Scott Henderson

Home Blues Scott Henderson
n

Scott Henderson groeide op in de tijd waarin bluesrock op zijn hoogtepunt was. Zijn muziekvormende jaren vonden plaats in Zuid-Florida, waar hij met verschillende bands in clubs speelde, met een repertoire van Led Zeppelin tot James Brown. Henderson werd beïnvloed door Jimmy Page, Jeff Beck, Jimi Hendrix, Ritchie Blackmore en zijn favoriete bluesgitarist Albert King.
Hoewel Henderson beweert meer een bluesrockspeler te zijn wordt hij zeker beinvloed door de jazz wat hem zijn eigen herkenbare stijl van spelen en componeren bracht.

Scott studeerde arrangeren en compositie aan de Florida Atlantic University en verhuisde vervolgens naar Los Angeles in 1980. Hij toerde met oa Chick Corea's Elektric Band en violist Jean-Luc Ponty.
Henderson richtte in 1984 samen met bassist Gary Willis de legendarische band Tribal Tech op en nam tien veelgeprezen albums op.
Met zijn eerste solo bluesalbum "Dog Party", ging hij terug naar zijn muzikale roots, het werd uitgeroepen tot het beste bluesalbum van 1994 in Guitar Player Magazine. Zijn volgende soloalbums waren "Tore Down House" en "Well to the Bone" met daarop de legendarische zangeres Thelma Houston. "Vibe Station" is een instrumentale plaat met Travis Carlton op bas en Alan Hertz op drums. Het trio heeft uitgebreid de wereld rondgetoerd door meer dan 50 landen.

GENRE

Blues · Rock · Jazz

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   332   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Suhr SH-Sign. Classic Seafoam Green guitarpoll
Suhr SH-Sign. Classic Seafoam Green
Suhr Scott Henderson Sign Model guitarpoll
Suhr Scott Henderson Sign. Model

Sonntag J16H Ballade guitarpoll
Sonntag J16H Ballade