Phil Gates

Home Blues Phil Gates
n

Phil Gates komt uit een familie van muzikanten die hebben bijgedragen aan de vorming van zijn muziekstijl en talent.
Phil is een multi-instrumentalist; vanaf zijn 7e heeft hij viool, klarinet, drums en tenslotte zichzelf gitaar leren spelen.
De expressiviteit van elektrische gitaar en slidegitaar werden de muzikale hoekstenen voor Phil. Vroege invloeden voor Phil waren Buddy Guy, Muddy Waters, Roy Buchanan, Jimi Hendrix, Shuggie Otis, Rory Gallagher en Johnny Winter.
Phil begon op 18-jarige leeftijd professioneel te spelen met verschillende projecten. Hij trad op in zowel clubs als grote zalen in meer dan vijftien verschillende landen. Phil heeft het podium gedeeld en gewerkt met geweldige bluesartiesten zoals Buddy Guy, John Mayall, Coco Montoya, Tommy Castro, Janiva Magness, John Nemeth, Kenny Neal, Eric Gales en vele anderen.
Phil is een actieve pleitbezorger voor de blues, zowel als bluesartiest als achter de schermen bij de Los Angeles Blues Society. Hij is jarenlang een gewaardeerd jurylid geweest bij de International Blues Challenge van de Blues Foundation (IBC) in Memphis, TN en ook bij de "King of the Blues" wedstrijd in Hollywood. Phil trad overal ter wereld op met zijn eigen stijl van The Blues, waarbij zijn gitaarwerk terugkomt in alles wat hij doet.

Phil Gates
,Chicago, USA

Official website

GENRE

Blues · Jazz · Funk

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   264   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Yamaha SA 2200 guitarpoll
Yamaha SA 2200

PRS Silver Sky Limited guitarpoll
PRS Silver Sky Limited
Fender American Deluxe Stratocaster guitarpoll
Fender American Deluxe Stratocaster