Steve Morse

Home Rock Steve Morse
n

Steven J. Morse, zijn stijl werd/wordt door veel gitaristen geïmiteerd, toch is hij nooit een echte gitaarberoemdheid geworden, hij is altijd een cultfiguur gebleven, succesvol in de jaarlijkse polls van muziekbladen.
Als teenager werd hij eerst geïnspireerd door de Beatles, daarna begon hij zich te interesseren voor de muziek van de Yardbirds, Jimi Hendrix en Led Zeppelin.
Zijn interesse voor de gitaar begon pas echt nadat hij een concert van de
klassieke gitarist Juan Mercadal had bijgewoond.
Na het zien van een concert van John McLaughlin Mahavishnu Orchestra op de campus van de University of Miami waar Morse studeerde besloot hij zich te gaan richten op de instrumentale rockmuziek.
In 1974 startte Morse zijn eerste band, de Dixie Dregs, een van de belangrijkste fusion rock bands uit die tijd. Na 14 albums met de Dregs te hebben gemaakt bracht zijn Steve Morse Band in 1984 het eerste album, Two Faces, uit. Voor Elektra Records maakte hij de albums\r\nthe Introduction (1984) en Up (1985).
Nadat Morse voor MCA de albums High Tension Wires (1989), Southern Steel (1991) en Coast to Coast (1992) heeft opgenomen volgen voor Windham Hill/BMG Records de uitstekende albums Structural Damage (1995) en StressFest (1996).
In 1996 vergezelde hij Deep Purple bij hun U.S.- en Europese tour.
Morse begon in 2007 een samenwerking met zangeres Sarah Spencer. Hun album Angelfire, werd uitgebracht op 10 augustus 2010.
In 2011 richtte Morse Flying Colors op, een Amerikaanse supergroep bestaande uit Mike Portnoy, Dave LaRue, Casey McPherson en Neal Morse, het gelijknamige debuutalbum uit maart 2012 debuteerde op nummer 9 in de Billboard Hard Rock-hitlijst en nr. 11 op de BBC's Rock Album-hitlijsten. Flying Colors bracht in 2014 zijn tweede album, Second Nature, uit en kreeg lovende kritieken.

Steve Morse
28 juli 1954, Hamilton, Ohio, USA

Official website

GENRE

Rock · Fusion · Pop · Folk

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   334   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

music man morse standard hardtail
Music Man Morse Standard Hardtail
Music Man SM Y2D op guitarpoll
Music Man Steve Morse SM-Y2D