De Earring & ik

Duizend muzikanten eren de Golden Earring in Ahoy op 30 September 2024
Fans van Golden Earring opgelet! Op maandag 30 september 2024 vindt er in Rotterdam Ahoy een uniek concert plaats onder de naam De Earring & ik. Tijdens dit afscheidsconcert zullen duizend muzikanten, samen met bekende Nederlandse artiesten, nummers van de legendarische rockband spelen.
De Earring & ik is een initiatief van fan Barry Vinckx, die het concert organiseert omdat de band door de ziekte ALS van gitarist George Kooymans geen afscheidsconcert kan geven. "Een afscheidstournee zat er helaas niet in, dus besloot ik om samen met andere fans de band op deze manier te eren", aldus Vinckx.
Het idee werd met open armen ontvangen door de overige bandleden en al snel meldden zich duizenden muzikanten aan om mee te spelen. "Het is ontroerend om te zien hoeveel mensen Golden Earring nog altijd waarderen", zegt drummer Cesar Zuiderwijk. "We gaan er dan ook een onvergetelijke avond van maken."
Naast de duizend muzikanten zullen er ook diverse Nederlandse artiesten optreden, waarvan de namen later bekend worden gemaakt. De opbrengst van het concert gaat gedeeltelijk naar Stichting ALS Nederland.

Tickets

golden earing - guitarpoll