John Petrucci

Home Rock John Petrucci
n

John Peter Petrucci is een Amerikaanse gitarist, componist en producer. Hij is vooral bekend als een van de oprichters van de progressieve metalband Dream Theater.
Petrucci komt uit een Italiaans-Amerikaans gezin. Rond zijn achtste pakte hij de gitaar op omdat zijn oudere zus later naar bed mocht om op het orgel te oefenen. Hij besloot echter te stoppen toen zijn pogingen om laat op te blijven niet succesvol waren.
Hij pakte de gitaar weer op toen hij 12 jaar oud was. Zijn vroege invloeden waren bands als Led Zeppelin, Black Sabbath, AC/DC, later en ontwikkelde hij een interesse in progressieve rock en heavy metal, voorbeelden zijn Rush, Yes, Iron Maiden, Dixie Dregs en Metallica.
Hoewel Petrucci meestal wordt geassocieerd met Dream Theater, is hij ook lid van de projectband Liquid Tension Experiment en heeft hij gespeeld op albums van andere artiesten.
Petrucci heeft een gitaar-instructievideo uitgebracht, Rock Discipline, met warming-upoefeningen, oefeningen om blessures tijdens het spelen te voorkomen, afwisselend plukken, sweeppicking, akkoorden en andere technieken om het gitaarspel te ontwikkelen. Petrucci heeft ook een boek uitgebracht met de naam "Guitar World presents John Petrucci's Wild Stringdom", dat is samengesteld uit columns die hij onder die titel voor het tijdschrift Guitar World schreef.
Petrucci is vooral bekend om zijn verscheidenheid aan gitaarstijlen en vaardigheden. Een van de meest opvallende hiervan is zijn high-speed alternate picking die, zoals hij zelf beweert, een "sterk gevoel van synchronisatie tussen de twee 2 handen" vereist.
Zijn spel heeft invloeden van Jimmy Page, Brian May, Eddie Van Halen, Steve Morse, Al Di Meola, Steve Howe, Allan Holdsworth, Stevie Ray Vaughan, Randy Rhoads, Joe Satriani, Steve Vai , Alex Lifeson, Yngwie Malmsteen en David Gilmour.

 

John Petrucci
12 juli 1967, Kings Park, New York, USA

Official website
GuitarSchool

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   320   gigs van optredene gitaristen gevonden

zo 24 nov 2024 20:00 Dream Theater tickets

GEAR

Music Man Majesty 8 guitarpoll
Music Man Majesty 8
Music Man Majesty 6 20th Anniversary guitarpoll
Music Man Majesty 6 20th Anniversary
Music Man Majesty 6 Hydrospace guitarpoll
Music Man Majesty 6 Hydrospace
Music Man John Petrucci 6 20th Anniversary guitarpoll
Music Man John Petrucci 6 20th Anniversary
Music Man JP15 guitarpoll
Music Man JP15
Taylor Builder's Edition 614ce guitarpoll
Taylor Builder's Edition 614ce

Taylor 856ce guitarpoll
Taylor 856ce
Taylor 916ce guitarpoll
Taylor 916ce