Nile Rodgers

Home Pop Nile Rodgers
n

Nile Gregory Rodgers is een Amerikaanse muzikant, muziekproducent, componist, arrangeur en gitarist.
Gedurende zijn hele carrière staat hij bekend als mede-oprichter, samen met Bernard Edwards (1952-1996), van Chic en tal van andere muzikale projecten zoals het produceren van muziek voor Madonna en Daft Punk.
Nile Rodgers begon zijn carrière als studiomuzikant en speelde in het orkest van het Apollo Theater in New York voor artiesten als Aretha Franklin, Ben E. King, Nancy Wilson en Parliament Funkadelic.
In 1970 ontmoette hij bassist Bernard Edwards en ze vormden een rockband genaamd The Boys waarmee ze nooit een platencontract kregen sinds de bedrijven hen afwezen toen ze ontdekten dat ze zwart waren; volgens de leidinggevenden van deze bedrijven konden zwarten geen rockmuziek spelen. Deze ervaringen, en het activisme van die tijd, brachten Rodgers ertoe actief betrokken te raken bij de Black Panthers.
In 1977 vormden Rodgers en Edwards samen met Tony Thompson de funkgroep Chic. De groep wordt gecrediteerd met een meer Disco-karakter, aangezien ze veel hits hadden in het Disco-tijdperk, en zelfs hielpen om het populair te maken met nummers als "Everybody Dance", "Le Freak" en "Good Times".
Chic ging in 1983 uit elkaar en Rodgers wijdde zich aan muziekproductie, iets wat hij al goed kende aangezien hij in 1980 al de hits "Upside Down" en "I'm Coming Out" voor Diana Ross had geproduceerd.
Samen met Edwards produceerde hij in 1983 het album Let's Dance van David Bowie en in 1985 het album Like a Virgin van Madonna. Duran Duran werkte intensief samen met Rodgers, die hits als "The Reflex" en "The Wild Boys" produceerde.
In 1992 organiseerden Rodgers en Edwards de Chic-reünie, namen nieuw materiaal op en toerden behoorlijk succesvol.
De aanslagen van 11 september 2001 brachten Rodgers ertoe het We Are Family Project op te richten. Hij nam aanvankelijk het nummer "We Are Family" van Sister Sledge op met 200 beroemdheden en meer dan 100 kinderen van sterren. In juli 2002 richtte hij officieel de We Are Family Foundation op om tolerantie en multiculturalisme te bevorderen
In 2018 werd hij verkozen tot voorzitter van de Songwriters Hall of Fame.

Nile Rodgers
19 september 1952, New York, USA

Official website

GENRE

Pop · Funk · Soul

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   310   gigs van optredene gitaristen gevonden

GEAR

Fender Stratocaster Nile Rodgers Hitmaker guitarpoll
Fender Stratocaster Nile Rodgers Hitmaker
The Guitarman plexiglass Stratocaster guitarpoll
The Guitarman plexiglass Stratocaster
Gibson 1963 Barney Kessel Standard guitarpoll
Gibson Barney Kessel Custom

Epiphone ES-295 MG guitarpoll
Epiphone ES-295 MG
Fender Acoustasonic Stratocaster guitarpoll
Fender Acoustasonic Stratocaster