Richard Hallebeek

Home Rock Richard Hallebeek
n

Richard Hallebeek begon op zijn tiende jaar gitaar te spelen.
Hij speelde aanvankelijk in wat locale Jazz- en Rockbands en werd beïnvloed door Pat Martino, Allan Holdsworth, Scott Henderson´s eerste album Spears, Eddie Van Halen en Pat Metheny.
Al op zijn 17e begon hij aan het Hilversumse Conservatorium te studeren, een conservatorium bekend in Europa vanwege zijn goede Jazzopleiding.
In 1994 ontving hij een beurs voor een buitenlandse studie van het Prins Bernhard Fonds.
Eind ´94 vertrekt hij naar Los Angeles voor een studie ear training, compositie en improvisatie aan het het Musician´s Institute. Studiegenoten zijn oa Scott Henderson, Dan Gilbert, TJ Helmerich en Brett Garsed. Hij sluit zijn studie “Cum Laude” af.
Begin ´95 tekent Richard met de jonge Finse gitarist Antti Kotikoski en Mark Varney, een 4-jarig platencontract bij het Legato label. De eerste cd Generator werd in november ´96 uitgebracht. Op het album spelen oa Scott Henderson, Frank Gambale, Dan Gilbert, Scott Kinsey and Carl Verheyen mee.
In 2003 vind Richard dat het tijd geworden is om zijn muziek in eigen beheer uit te brengen. Hij start met het Richard Hallebeek Project en krijgt hulp van zijn muzikale vrienden Shawn Lane en Brett Garsed die beiden een aantal solo´s spelen. In de band spelen verder drummer Bas Cornelissen, keyboard virtuoso Lale Larson die beiden een grote creatieve bijdrage leveren tijdens het opnameproces van de eerste RHP-cd.

Richard Hallebeek
2 augustus 1969, Bilthoven, Nederland

Official website
GuitarSchool

GENRE

Rock · Fusion · Jazz

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   320   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Suhr Classic Ice Blue with GK3 pickup guitarpoll
Suhr Classic Ice Blue with GK3 pickup
Suhr custom build Richard Hallebeek guitarpoll
Suhr custom build Richard Hallebeek

Suhr Custom built modern guitarpoll
Suhr Custom built modern
Haar RH-1 Richard Hallebeek signature guitarpoll
Haar RH-1 Richard Hallebeek signature