitator’ hem geen recht: hij is de levende Hendrix-experience. In Amerika is hij uitgegroeid tot een waar cultfiguur en ook in Europa speelt hij menig festival en zaal plat.
Deze rockster uit Seattle staat al ruim 30 jaar op het podium en speelde samen met groten als Stevie Ray Vaughan, Steve Miller, Paul Rodgers, Herbie Hancock, en originele Jimi Hendrix Experience bandleden Noel Redding en Mitch Mitchell.
Om de geest van Jimi Hendrix te laten voortleven laat Randy Hansen zijn publiek versteld staan met zijn performance ter ere van de Meester zelf. Met de persoonlijkheid en muzikale vaardigheden van Randy Hansen is het een ware wederopstanding van Jimi!

Randy Hansen
8 december 1954, Seattle, Washington, USA

Official website

GENRE

ALBUMS

GEAR

Fender 1968 Stratocaster Jimi Hendrix guitarpoll
Fender 1968 Stratocaster Jimi Hendrix
Fender Stratocaster Left Handed guitarpoll
Fender Stratocaster Left Handed

Julian Lage

n

Lage is een jonge gitarist met een volstrekt eigen geluid. De Amerikaan, afkomstig uit Californië, speelde in Gary Burton’s New Quartet maar begeleidde ook grootheden als Béla Fleck, Jim Hall en Charles Lloyd.
Julian debuteerde in 2009 met zijn album Sounding Point waarvoor hij meteen een Grammy-nominatie kreeg. In de jaren daarna bleef hij zich spectaculair ontwikkelen. In 2015 bracht Lage zijn derde album World’s Fair uit, dat een eerbetoon was aan de klassieke gitaargigant Andrés Segovia. De combinatie van jazz, folk en klassiek werkte hij verder uit op Arclight, dat in 2016 verscheen. Op deze plaat werkte de gitarist samen met Jesse Harris, die voor het legendarische debuut van Norah Jones een aantal nummers schreef.
In 2018 kwam het prachtige album Modern Lore uit, waarna Julian begin 2019 Love Hurts uitbracht. Hierop verkent hij het American Songbook vanuit een nieuw gezichtspunt, en voert hij muziek uit die is geschreven door uiteenlopende artiesten zoals Roy Orbison, Ornette Coleman en Jimmy Giuffre. Lage en zijn ritmesectie bouwen voort op de dwalende sonische verkenningen van vorige albums: jazz-fusion, jamband vrijheid, standards en embryonale rock-‘n-roll met virtuoze precisie, avontuurlijke improvisatie en een opmerkelijk heldere visie.

Julian Lage
25 december 1987,Santa Rosa, California, USA

Official website
GuitarSchool

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

GEAR

Collings Julian Lage Signature OM1A guitarpoll
Collings Julian Lage Signature OM1A
Collings 470 JL guitarpoll
Collings 470 JL
Manzer Blue Note guitarpoll
Manzer Blue Note

Gibson 1931 L-5 guitarpoll
Gibson 1931 L-5
Fender 1951 Telecaster guitarpoll
Fender 1951 Telecaster

Danny Bryant

n

Danny Bryant is een Engelse bluesgitarist en singer-songwriter.
Op 15-jarige leeftijd begon hij gitaar te spelen en op 18-jarige leeftijd werd hij professioneel gitarist. Sindsdien heeft hij over de hele wereld getourd en werkte hij samen met artiesten zoals Buddy Guy, Carlos Santana, Joe Cocker en Mick Taylor.
Hij vormde de RedEyeBand samen met zijn vader, Ken Bryant, op basgitaar. Ze toerden samen met drummer Trevor Barr tot Ken's pensionering in juli 2013.
Bryant tekende in 2011 bij het in Duitsland gevestigde label Jazzhaus Records en bracht op 17 september 2011 zijn eerste live dvd / cd uit, getiteld Night Life - Live in Holland. In 2013 bracht Bryant zijn eerste studioalbum uit voor Jazzhaus Records met de titel 'Hurricane'. Vanaf 2013 werd de titel 'Redeyeband' geschrapt en wordt de band nu aangekondigd als 'Danny Bryant'.
De release van het album 'Hurricane' benadrukte Danny's vaardigheden als singer-songwriter.

Danny Bryant
26 juli 1980, Royston, Hertfordshire, Engeland

Official website

GENRE

Blues · Rock

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

GEAR

Ariel Posen

n

Ariel Posen is een bekende Canadese gitarist die in 2013 lid werd van de Canadese rootsrockband Bros. Landreth. De band maakt Electrified Southern-Americana blues-achtige muziek, goede muziek met smaakvolle gitaarlicks die een fascinerende draai geven aan het fragiele en open geluid van de band.
Toen hij een jaar of 8 of 9 was, speelde bijna iedereen op school gitaar, hij ook, hij raakte erdoor geobsedeerd.
Hij speelde met vrienden in een middelbare schoolband.
Posen nam zijn debuut soloalbum How Long op in dezelfde studio waar zijn ouders klezmerplaten opnamen/maakten toen hij nog een baby was, Stereobus Recording in zijn geboorteplaats Winnipeg, Manitoba.
Hij werkt als sideman en producer voor verschillende artiesten in verschillende genres, zoals country, jazz, blues, pop en rock.
Hij houdt van improvisatie en legt veel gevoel in zijn gitaarlicks en solo's.

Ariel Posen
1988, Winnipeg, Manitoba, Canada

Official website
GuitarSchool

GENRE

Blues · Rock · Pop · Funk · Soul

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

do 10 feb 2022 22:00 Ariel Posen tickets
do 10 feb 2022 22:00 Ariel Posen tickets
wo 5 okt 2022 20:30 Ariel Posen tickets
do 6 okt 2022 20:00 Ariel Posen tickets
zo 9 okt 2022 20:30 Ariel Posen tickets

GEAR

Kithara Harland Butterscotch guitarpoll
Kithara Harland Butterscotch
Mule Bariton Stratomule guitarpoll
Mule Bariton Stratomule
Suhr Classic Antique white guitarpoll
Suhr Classic Antique white
Collings 360 LT M guitarpoll
Collings 360 LT M
PRS Silver Sky Horizon guitarpoll
PRS Silver Sky Horizon

Fender Jazzmaster Custom Shop Masterbuilt Carlos Lopez guitarpoll
Fender Jazzmaster Custom Shop Masterbuilt C. Lopez
Lowden GL-10 Walnut Solid Body guitarpoll
Lowden GL-10 Walnut Solid Body

Cory Wong

n

Cory Juen Wong is een Amerikaanse gitarist, bassist, songwriter, podcast-host en producer gevestigd in Minneapolis, Minnesota en van Chinese afkomst.
Wong studeerde aan de Universiteit van Minnesota en het McNally Smith College of Music.
Op 20-jarige leeftijd besloot hij professioneel muziek te gaan beoefenen.
Aanvankelijk concentreerde Wong zich op jazzmuziek en trad hij op in de jazzclubs van Minneapolis-Saint Paul. Hij bracht twee platen uit met jazzensembles, Even Uneven in 2008 en Quartet / Quintet in 2012. Daarna trad hij regelmatig op in de muziekscene van Nashville als sessiemuzikant en gitarist. Hij begon te toeren met Ben Rector en werkte samen met verschillende artiesten, waaronder Bryan White, Brandon Heath en Dave Barnes. In 2013 trad hij gedurende een periode van zes maanden op in de in Minneapolis gevestigde band Dr. Mambo's Combo met verschillende veteranen van de R & B-pop-funk-muziekscene van de stad, waaronder leden van de band van Prince.
In 2013 ontmoette Wong leden van de in Ann Arbor gevestigde band Vulfpeck. In 2016 begon hij met opnemen en toeren met de band.
Tevens is hij lid van The Fearless Flyers, een instrumentaal kwartet met Vulfpeck's bassist Joe Dart, Snarky Puppy's gitarist Mark Lettieri en drummer Nate Smith, er worden twee EP's en een album met de groep uitgebracht.
In 2016 bracht Wong als hoofdartiest een zes nummers tellende EP uit. In 2017 bracht hij zijn debuut soloalbum uit, Cory Wong en The Green Screen Band. Zijn tweede soloalbum The Optimist werd uitgebracht in 2018 en bereikte nummer 19 in de U.S. Jazz Albums chart. Hierna volgen jaarlijks diverse albums.
Wong trad op met Dave Koz, het Metropole Orkest, Stay Human, de huisband van The Late Show met Stephen Colbert en met de band van Chris Thile in het radioprogramma Live from Here.

Cory Wong
Poughkeepsie, New York, USA

Official website

GENRE

Rock · Jazz · Pop · Funk · Punk

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

ma 28 mrt 2022 20:15 Cory Wong tickets
di 29 mrt 2022 20:30 Cory Wong tickets
wo 30 mrt 2022 20:15 Cory Wong tickets

GEAR

Fender Cory Wong sign. Stratocaster guitarpoll
Fender Cory Wong sign. Stratocaster
Fender Highway one Stratocaster
Fender Highway one Stratocaster

Kithara Fifty Six guitarpoll
Kithara Fifty Six
Gretsch Traveling Wilburys TW-100 guitarpoll
Gretsch Traveling Wilburys TW-100

George Harrison

n

George Harrison verwierf bekendheid als de leadgitarist van de Beatles, een van de belangrijkste en meest invloedrijke bands uit de geschiedenis van rockmuziek. Harrison was de jongste van de 'Fab Four' en stond bekend als 'de stille Beatle'. Later behaalde hij succes als songwriter en performer.
Hij was de jongste van vier kinderen uit een arbeidersgezin. Zijn vader was stewart bij de koopvaardij voordat hij buschauffeur werd, en zijn moeder werkte in een kruidenierswinkel.
Harrison begon gitaar te spelen op de middelbare school waar hij Paul McCartney ontmoette die hem uitnodigde om lid te worden van de Quarrymen, de rockband die hij en John Lennon hadden gevormd. De groep onderging verschillende naams- en line-up-veranderingen voordat ze the Beatles werden en zich vestigde, Harrison als leadgitarist, John Lennon als zanger en slaggitarist, McCartney als zanger en bassist en Ringo Starr als drummer.
Hoewel Lennon en McCartney de meeste nummers schreven en zongen in de Beatles, droeg Harrison ook originele werken bij, te beginnen met 'Don't Bother Me' (1963). Een paar van zijn latere nummers werden beschouwd als een van de beste van de Beatles, waaronder 'While My Guitar Gently Weeps' (1968), 'Here Comes the Sun' (1969) en 'Something' (1969). In 1965 studeerde Harrison sitar bij Ravi Shankar en presenteerde zijn vaardigheden voor het eerst in het nummer "Norwegian Wood" (1965). Harrisons interesse in de Indiase cultuur groeide, en in 1968 verkenden hij en de Beatles, evenals een aantal andere beroemdheden, transcendente meditatie bij de Maharishi Mahesh Yogi in India. De reis beïnvloedde tientallen latere Beatles-liedjes, maar Harrison was het enige lid die deze religieuze praktijken een deel van zijn leven maakte.
Harrison bracht zijn eerste solowerk uit in 1968 met de soundtrack van de psychedelische film Wonderwall. Na het uiteenvallen van de Beatles in 1970, bleef hij solo-opnames uitbrengen, met name het zeer succesvolle drievoudige album All Things Must Pass (1970) met het gedenkwaardige 'My Sweet Lord'. Andere populaire nummers waren "Give Me Love (Give Me Peace on Earth)", op Living in the Material World (1973) en "Got My Mind Set on You", op Cloud Nine (1987).
In 1971 organiseerde Harrison twee concerten om geld in te zamelen om de hongersnood in Bangladesh te bestrijden, wat later een voorbeeld werd voor met sterren bezaaide fondsenwervingsevenementen.
In 1979 waagde hij zich aan filmproductie als oprichter van Handmade Films. Onder de inspanningen van het bedrijf werden de Monty Python-film Life of Brian (1979), Time Bandits (1981) en Mona Lisa (1986) uitgebracht.
Eind jaren tachtig nam hij op en trad hij op met de Travelling Wilburys, een muzikale groep met Bob Dylan, Roy Orbison, Tom Petty en Jeff Lynne.
Na de moord op Lennon in 1980 trok Harrison zich terug uit de openbaarheid. Hij werd in 1999 in zijn huis aangevallen door een indringer, maar overleefde ondanks meerdere steekwonden.

Harrison werd in 1997 behandeld voor keelkanker en in 2001 voor longkanker en een hersentumor. Hij stierf dat jaar op 58-jarige leeftijd.

George Harrison
25 february 1943, Liverpool, Lancashire, Engeland
29 november 2001, Los Angeles, California, USA
Official website

GENRE

Rock · Pop

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

GEAR

Toine Scholten

n

Gitarist & zanger Toine Scholten is een selfmade muzikant uit Den Haag.
Zijn passie en diepgewortelde nieuwsgierigheid naar het geheim van melodieën resulteerd in het unieke geluid waarmee hij zijn publiek betoverd. Met zijn stem en zijn strakke gitaarspel combineert hij een magisch popgeluid met subtiele jazz- en funk-invloeden.
TOINE speelde op diverse festivals en clubs met zijn eigen band of als voorprogramma. Onder andere: Paard van Troje, Vorstin, North Sea Jazz (Keymusic Stage), P60 en nog veel meer.
In zijn band spelen Rein Godefroy synths, Udo Pannekeet bas en Niek de Bruijn drums.

Toine Scholten
2 december 1988, Den Haag, Nederland

Official website

GENRE

Blues · Jazz · Funk

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Gibson 1988 ES-335 guitarpoll
Gibson 1988 ES-335
Ibanez 1988 AS-100 guitarpoll
Ibanez 1988 AS-100

Fender Stratocaster American Professional II guitarpoll
Fender 2004 Stratocaster Stevie Ray Vaughn Sign.

Jimmy Page

n
Jimmy Page is een van de meest invloedrijke en veelzijdige gitaristen uit de rockhistorie. Zo′n beetje elke rockgitarist uit de zestiger jaren tot op de dag van vandaag is door het werk van Jimmy Page′s Led Zeppelin beïnvloed. Hij werd geboren op 9 januari 1944 in Heston (Middlesex, Engeland) en begon op zijn 13e jaar gitaar te spelen na het horen van Baby Let′s Play House van Elvis Presley. In 1966 werd Page gevraagd om in de Yardbirds te spelen als opvolger van Jeff Beck. In 1968 formeerde Page de band the New Yardbirds, met sessiemuzikant John Paul Jones (basgitaar) en de nieuwkomers Robert Plant (zang) en John Bonham op drums. Na afloop van hun eerste tournee veranderden zij de bandnaam in Led Zeppelin. De band werd en is een van ′s werelds beste rockformaties.

Jimmy Page
9 januari 1944, Heston, Middlesex, Engeland

Official website

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Gibson 1971 EDS-1275 guitarpoll
Gibson 1971 EDS-1275
Gibson 1959 Les Paul (Jimmy Page 1) guitarpoll
Gibson 1959 Les Paul (Jimmy Page 1)
Fender 1959 Telecaster Jimmy Page Dragon guitarpoll
Fender 1959 Telecaster Jimmy Page Dragon
Danelectro 1961 Model 3021 guitarpoll
Danelectro 1961 Model 3021
Danelectro 1958 Model 3021 GUITARPOLL
Danelectro 1958 Model 3021
Vox 1967 Phantom XII guitarpoll
Vox 1967 Phantom XII
Gibson 1960 Les Paul Custom Bigsby tremolo guitarpoll
Gibson 1960 Les Paul Custom Bigsby tremolo
Fender 1953 Telecaster with B-bender guitarpoll
Fender 1953 Telecaster with B-bender
Gibson 1969 Les Paul DeLuxe Jimmy Page nr 3 guitarpoll
Gibson 1969 Les Paul DeLuxe Jimmy Page nr 3
Fender 1964 Stratocaster Lake Placid Blue guitarpoll
Fender 1964 Stratocaster Lake Placid Blue
Fender Electric 1965 12-string guitarpoll
Fender Electric 1965 12-string
Martin 1972 D28 guitarpoll
Martin 1972 D28
Andy Manson 1994 triple neck guitarpoll
Andy Manson 1994 triple neck
Futurama 1950 Grazioso guitarpoll
Futurama 1950 Grazioso

Miyavi

n

Takamasa Ishihara beter bekend onder zijn artiestennaam Miyavi is een Japanse gitarist, singer-songwriter, producer en acteur bekend om zijn finger-slapping style gitaarspel.
Hij is actief vanaf 1999, eerst als gitarist van de inmiddels ter ziele gegane rockband Dué le quartz en vanaf 2002 als soloartiest. In 2007 werd hij lid van de rock supergroep S.K.I.N. en richtte in 2009 zijn eigen bedrijf op, J-glam. Hij toerde verschillende keren wereldwijd, met meer dan 250 shows in 30 landen vanaf 2015. Hij bracht een tiental soloalbums en diverse singles uit.
In 2014 verscheen Miyavi in ​​de film Unbroken, geregisseerd door Angelina Jolie, en speelde hij kleinere rollen in Amerikaanse producties zoals Kong: Skull Island en Stray. Sinds 2013 is Miyavi vrijwilliger bij UNHCR en bezoekt vluchtelingenkampen over de hele wereld. In november 2017 werd hij benoemd tot officiële goodwill-ambassadeur.

Miyavi
14 September 1981, Konohana-ku, Osaka, Japan

Official website

GENRE

Rock · Pop

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Fender 2020 Telecaster Miyavi Signature guitarpoll
Fender 2020 Telecaster Miyavi Signature
Fender Telecaster TheSoloist guitarpoll
Fender Telecaster TheSoloist Miyavi

Brian May

n

Brian May zag voor het eerst het licht op 19 juli 1947 in het Engelse plaatsje Hampton, als zoon van Harold en Ruth May.
May richtte in 1968 de band Smile op. De groep bestond uit Tim Staffell als leadzanger en bassist, en later drummer Roger Taylor, die ook voor Queen ging spelen. De band bestond slechts twee jaar, van 1968 tot 1970. Smile zou op 22 december 1992 weer bij elkaar komen voor verschillende nummers. Taylor's band The Cross waren headliners, en het bracht May en Staffell ertoe om "Earth" en "If I Were a Carpenter" te spelen. May speelde die avond ook verschillende andere nummers.
De gitarist van Queen staat bekend om zijn unieke altijd herkenbare sound. Dat herkenbare geluid wordt mede veroorzaakt door de klank en het timbre van zijn gitaar; de Red Special.
In 1962 begon Brian, vanwege geldgebrek, zelf aan de bouw van een electrische gitaar. Omdat hij een goede gitaar wilde hebben verwerkte hij er onderdelen en materialen in, die hij in andere dure gitaren miste. Deze onderdelen en materialen waren oorspronkelijk niet bedoeld voor gitaarbouw. Voor de gitaarhals is bijvoorbeeld een stuk mahonie uit een oude haard gebruikt. Na 18 maanden bouwen, was de gitaar in 1963 eindelijk af. Door diverse gitaarfabrikanten zijn replica′s van de Red Special gebouwd.
Na het overlijden van Freddie Mercury treedt May op als soloartiest, als onderdeel van een ensemble en soms in Queen met Roger Taylor. Op 22 oktober 2000 deed hij een gastoptreden bij de Motorhead 25th Anniversary show in Brixton Academy samen met Eddie Clarke (voormalig Motorhead-gitarist) voor in de toegift "Overkill". Als onderdeel van de viering van het gouden jubileum van Elizabeth II op 3 juni 2002, speelde May als gitaarsolo "God Save the Queen" vanaf het dak van Buckingham Palace.

Brian May
19 juli 1947, Hampton, Engeland

Official website

GENRE

Rock · Pop · Hardrock

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

GEAR

BMG Red Special guitarpoll
BMG Red Special
BMG double neck Red Special guitarpoll
BMG double neck Red Special

Fender 1978 Telecaster guitarpoll
Fender 1978 Telecaster
Egmond Toledo guitarpoll
Egmond Toledo
Fender 1956 Stratocaster Blonde guitarpoll
Fender 1956 Stratocaster Blonde
Burns 1966 Baldwin Hank Marvin guitarpoll
Burns 1966 Baldwin Hank Marvin
Gibson 1980 Flying V Tobacco Sunburst
Gibson 1980 Flying V Tobacco Sunburst
Gibson 1974 Les Paul Deluxe guitarpoll
Gibson 1974 Les Paul Deluxe
Ovation Pacemaker 1615 guitarpoll
Ovation Pacemaker 1615

Guild F-512 12-string guitarpoll
Guild F-512 12-string
Martin 1935 D-18 guitarpoll
Martin D-18
Godin 1989 A12 guitarpoll
Godin 1989 A12

Les Paul

n

Lester William Polsfuss, beter bekend als Les Paul, was een Amerikaanse jazz-, country- en bluesgitarist, songwriter, gitaarbouwer en uitvinder.
Hij was een van de pioniers van de solid-body elektrische gitaar, en zijn prototype, de Log genaamd, diende als inspiratie voor de Gibson Les Paul.
Les Paul leerde zichzelf gitaar spelen, en hoewel hij vooral bekend is om zijn populaire muziek, had hij een vroege carrière in de countrymuziek.
Hij wordt gecrediteerd voor vele opname-innovaties zoals overdubben (ook bekend als sound on sound), delay-effecten zoals tape delay, phasing-effecten en multitrack-opnames.
Zijn licks, trillers, akkoordensequenties, frettingtechnieken en timing onderscheiden hem van zijn tijdgenoten en inspireerden vele hedendaagse gitaristen. In de jaren vijftig namen hij en zijn vrouw, zangeres en gitariste Mary Ford, talloze platen op en verkochten miljoenen exemplaren.
Les Paul is een van de weinige artiesten met een permanente tentoonstelling in de Rock and Roll Hall of Fame. Hij wordt door het muziekmuseum op de website prominent genoemd als een ‘architect’ en een ‘key inductee’ met Sam Phillips en Alan Freed. Les Paul is de enige persoon die is opgenomen in zowel de Rock and Roll Hall of Fame als de National Inventors Hall of Fame.

Les Paul
9 juni 1915, Waukesha, Wisconsin, USA
12 augustus 2009, White Plains, New York, USA
Official website
Education

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Matt Bellamy

n

Matthew James Bellamy is een Engelse zanger, pianist, songwriter en vooral ook gitarist van de de rockband Muse. Hij staat bekend om zijn excentrieke podiumpersoonlijkheid, brede tenor stembereik en muzikaliteit.
Zijn gitaarspel wordt beïnvloed door Jimi Hendrix, Tom Morello en Latin- en Spaanse gitaarmuziek.
Matt's vader was de ritmegitarist van de popgroep The Tornados uit de jaren 60, de eerste Engelse band met een Amerikaanse nummer-één-single  'Telstar'.
Vanaf 2000 werkt Bellamy samen met Manson Guitar Works, gevestigd in Devon, voor het creëren van zijn elektrische gitaren het gaat om verschillende kenmerkende modellen uit de "M-serie".
In de 2010-editie van het Guinness Book of World Records wordt hij genoemd als houder van het wereldrecord voor het vernielen van de meeste gitaren tijdens een tournee; hij sloeg in totaal 140 gitaren kapot tijdens de 'Absolution Tour' in 2004.
In 2019 kocht Bellamy een meerderheidsbelang in Manson.

Matt Bellamy
9 juni 1978, Cambridge, Cambridgeshire, Engeland

Official website (Muse)

GENRE

Rock · Pop

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Manson MB-1S guitarpoll
Manson MB-1S

Manson DL-1 guitarpoll
Manson DL-1
Fender 1983 Telecaster toploader( ex Jeff-Buckley) guitarpoll
Fender 1983 Telecaster toploader( ex Jeff-Buckley)

Stevie Ray Vaughan

n

Stephen Ray Vaughan was een Amerikaanse muzikant, zanger, songwriter en producer, vooral bekend als de gitarist en frontman van de bluesrockband Double Trouble. Hoewel zijn reguliere carrière slechts zeven jaar besloeg, wordt hij beschouwd als een van de meest iconische en invloedrijke muzikanten uit de geschiedenis van de bluesmuziek, en een van de grootste gitaristen aller tijden.
Vaughan, geboren en getogen in Dallas, Texas, begon op zevenjarige leeftijd met gitaarspelen, aanvankelijk geïnspireerd door zijn oudere broer Jimmie Vaughan. In 1972 stopte hij met de middelbare school en verhuisde naar Austin, waar hij bekendheid krijgt na optredens op het plaatselijke clubcircuit.
Vaughan richtte de band Double Trouble op in 1978 en werd al snel een van de meest populaire acts in Texas. Hij trad op op het Montreux Jazz Festival in 1982, waar David Bowie hem zag spelen en contact met hem opnam voor een studio-optreden, wat resulteerde in Stevie's bijdrage op het album Let's Dance (1983).
Gedurende het grootste deel van zijn leven worstelde Vaughan met drugs- en alcoholverslaving. Hij worstelde ook met de persoonlijke en professionele druk van roem. Hij voltooide met succes de afkick-revalidatie en begon opnieuw te toeren met Double Trouble in november 1986.
Op 27 augustus 1990 kwamen Vaughan en vier anderen om het leven bij een helikoptercrash in East Troy, Wisconsin, na een optreden met Double Trouble in het Alpine Valley Music Theatre.

Stevie Ray Vaughan
3 oktober 1954, Dallas, Texas, USA
27 augustus 1990, East Troy, Wisconsin, USA
Official website

GENRE

Blues · Rock

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Fender Stratocaster SRV signature guitarpoll
Fender Stratocaster SRV signature
Tokai 1981 Springy Sound st50 guitarpoll
Tokai 1981 Springy Sound st50

Leif de Leeuw

n

Leif de Leeuw () is een Nederlandse gitarist. Met zijn band, de Leif de Leeuw Band, maakt hij bluesrock muziek sinds 2010.
In 2009 en 2013 wint hij de Sena Guitar Awards en in 2016 werd hij benoemd tot beste blues-gitarist door het gitaarblad de Gitarist . In 2014 won hij met zijn band de Dutch Blues Challenge en in 2015 de European Blues Award in categorie 'Best Band'. In 2014 bracht de Leif de Leeuw Band EP DeLuxe uit en in 2016 Leelah. Ze hebben getourt door Amerika, Duitsland, Luxemburg, Hongarije, België, Tsjechië en Slowakije. Ook hebben ze op festivals als Sziget, Ribs & Blues en Culemborg Blues gestaan in de afgelopen paar jaar.
Buiten het spelen met de Leif de Leeuw Band heeft De Leeuw het podium gedeeld met internationaal bekende artiesten als: Anton Goudsmit, Tony Spinner, Sony Hunt en Henrik Freischlader.

Leif de Leeuw
17 februari 1995, Amersfoort, Nederland

Official website

GENRE

Blues · Rock

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

GEAR

Panucci Leif de Leeuw custom guitarpoll
Panucci Leif de Leeuw custom
Panucci Les Paul aged 59
Panucci Les Paul aged '59
High-Performance Tele® Elegance guitarpoll
High-Performance Tele® Elegance

Mark Knopfler

n

Mark Freuder Knopfler is een gitarist, zanger en songwriter, vooral bekend is als leadgitarist en zanger van de band Dire Straits (1977-1995). Daarna maakt Mark ook albums als soloartiest en speelde hij in andere bands (zoals de Notting Hillbillies).
Hij speelde ook met andere artiesten, zoals Bob Dylan, Eric Clapton en Chet Atkins, en produceerde albums voor artiesten als Tina Turner, Randy Newman en (opnieuw) Bob Dylan. Daarnaast maakte hij de muziek voor verschillende films, waaronder Local Hero, The Princess Bride, Comfort and Joy, Cal, Last Exit to Brooklyn en Wag the Dog.
Nadat Knopfler Dire Straits in 1995 had opgeheven, begon hij meteen aan een solocarrière met 'Golden Heart' (1996) - een mix van zijn verschillende muziekstijlen die tijdens de hele carrière van Dire Straits te zien waren.
'Sailing to Philadelphia' (2000) was het doorbraakalbum voor zijn solocarrière. Met sterren als James Taylor en Van Morrison was 'Sailing to Philadelphia' een van zijn meest succesvolle albums tot nu toe.

Mark Knopfler
12 augustus 1949, Glasgow, Scotland, Engeland

Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Fender 1961 Stratocaster Mark Knopfler guitarpoll
Fender 1961 Stratocaster Mark Knopfler
Fender 1954 Stratocaster guitarpoll
Fender 1954 Stratocaster
Fender 1966 Telecaster Custom guitarpoll
Fender 1966 Telecaster Custom
Pensa Suhr MK1 guitarpoll
Pensa Suhr MK1
Pensa MK-90 guitarpoll
Pensa MK-90
Gibson 1959 Les Paul Standard guitarpoll
Gibson 1959 Les Paul Standard
Gibson Les Paul Standard LP57 guitarpoll
Gibson Les Paul Standard LP57
Gibson 1965 SG guitarpoll
Gibson 1965 SG
Gibson Chet Atkins Spanish Electric Guitarpoll
Gibson Chet Atkins Spanish Electric
Gibson Super 400 CES guitarpoll
Gibson Super 400 CES
Gibson 1958 ES 330 guitarpoll
Gibson 1958 ES 330
Gibson 1958 ES-335 guitarpoll
Gibson 1958 ES-335
Gibson Advanced-Jumbo guitarpoll
Gibson Advanced-Jumbo
Gibson 1958 Southerner Jumbo guitarpoll
Gibson 1958 Southerner Jumbo
Gibson 1959 Les Paul Special guitarpoll
Gibson 1959 Les Paul Special
Gibson J-200 guitarpoll
Gibson J-200
Gibson 1965 Dove guitarpoll
Gibson 1965 Dove
Gibson Chet Atkins Country Gentleman guitarpoll
Gibson Chet Atkins Country Gentleman
Gibson 1960 L-5 CES guitarpoll
Gibson 1960 L-5 CES
Gibson 1960 ES 175D guitarpoll
Gibson 1960 ES 175D
Gibson 1951 ES-5 guitarpoll
Gibson 1951 ES-5
Gibson 1957 ES-5 Switchmaster guitarpoll
Gibson 1957 ES-5 Switchmaster

National 1937 Style O guitarpoll
National 1937 Style O
Del Vecchio Dynamico guitarpoll
Del Vecchio Dynamico

Beltona Electro Resonator guitarpoll
Beltona Electro Resonator
Burns 1967 Baldwin Double Six 12-string guitarpoll
Burns 1967 Baldwin Double Six 12-string
Burns 1962 White Bison guitarpoll
Burns 1962 White Bison
Atkin J-45 Buddy Holly guitarpoll
Atkin J-45 Buddy Holly
Beard Deco Phonic Model 37 roundneck guitarpoll
Beard Deco Phonic Model 37 roundneck
D'Angelico 1937 Excel guitarpoll
D'Angelico 1937 Excel
Danelectro 1963 59-DC Standard guitarpoll
Danelectro 1963 59-DC Standard
Danelectro 1968 Silvertone 1452 Hornet guitarpoll
Danelectro 1968 Silvertone 1452 Hornet
Danelectro Coral Sitar guitarpoll
Danelectro Coral Sitar
Grosh 2008 Electrajet guitarpoll
Grosh 2008 Electrajet
Eko 1960 type-700 guitarpoll
Eko 1960 type-700
Erlewine Automatic guitarpoll
Erlewine Automatic
Froggy Bottom 2010 P12 Parlour guitarpoll
Froggy Bottom 2010 P12 Parlour
Godin Acousticaster LR Baggs guitarpoll
Godin Acousticaster LR Baggs
Gretsch 1957 6120 guitarpoll
Gretsch 1957 6120
Gretsch 6121 guitarpoll
Gretsch 6121
Gretsch 7690 Super Chet guitarpoll
Gretsch 7690 Super Chet
Hofner 1963 V2 Super Solid guityarpoll
Hofner 1963 V2 Super Solid
John Suhr 1985 custom build from Schecter parts guitarpoll
John Suhr 1985 custom build from Schecter parts
John Suhr build 1984 R Custom guitarpoll
John Suhr build 1984 R Custom
Martin 1945 D-42 guitarpoll
Martin 1945 D-42
Martin 2001 HD-40 MK Signature guitarpoll
Martin 2001 HD-40 MK Signature
Martin 2006 000-40S Ragpickers Dream Signature guitarpoll
Martin 2006 000-40S Ragpicker's Dream Sign
Martin 2006 size 5 mini Martin guitarpoll
Martin 2006 size 5 mini Martin
Martin 1935 D-18 guitarpoll
Martin 1935 D-18
Monteleone 2008 Isabella guitarpoll
Monteleone 2008 Isabella
Monteleone 2005 Autumn guitarpoll
Monteleone 2005 Autumn
Monteleone 2006 Spring guitarpoll
Monteleone 2006 Spring
National 1928 Tricone guitarpoll
National 1928 Tricone
Ovation 1979 Adamas 1187 guitarpoll
Ovation 1979 Adamas 1187
Ovation 1116 Classic guitarpoll
Ovation 1116 Classic
Ovation 1978 1119 Custom Legend guitarpoll
Ovation 1978 1119 Custom Legend
Pensa Suhr 1986 MK1 guitarpoll
Pensa Suhr 1986 MK1
Pensa MK2 1996 guitarpoll
Pensa 1996 MK2
Pensa 2005 MK2 Plus guitarpoll
Pensa 2005 MK2 Plus
Pensa 2004 MK80 guitarpoll
Pensa 2004 MK80
Pensa 2019 Tele Custom limited edition T-0832 guitarpoll
Pensa 2019 Tele Custom limited edition T-0832
Pete Turner 2013 Marrakech Madagascar guitarpoll
Pete Turner 2013 Marrakech Madagascar
Ramirez 1990 4CWE guitarpoll
Ramirez 1990 4CWE
Reverend 2010 Buckshot guitarpoll
Reverend 2010 Buckshot
Rickenbacker 425 guitarpoll
Rickenbacker 425
Rickenbacker 2006 360 BBR guitarpoll
Rickenbacker 2006 360 BBR
Schecter 1980 Stratocaster guitarpoll
Schecter 1980 Stratocaster
Schecter 1982 Model Telecaster guitarpoll
Schecter 1982 Model Telecaster
Stefan Sobel 2013 Mark-2 MS guitarpoll
Stefan Sobel 2013 Mark-2 MS
Steinberger 1985 GL-2 guitarpoll
Steinberger 1985 GL-2
Teisco 1966 Spectrum 5 guitarpoll
Teisco 1966 Spectrum 5

Larry Carlton

n

Larry Carlton's bijdragen als studiomuzikant in de jaren 70 en 80 betroffen onder meer Steely Dan, Joni Mitchell, Michael Jackson, Sammy Davis Jr, Herb Alpert, Quincy Jones, Bobby Bland, Dolly Parton, Linda Ronstadt en tientallen anderen. Tot opmerkelijke projecten als sessiegitarist behoren zijn bijdragen aan Joni Mitchell′s, door critici bejubelde album Court and Spark en Donald Fagen′s Nightfly.
Carlton begon met gitaarlessen toen hij zes jaar oud was. Zijn eerste professionele optreden was in een “supper club” in 1962.
Na het horen van Joe Pass op de radio, werd hij geïnspireerd tot het spelen van jazz en blues. Gitaristen die hem beïnvloedde zijn Wes Montgomery en Barney Kessel. Ook de blues van B.B. King had een grote invloed, wat duidelijk te horen is in zijn gitaarspel.
Zijn gitaarspel was overal in clubs en studio's van Los Angeles en omgeving te horen.
Ondanks het drama wat hem overkwam aan het eind van de jaren 80; hij werd neergeschoten door schietgrage jongeren, herstelde hij weer volledig en kon hij weer op zijn oude niveau door blijven spelen. Carlton gaat wat minder op tournee maar blijft veel muziek opnemen.
Carlton staat altijd klaar voor de pers, zijn innemende en vriendelijke persoonlijkheid is terug te horen in zijn unieke gitaarspel.

Larry Carlton
2 maart 1948, Torrance, California, USA

Official website
GuitarSchool

GENRE

Blues · Rock · Jazz · Pop

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Gibson Larry Carlton ES-335 guitarpoll
Gibson Larry Carlton ES-335
Valley Arts Larry Carlton Strandard Pro guitarpoll
Valley Arts Larry Carlton Strandard Pro

Fender Telecaster 1951 guitarpoll
Fender Telecaster 1951
Gibson 1957 Les Paul Special guitarpoll
Gibson 1957 Les Paul Special

Roine Stolt

n

Roine Stolt is een Zweedse gitarist, zanger en componist, een belangrijk figuur in de rockgeschiedenis van Zweden. Hij leidde twee van de meest succesvolle progressieve rockbands van zijn land: Kaipa in de jaren 70 en The Flower Kings in de jaren 90.
Stolt begon zijn carrière eind jaren zestig met het spelen van basgitaar in lokale rockbands. In 1974 werd hij gitarist in Kaipa, een professionele progressieve rockband.
Met drummer Jaime Salazar en percussionist Hasse Bruniusson bracht hij medio augustus 1994 het album The Flower King uit in. Na het succes van dit album vormde hij met zijn broer Michael Stolt (bas, zang) en oude vriend Tomas Bodin (keyboards) de band The Flower Kings.
In 1998 bracht hij zijn tweede soloalbum Hydrophonia uit, dat grote invloeden laat zien van vroege progressieve muzikanten zoals Frank Zappa en Steve Howe.
In 2000 werkte Stolt in twee verschillende projecten, de supergroep Transatlantic, en de herlancering van Kaipa, waarin hij betrokken was bij drie albums van 2002-2005. Hij keerde in 2009 opnieuw de studio in met Transatlantic, voor een albumrelease later in het jaar.
In 2015 trad Stolt toe tot de tourband van Steve Hackett als bassist en gitarist van Hackett's Acolyte to Wolflight met Genesis Revisited Tour.
In juni 2016 brengt het duo Stolt en voormalige Yes-zanger Jon Anderson een studio-album getiteld Invention of Knowledge uit.

Roine Stolt