Oz Noy

Home Fusion Oz Noy
n

Oz Noy, geboren begin jaren 70 in Israël, leerde op tienjarige leeftijd de drums te bespelen, maar al snel schakelde hij over op de gitaar.
Aan het begin van zijn muzikale carrière speelde hij in verschillende bands, al snel werd hij gevraagd door professionele studio's voor opnames voor grote Israëlische labels.

Op 20-jarige leeftijd leidde hij de huisband in de mega-populaire tv-show Rishon B’Bidur van wijlen Dudu Topaz (First in Entertainment). Ondanks het overweldigende succes op zo'n jonge leeftijd op tv besloot de ambitieuze Noy op zij 24e om het muzikale sfeer in New York te proeven. Tijdens jamsessies in de New Yorkse jazzclubs ontmoette hij Anton Fig, Keith Carlock, Will Lee en andere muzikanten die zijn muzikale carrière zouden begeleiden. Hij ging naar de studio en toerde met Chris Botti, Toni Braxton, Jeff Tain Watts en werkte samen aan diverse projecten met grootheden als Dave Weckl, Vinnie Colaiuta, James Genus, Jimmy Haslip, Mike Stern en anderen.
Oz Noy heeft sinds 2005 zeven albums op zijn naam uitgebracht  en is als sessiemuzikant vertegenwoordigd op een groot aantal andere albums, bijvoorbeeld op die van Richard Bona en Wallace Roney.

Oz Noy
1970, Israel

Official website
GuitarSchool

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   264   gigs van optredene gitaristen gevonden

do 17 okt 2024 20:30 Oz Noy tickets
vr 18 okt 2024 20:30 Oz Noy Trio tickets

GEAR

Fender 68 Custom Shop Relic Strat Guitarpoll
Fender 68 Custom Shop Relic Strat
Fender 1968 Stratocaster Custom Shop guitarpoll
Fender 1968 Stratocaster Custom Shop
Fender 1958 Telecaster Custom Shop Relic guitarpoll
Fender 1958 Telecaster Custom Shop Relic
Yamaha SLG200N guitarpoll
Yamaha SLG200N

Xotic California XCS Classic guitarpoll
Xotic California XCS Classic
Music Man Van Halen Red guitarpoll
Music Man Van Halen Red
Singleton Custom Oz Noy guitarpoll
Singleton Custom Oz Noy