Jimi Hendrix

Home Blues Jimi Hendrix
n

Jimi Hendrix liet de traditionele blues, jazz, rock en soul samensmelten met de Engelse avant-garde rock.
Ondanks het feit dat zijn carrière niet meer dan 4 jaar duurde veranderde Hendrix de koers van de populaire muziek en werd een van de succesvolste en invloedrijkste muzikanten van zijn tijd, een instrumentalist die radicaal de expressieve klank van de elektrische gitaar opnieuw definieerde.
Als voormalig paratrooper in de US-army, die eervol ontslag kreeg op medische gronden, werd hem Vietnam bespaard.
Begin jaren 60 begeleide Hendrix als freelance muzikant artiesten van diverse pluimage. Samen met bassist Noel Redding en drummer Mitch Mitchell deed hij het Londense clubpubliek versteld staan van zijn virtuositeit en extraverte optreden. Hij trok oa de aandacht van de Beatles en de Rolling Stones.
In november ”66 bracht de Jimi Hendrix Experience zijn eerste top tien single Hey Joe uit, gevolgd door Purple Haze, The Wind Cries Mary en het album Are You Experienced?. Dat album was na Sgt. Pepper”s Lonely Hearts Club Band het album met de meeste impact op de toenmalige muziek scène. Daarna volgde het album Axis: Bold as Love. Terug in de USA in 1968, wachtte hem nog meer erkenning met het (dubbel)album Electric Ladyland.
De 2e helft van zijn carrière werd gekenmerkt door gerechtelijke procedures rondom royalty’s wat hem noodzaakte constant te toeren om zijn rekeningen te kunnen betalen.

Net toen die problemen leken te zijn opgelost overleed hij aan een overdosis drugs, een stapel muziekprojecten achterlatend, die uiteindelijk door anderen werden voltooid.

Jimi Hendrix
1942, Seattle, USA
1970, Londen, Engeland
Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEOabonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   332   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Fender 1968 Stratocaster Jimi Hendrix guitarpoll
Fender 1968 Stratocaster Jimi Hendrix
Gibson 1969 Flying V guitarpoll
Gibson 1969 Flying V
Gibson SG DC with triple humbucking pickups