Jurgen Burdorf

n

In Jurgens wereld zijn er geen grenzen tussen genres en is alle muziek het bestuderen waard.
Toen hij op negenjarige leeftijd voor het eerst Mark Knopfler (Dire Straits) hoorde, besloot hij gitaar te gaan spelen. Andere gitaarvoorbeelden zijn Bill Frisell, Steve Lukather en Eef Albers. Hij studeerde jazzgitaar aan het Conservatorium van Amsterdam, maar heeft zich nooit blindgestaard op één muziekstijl.
Als veelgevraagd freelance gitarist speelde Jurgen indiepop met Janne Schra (album, tour en ook in DWDD), gecomponeerde muziek van oa Oene van Geel, Chiel Meijering en Steven Kamperman bij Holland Opera, country in een tributevoorstelling aan Dolly Parton (ook op mandoline), jazz in de voorstelling ‘From Sammy With Love’ en latin in de theatershow ‘On Your Feet’. In zijn vrije tijd luistert hij graag naar muziek van Béla Bartók en Olivier Messiaen.

Jurgen Burdorf
1980, Nederland

Official website

GENRE

Fusion · Jazz · Funk

ALBUMS

VIDEO

https://youtu.be/

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Phil Gates

n

Phil Gates komt uit een familie van muzikanten die hebben bijgedragen aan de vorming van zijn muziekstijl en talent.
Phil is een multi-instrumentalist; vanaf zijn 7e heeft hij viool, klarinet, drums en tenslotte zichzelf gitaar leren spelen.
De expressiviteit van elektrische gitaar en slidegitaar werden de muzikale hoekstenen voor Phil. Vroege invloeden voor Phil waren Buddy Guy, Muddy Waters, Roy Buchanan, Jimi Hendrix, Shuggie Otis, Rory Gallagher en Johnny Winter.
Phil begon op 18-jarige leeftijd professioneel te spelen met verschillende projecten. Hij trad op in zowel clubs als grote zalen in meer dan vijftien verschillende landen. Phil heeft het podium gedeeld en gewerkt met geweldige bluesartiesten zoals Buddy Guy, John Mayall, Coco Montoya, Tommy Castro, Janiva Magness, John Nemeth, Kenny Neal, Eric Gales en vele anderen.
Phil is een actieve pleitbezorger voor de blues, zowel als bluesartiest als achter de schermen bij de Los Angeles Blues Society. Hij is jarenlang een gewaardeerd jurylid geweest bij de International Blues Challenge van de Blues Foundation (IBC) in Memphis, TN en ook bij de "King of the Blues" wedstrijd in Hollywood. Phil trad overal ter wereld op met zijn eigen stijl van The Blues, waarbij zijn gitaarwerk terugkomt in alles wat hij doet.

Phil Gates
,Chicago, USA

Official website

GENRE

Blues · Jazz · Funk

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

GEAR

Yamaha SA 2200 guitarpoll
Yamaha SA 2200

PRS Silver Sky Limited guitarpoll
PRS Silver Sky Limited
Fender American Deluxe Stratocaster guitarpoll
Fender American Deluxe Stratocaster

Dean Brown

n

De muziek van Dean Brown is te horen op meer dan 200 opnames. Al meer dan 40 jaar werkt Brown samen met legendarische artiesten als Marcus Miller, The Brecker Brothers, Billy Cobham, David Sanborn, Roberta Flack, Bob James, George Duke, Bill Evans, Victor Bailey en Joe Zawinul.
Brown heeft vijf solo-cd's uitgebracht en toert internationaal met zijn eigen band.
De muziek van Brown combineert Rock, Jazz, Funk, Latin en Fusion tot een vrolijke, soulvolle, dynamische en intense groove. Hij staat in de wereldwijde jazz/fusion scene bekend om zijn virtuoze slaggitaarwerk en zijn gepassioneerde melodische solo's.

Dean Brown
1955, Châteauroux, USA

Official website
GuitarSchool

GENRE

Rock · Fusion · Jazz · Latin · Funk

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

GEAR

Xotic California Classic XSC-1 guitarpoll
Xotic California Classic XSC-1
Xotic California Classic XTC-1 guitarpoll
Xotic California Classic XTC-1
Guild X-170 guitarpoll
Guild X-170
Parker Fly Deluxe guitarpoll
Parker Fly
Roland G-505 synth
Roland G-505 synth

Lou Guldemond

n

Lou, autodidact op gitaar, speelde in groepen met verschillende stijlen zoals Pasadena Dreamband (disco), Top Secret met saxofonist Toon Roos (fusion), Batida met zanger Joseé Koning (Braziliaans), Brigitte Kaandorp (cabaretier), Big Black & Beautiful (theater). Hij produceerde het eerste solo-album (It’s Happening) van jazzgitarist Martijn van Iterson en was vaste gast in de North Sea Jazz Club in A’dam. In 2012 verscheen zijn album That’s It met elf nummers in de stijl smooth jazz, allemaal geschreven door Lou. Opnieuw uitgebracht in 2020.
In 2021 speelt Lou bij Licks & Brains (NU jazz bigband). Licks & Brains werkte en nam op met verschillende bekende artiesten zoals Eric Vloeimans, Joseph Bowie, Anton Goudsmit en Benjamin Herman.

Lou Guldemond
, , Nederland

Official website

GENRE

Blues · Fusion · Jazz · Funk

ALBUMS

GEAR

Ibanez LR10 guitarpoll
Ibanez LR10

Fender 1955 Stratocaster Hardtail guitarpoll
Fender Stratocaster
Gibson Les Paul Custom Ebony guitarpoll
Gibson Les Paul Custom Ebony

Prince

n

PRINCE, geboren Prince Rogers Nelson, was een van de grootste artiesten van de jaren tachtig van de vorige eeuw.
Prince wordt in 1958 in Minneapolis geboren als Prince Roger Nelson. Zijn moeder Mattie Shaw is jazz-zangeres en zingt in het combo van vader John Nelson. Pa heeft als artiestennaam Prince Rogers en zo is er ook weer een verklaring voor de toch wel wat opvallende voornaam van His Royal Badness.
De kleine Prince leert al snel de begintunes van zijn favoriete TV-programma's op de piano na te spelen, hij wordt door het muzikantenvirus aangestoken en leert zichzelf gitaar en drums spelen.
In 1977 tekent hij een contract voor drie solo-albums. Hij krijgt de platenmaatschappij ook nog eens zo gek dat hij de albums zelf mag produceren. In 1978 komt dan zijn debuutalbum For You uit. De single 'I Wanna Be Your Lover' wordt zijn eerste Amerikaanse nummer 1 hit.
Zijn wereldwijde doorbraak komt echter met de soundtrack van de film Purple Rain, waarin hij ook de hoofdrol speelt. Daarna blijft Prince aan de lopende band albums en hits produceren, van zowel zichzelf als van bandleden Wendy and Lisa en Sheila E. Ondertussen wordt de eigen studio, Paisley Park, gebouwd. Tussen 1985 en 1993 brengt Prince een waslijst aan releases uit en is niet meer weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten.
Op 21 april 2016 wordt de wereld geschokt door het bericht dat Prince Roger Nelson op 57-jarige leeftijd is overleden, zijn lichaam werd aangetroffen in de studio in zijn huis in Minnesota.

Prince
7 juni 1958, Minneapolis, Minnesota, USA
21 april 2016, Chanhassen, Minnesota, USA
Official website

GENRE

Blues · Rock · Pop · Funk · Soul

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Schecter Prince Cloud guitarpoll
Schecter Prince Cloud
Schecter Prince Symbol Purple guitarpoll
Schecter Prince Symbol Purple
Hohner Mad Cat Telecaster guitarpoll
Hohner Mad Cat Telecaster
Fender Stratocaster Custom Shop gold-plated guitarpoll
Fender Stratocaster Custom Shop gold-plated
Vox HDC-77 guitarpoll
Vox HDC-77
Fender Stratocaster Prince modified guitarpoll
Fender Stratocaster Prince modified

John Mayer

n

John Mayer verwierf bekendheid met zijn eerste album, Room For Squares (2001).
Mayer groeide op in Connecticut en ging naar het Berklee College of Music in Boston voordat hij naar Atlanta, Georgia verhuisde om zich op een professionele carrière te concentreren.
Mayer staat bekend om zijn op gitaar georiënteerde pop en soulvolle teksten. Mayer kreeg een Grammy in 2003 (voor Best Pop Vocal Performance) en nog twee releases: de live-optreden-cd Any Given Thursday en de studio-release Heavier Things.
Na het winnen van Grammy's voor zijn album Continuum (2006) en het uitbrengen van Battle Studies (2009), kondigde Mayer aan dat hij zou stoppen met toeren vanwege een medisch probleem met zijn keel. Hij deed het een paar jaar rustig aan, wat carrière betreft, maar bleef schrijven en opnemen en bracht in 2013 zijn zesde album uit, Paradise Valley.

John Mayer
16 oktober 1977, Bridgeport, Connecticut, USA

Official website

GENRE

Blues · Rock · Pop · Funk

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

PRS Silver Sky Roxy Pink guitarpoll
PRS Silver Sky Roxy Pink
PRS Super Eagle John Mayer guitarpoll
PRS Super Eagle John Mayer
Martin OM-28 guitarpoll
Martin OM-28

Fender 2004 Custom John Mayer Stratocaster guitarpoll
Fender 2004 Custom John Mayer Stratocaster Black 1
Duesenberg Pomona Lapsteel guitarpoll
Duesenberg Pomona Lapsteel

Jett Rebel

n

Jett Rebel is de artiestennaam van Jelte Steven Tuinstra, hij is een Nederlandse zanger, componist, gitarist en producer. Jett Rebel is een solo artiest die in wisselende bandformaties op de buhne staat.
Jett Rebel groeit op in een muzikale kunstenaarsfamilie, hij blijkt aanleg te hebben voor muziek. Tuinstra begon op zeer jonge leeftijd met het opnemen van muziek (4/5 jaar), met behulp van een cassetterecorder en een speelgoed-cassettespeler. Eerst losse nummers en later complete albums. Op zijn 10e jaar speelde Tuinstra al verschillende instrumenten, drums, piano, gitaar en na zijn 10e meer verdieping in allerlei synthesizers en andere snaar- en blaasinstrumenten.
Ook zijn zangtalent blijft niet onopgemerkt. In zijn kinderjaren zong hij in het jeugdkoor van Majel Lustenhouwer, op plaatopnames van onder anderen Rob de Nijs en Jochem van Gelder. Jett Rebel verkende veel verschillende muzikale genres, van funk tot progressieve rock, van jazz tot het zingen van middeleeuwse koormuziek.
Het eerste soloalbum dat ooit het licht zag was Red Coat uit 2009. Een conceptalbum over een tienerliefde, waarin het fundament voor de Jett Rebel-sound te horen is. Tuinstra speelde meer dan 15 instrumenten op de plaat, hij was toen 18 jaar.
In 2009 verhuist Tuinstra naar Amsterdam om aan het conservatorium piano en gitaar te studeren. Tuinstra stopte na dik een jaar aan het conservatorium vanwege RSI klachten vanwege het vele gitaarspelen en omdat het uiteindelijk onvoldoende aansloot bij wat hij wilde. In september 2012 besloot Tuinstra onder de naam Jett Rebel zijn eigen muziek te gaan maken.
Medio juni 2015 start Jett Rebel zijn eigen platenmaatschappij label Baby Tiger Records. Het livealbum Tight Like A Baby Tiger (Live At The Paradiso) is het eerste album wat hij uitbrengt op eigen label, onder divisie van JJ Music V.o.F. De eerste 7 albums werden exclusief in licentie gegeven aan Sony Music Entertainment Nederland B.V.
Jett Rebel werkt vrijwel altijd alleen. Hij schrijft, componeert, en produceert zijn eigen muziek, hij doet zelf de opnames, speelt alle instrumenten en zingt zangpartijen zelf in. Hij hecht grote waarde aan analoge apparatuur en het gebruik van echte instrumenten, zelf gebruikt hij voornamelijk studioapparatuur van voor 1977.

Jett Rebel
24 januari 1991, Den Haag, Nederland

Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

GEAR

Gibson Memphis ES-335 Goldtop guitarpoll
Gibson Memphis ES-335 Goldtop
Gibson 1965 SG Junior guitarpoll
Gibson 1965 SG Junior
Fender Stratocaster Sunburst
Fender Stratocaster Sunburst

Eko 1970 Ranger 6 electric acoustic guitarpoll
Eko 1970 Ranger 6 electric acoustic
Fender Stratocaster Player MN Buttercream guitarpoll
Fender Stratocaster Player MN Buttercream
Hofner 1962 Classic 173w guitarpoll
Hofner 1962 Classic 173w

Ariel Posen

n

Ariel Posen is een bekende Canadese gitarist die in 2013 lid werd van de Canadese rootsrockband Bros. Landreth. De band maakt Electrified Southern-Americana blues-achtige muziek, goede muziek met smaakvolle gitaarlicks die een fascinerende draai geven aan het fragiele en open geluid van de band.
Toen hij een jaar of 8 of 9 was, speelde bijna iedereen op school gitaar, hij ook, hij raakte erdoor geobsedeerd.
Hij speelde met vrienden in een middelbare schoolband.
Posen nam zijn debuut soloalbum How Long op in dezelfde studio waar zijn ouders klezmerplaten opnamen/maakten toen hij nog een baby was, Stereobus Recording in zijn geboorteplaats Winnipeg, Manitoba.
Hij werkt als sideman en producer voor verschillende artiesten in verschillende genres, zoals country, jazz, blues, pop en rock.
Hij houdt van improvisatie en legt veel gevoel in zijn gitaarlicks en solo's.

Ariel Posen
1988, Winnipeg, Manitoba, Canada

Official website
GuitarSchool

GENRE

Blues · Rock · Pop · Funk · Soul

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

do 10 feb 2022 22:00 Ariel Posen tickets
do 10 feb 2022 22:00 Ariel Posen tickets
wo 5 okt 2022 20:30 Ariel Posen tickets
do 6 okt 2022 20:00 Ariel Posen tickets
zo 9 okt 2022 20:30 Ariel Posen tickets

GEAR

Kithara Harland Butterscotch guitarpoll
Kithara Harland Butterscotch
Mule Bariton Stratomule guitarpoll
Mule Bariton Stratomule
Suhr Classic Antique white guitarpoll
Suhr Classic Antique white
Collings 360 LT M guitarpoll
Collings 360 LT M
PRS Silver Sky Horizon guitarpoll
PRS Silver Sky Horizon

Fender Jazzmaster Custom Shop Masterbuilt Carlos Lopez guitarpoll
Fender Jazzmaster Custom Shop Masterbuilt C. Lopez
Lowden GL-10 Walnut Solid Body guitarpoll
Lowden GL-10 Walnut Solid Body

Cory Wong

n

Cory Juen Wong is een Amerikaanse gitarist, bassist, songwriter, podcast-host en producer gevestigd in Minneapolis, Minnesota en van Chinese afkomst.
Wong studeerde aan de Universiteit van Minnesota en het McNally Smith College of Music.
Op 20-jarige leeftijd besloot hij professioneel muziek te gaan beoefenen.
Aanvankelijk concentreerde Wong zich op jazzmuziek en trad hij op in de jazzclubs van Minneapolis-Saint Paul. Hij bracht twee platen uit met jazzensembles, Even Uneven in 2008 en Quartet / Quintet in 2012. Daarna trad hij regelmatig op in de muziekscene van Nashville als sessiemuzikant en gitarist. Hij begon te toeren met Ben Rector en werkte samen met verschillende artiesten, waaronder Bryan White, Brandon Heath en Dave Barnes. In 2013 trad hij gedurende een periode van zes maanden op in de in Minneapolis gevestigde band Dr. Mambo's Combo met verschillende veteranen van de R & B-pop-funk-muziekscene van de stad, waaronder leden van de band van Prince.
In 2013 ontmoette Wong leden van de in Ann Arbor gevestigde band Vulfpeck. In 2016 begon hij met opnemen en toeren met de band.
Tevens is hij lid van The Fearless Flyers, een instrumentaal kwartet met Vulfpeck's bassist Joe Dart, Snarky Puppy's gitarist Mark Lettieri en drummer Nate Smith, er worden twee EP's en een album met de groep uitgebracht.
In 2016 bracht Wong als hoofdartiest een zes nummers tellende EP uit. In 2017 bracht hij zijn debuut soloalbum uit, Cory Wong en The Green Screen Band. Zijn tweede soloalbum The Optimist werd uitgebracht in 2018 en bereikte nummer 19 in de U.S. Jazz Albums chart. Hierna volgen jaarlijks diverse albums.
Wong trad op met Dave Koz, het Metropole Orkest, Stay Human, de huisband van The Late Show met Stephen Colbert en met de band van Chris Thile in het radioprogramma Live from Here.

Cory Wong
Poughkeepsie, New York, USA

Official website

GENRE

Rock · Jazz · Pop · Funk · Punk

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

ma 28 mrt 2022 20:15 Cory Wong tickets
di 29 mrt 2022 20:30 Cory Wong tickets
wo 30 mrt 2022 20:15 Cory Wong tickets

GEAR

Fender Cory Wong sign. Stratocaster guitarpoll
Fender Cory Wong sign. Stratocaster
Fender Highway one Stratocaster
Fender Highway one Stratocaster

Kithara Fifty Six guitarpoll
Kithara Fifty Six
Gretsch Traveling Wilburys TW-100 guitarpoll
Gretsch Traveling Wilburys TW-100

Toine Scholten

n

Gitarist & zanger Toine Scholten is een selfmade muzikant uit Den Haag.
Zijn passie en diepgewortelde nieuwsgierigheid naar het geheim van melodieën resulteerd in het unieke geluid waarmee hij zijn publiek betoverd. Met zijn stem en zijn strakke gitaarspel combineert hij een magisch popgeluid met subtiele jazz- en funk-invloeden.
TOINE speelde op diverse festivals en clubs met zijn eigen band of als voorprogramma. Onder andere: Paard van Troje, Vorstin, North Sea Jazz (Keymusic Stage), P60 en nog veel meer.
In zijn band spelen Rein Godefroy synths, Udo Pannekeet bas en Niek de Bruijn drums.

Toine Scholten
2 december 1988, Den Haag, Nederland

Official website

GENRE

Blues · Jazz · Funk

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Gibson 1988 ES-335 guitarpoll
Gibson 1988 ES-335
Ibanez 1988 AS-100 guitarpoll
Ibanez 1988 AS-100

Fender Stratocaster American Professional II guitarpoll
Fender 2004 Stratocaster Stevie Ray Vaughn Sign.

Steve Lukather

n

Steven Lee Lukather is een Amerikaanse gitarist, zanger, componist, arrangeur en muziekproducent.
Vijfvoudig Grammy-winnaar Lukather is vooral bekend door zijn werk met de band Toto, het uitbrengen van soloalbums en het werken als studiogitarist. Hij nam als arrangeur, componist of studiomuzikant deel aan meer dan 1000 albums.
Hij maakt ook deel uit van de jazzfusionbands El Grupo en Los Lobotomys, twee samenwerkingen met bekende studiomuzikanten.
Hoewel zijn werk met Toto voornamelijk gebaseerd was op poprock, omvatten Lukather's solocarrière en andere samenwerkingen verschillende andere genres, waaronder jazz en funk.

Steve Lukather
21 oktober 1957, São Fernando Valley, USA

Official website

GENRE

Rock · Pop · Funk

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

ma 11 juli 2022 20:00 Toto – Extra show tickets
do 12 juli 2022 20:00 Toto – Dogs of Oz-tour tickets

GEAR

Music Man Luke III guitarpoll
Music Man Luke III
Gibson 1959 Les Paul Standard guitarpoll
Gibson 1959 Les Paul Standard
Gibson 1973 ES 335TD guitarpoll
Gibson 1973 ES 335TD
Fender Esquire 1951 guitarpoll
Fender Esquire 1951
Rickenbacker 362-12 Doubleneck 1979 guiotarpoll
Rickenbacker 362-12 Doubleneck 1979
Fender Electric 1966 12-string guitarpoll
Fender Electric 1966 12-string
Gibson L5 CES guitarpoll
Gibson L5 CES

Vigier Arpege 1982 guitarpoll
Vigier Arpege 1982
Valley Arts 1979 Robot guitarpoll
Valley Arts 1979 Robot

Valley Arts 1983 Custom Pro guitarpoll
Valley Arts 1983 Custom Pro

Mark Lettieri

n

Mark Lettieri is een gitarist, componist en producer gevestigd in Fort Worth, TX.
Lettieri is sinds 2008 lid van de jazz/wereldgroep Snarky Puppy, hij levert een bijdrage aan de band als gitarist, arrangeur en songwriter. Snarky Puppy is een echte road warriors en toert constant, zij hebben op elk continent behalve Antarctica opgetreden. Tot op heden heeft de groep drie GRAMMY Awards gewonnen: Beste R & B-optreden voor "Something" feat. Lalah Hathaway in 2014, en tweemaal voor Best Contemporary Instrumental Album (Sylva in 2016 en Culcha Vulcha in 2017).
Buiten Snarky Puppy heeft Lettieri een aantal albums uitgebracht onder eigen naam.

Mark Lettieri
, San Francisco Bay Area , USA

Official website

GENRE

Blues · Rock · Fusion · Jazz · Pop · Improvisatie · Funk

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Collings I35 lc Deluxe guitarpoll
Collings I35 lc Deluxe
Fender Vintera® '60s Jaguar guitarpoll
Fender Vintera® '60s Jaguar
Grosh NOS Retro MK Sonic Blue guitarpoll
Grosh NOS Retro MK Sonic Blue
Valhalla Custom 51 T Relic guitarpoll
Valhalla Custom 51 T Relic
California Artist Series Custom T guitarpoll
California Artist Series Custom T
PRS McCarty 594 guitarpoll
PRS McCarty 594
PRS 2021 Fiore guitarpoll
PRS 2021 Fiore
Bacci Leonardo Baritona Funk Machine guitarpoll
Bacci Leonardo Baritona Funk Machine

Gibson Les Paul Standard guitarpoll
Gibson Les Paul Standard
Ibanez AZ2204 Prestige guitarpoll
Ibanez AZ2204 Prestige
Nashguitars TK-54 guitarpoll
Nashguitars TK-54
Kiesel Solo Classic 7-string guitarpoll
Kiesel Solo Classic 7-string
Kiesel SH550 guitarpoll
Kiesel SH550
Danelectro Baritone '56 guitarpoll
Danelectro Baritone '56
Danelectro 12-string guitarpoll
Danelectro 12-string
Hybrid Guitars Big 6 Jazzmaster guitarpoll
Hybrid Guitars Big 6 Jazzmaster
Supro Hampton baritone guitarpoll
Supro Hampton Baritone
FBass Hammertone 12-string mandolin-guitar hybrid guitarpoll
FBass Hammertone 12-string mandolin-guitar
Martin 000C1E guitarpoll
Martin 000C1E

Frank Zappa

n

Een geniaal componist, satiricus en gitarist.
Zappa hield van rhythm & blues, combineerde met groot gemak rock en jazz en schreef daarnaast composities die onder meer werden uitgevoerd door The London Symphony Orchestra.
Frank Zappa werd in 1940 geboren in Baltimore. Hij was de zoon uit een immigranten-familie. Zijn vader werd geboren op Sicilië en werkte bij defensie. Hierdoor verhuisde de familie Zappa regelmatig.
Frank Zappa groeide grotendeels op in California. Op school blonk hij niet uit als leerling, maar wel als onruststoker. Uiteindelijk werd hij wegens het experimenteren met gevaarlijke chemicaliën van school gestuurd. Tijdens zijn schooljaren was Zappa vooral geïnteresseerd in doo-wop ( a capella-muziekstijl).
Inmiddels speelde hij in amateurbandjes als drummer en later als gitarist.
Met zijn eerste verdiende geld kocht hij een opnamestudio, waar de basis werd gelegd voor The Mothers of Invention. In 1966 verscheen het eerste album van The Mothers of Invention als een dubbel-album: Freak Out! Door de jaren vonden er vele veranderingen plaats in The Mothers. Vanaf de jaren zeventig liet hij deze naam vallen en werkte verder onder zijn eigen naam Frank Zappa en werd berucht omdat hij zoveel albums uitgaf.
Een artikel in een tijdschrift bracht hem op het spoor van componist Edgar Varèse. Later maakte hij ook kennis met de composities van Igor Stravinsky en wilde Zappa een beroemd componist worden.
Zappa overleed in 1993 aan prostaatkanker.

Frank Vincent Zappa
21 december 1940, Baltimore, Maryland, USA
4 december 1993, Los Angeles, California, USA
Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

GEAR

Gibson SG Standard '61

AGENDA

Henrik Freischlader

n
Zijn muziekstijl kan niet als pure blues worden omschreven. Hij mixt vaak muziekstijlen als rock, jazz, soul en funk, ook al is blues de basis van al zijn nummers. Zijn gitaarspel wordt beïnvloed door Gary Moore, Stevie Ray Vaughan, B.B. King, Peter Green, Albert Collins en Albert King. Hij leert zichzelf op jonge leeftijd gitaar, drums en basgitaar spelen.

Henrik Freischlader
3 november 1982, Wuppertal, Duitsland

Official website

GENRE

Blues · Rock · Funk

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

GEAR

Gibson '59 Les Paul Standard
  • Gibson Les Paul
  • Haar sunburst Stratocaster-kopie met Fender-embleem op headstock.
  • Fender telecaster

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

Richie Kotzen

n

Richie Kotzen start in zijn 7e levensjaar met het bespelen van de gitaar. Hij werd ontdekt door Mike Varney en bij zijn platenlabel Shrapnel Records tekende hij een contract. Op negentienjarige leeftijd neemt hij zijn eerste studioalbum op. In deze periode brengt hij ook enkele instructie-video's uit.
Met zijn buitengewone beheersing van vele gitaarstijlen variërend van rock, blues, jazz en fusion tot pop, soul en R&B, heeft Kotzen een indrukwekkende carrière opgebouwd. Hij speelde samen met grootheden in onder andere Poison en Mr Big én als frontman van supergroep The Winery Dogs samen met bas-halfgod Billy Sheehan en drumgrootheid Mike Portnoy.
Hoewel Kotzen al sinds de release van zijn eerste album wordt geprezen als gitaar virtuoos, zijn het zijn emotionele teksten en lead vocals die hem van zijn collega's onderscheidt.

Richie Kotzen
3 februari 1970, Reading, Pennsylvania, USA

Official website

GENRE

Blues · Rock · Pop · Funk

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Fender Telecaster Ritchie Kotzen Signature
Fender Telecaster Ritchie Kotzen Signature
Fender Stratocaster Richie Kotzen Signature guitarpoll
Fender Stratocaster Richie Kotzen Signature

Anton Goudsmit

n

Anton Goudsmit is een van de meest invloedrijke gitaristen in Nederland. Zo maakt hij deel uit van The New Cool Collective (Big Band), Vanbinsbergen, Haas & The Guitar Bandits, Trujillo, Vierdag & Vink, later The Ploctones en deelde hij het podium met talloze artiesten als Ramón Valle, Eric Vloeimans en Ernst Reijseger.
De veelzijdige en innovatieve Goudsmit zette jarenlang zijn talent voor anderen in, maar hij drukt ook meer en meer zijn eigen stempel op de muziek die hij speelt. Steeds vaker komt hij met eigen formaties, zoals A4, waarin hij wordt bijgestaan door zijn muzikale vrienden Efraïm Trujillo (sax), Arnold Dooyeweerd (bas) en Martijn Vink (drums). Met zijn vurig, intens gepassioneerd gitaarspel heeft Goudsmit zich ontwikkelt tot een multi-inzetbare muzikale kameleon, die zich thuis voelt in uiteenlopende stijlen als jazz, improvisatie, pop en funk.

In 2010 wint Anton Goudsmit de VPRO/Boy Edgar Prijs. Dit is de belangrijkste prijs in Nederland op het terrein van de jazz en geïmproviseerde muziek.
De jury roemt de veelzijdigheid van Goudsmit; Hij beweegt zich muzikaal tussen popmuziek, jazzmuziek, kamerjazz, geïmproviseerde muziek en groovende funk, aldus het juryrapport. Volgens de jury weet Goudsmit zowel jongeren als ouderen aan zich te binden. "Een musicus die in de meest uiteenlopende muzikale situaties creatieve bijdragen levert en tegelijkertijd zichzelf blijft: herkenbaar, energiek en inventief.

Anton Goudsmit
24 april 1967, Haarlem , Nederland

Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

GEAR

Gretsch Country Gentleman guitarpoll
Gretsch 70s Country Gentleman
Gretsch Country Club Electro-II 1953 guitarpoll
Gretsch Country Club Electro-II 1953