stones sixty tour

Stones-concert wordt op 7 juli ingehaald

Het maandag afgelaste concert van de Rolling Stones wordt op 7 juli ingehaald.
Het tourschema van de Stones liet weinig ruimte over om de show in te halen. De band heeft er nu voor gekozen om de Arena aan te doen tussen het tweede concert in Londen (3 juli) en het concert in Brussel (11 juli) in.

The Stones blijven maar rollen!
We zijn verheugd om de Rolling Stones 2022-Tour aan te kondigen! Met de titel SIXTY om 60 speciale jaren samen te vieren - Mick, Keith en Ronnie treden deze zomer op in heel Europa, waaronder twee shows in het Londense BST Hyde Park en op maandag 13 juni in de Arena in Amsterdam.

muse carre guitarpoll

Muse in Carre

Muse kondigt met de release van de nieuwe single ‘Will of The People’ een kleine reeks theatershows in Europa en Amerika aan. Een recente liefdadigheidsshow in het Londense Apollo Theater gaf Muse het idee om in een gelimiteerd aantal theaters op te treden voordat ze in 2023 uitgebreid op tournee gaan.
Het aankomende album, met dezelfde titel als de nieuwe single, wordt op 26 augustus 2022 uitgebracht.
Op 23 oktober 2022 speelt Muse in Carre!

Verso, extreem modern gitaarontwerp

verso ontwerp guitarpoll

Gitaarbouwer Robin Stummvoll is sinds zijn zesde jaar geobsedeerd door de elektrische gitaar, zijn eerste gitaar bouwde hij op 15-jarige leeftijd.
De instrumenten zijn gebouwd met een mix van moderne technologie zoals een CNC-freesmachine en ouderwets handwerk. De pickups worden gewikkeld op een unieke, op maat gemaakte opwindmachine met automatische scatter-opwindprogramma's.
Al het schuren, alle fretbewerkingen, afwerking, metaalbuigen en opzetten gebeurt met de hand in zijn werkplaats.
Het opzetten van een gitaar klinkt als een eenvoudige zaak, maar vereist kennis en ervaring tot in het kleinste detail. Hij gebruikt een eenvoudige, niet-verstelbare brugconstructie (zoals de brug van een akoestische gitaar), die op de juiste hoogte moet worden gevijld.
De verbinding van massief messing van snaar naar body resulteert in een prachtige basweergave.
Kenmerkend voor de de Verso gitaar zijn de magnetische pickups die vanzelf blijven zitten op het plaatmetalen body-oppervlak op de plek waar je ze wilt hebben.

Zie ook Verso gear-page

verso-ontwerp2 guitarpoll

logo verso guitarpoll

Guitarman Electric 12

Van deze gitaar zijn maar drie exemplaren gemaakt, één voor Pete Townshend, één voor Andy Summers (gebruikt op Synchronicity Tour) en het exemplaar dat in 2017 werd aangeboden op Reverb voor €11,808.59. Gemaakt door Ken Parker en Tucker Barrett toen Ken een winkel had op 48th Street in New York.

Guitarman Custom Electric 12-string (Reverb) guitarpoll
Guitarman Custom Electric 12-string (Reverb)
Guitarman Custom Electric 12 Andy Summers guitarpoll
Guitarman Custom Electric 12 Andy Summers

Gibson Theodore

De voormalige president van Gibson, Theodore 'Ted' McCarty, hielp in de jaren vijftig/begin jaren zestig, bij de ontwikkeling van enkele van de meest iconische elektrische gitaren ooit waaronder de Les Paul™-, ES-335-, Flying V™-, Explorer™-, SG™- en Firebird™-modellen . Hij genoot van het schetsen van nieuwe instrumentideeën tijdens vergaderingen. In 1957 wilde hij de elektrische gitaarontwerpen van Gibson aanzienlijk moderniseren.
Op 18 maart 1957 detailleerde en ondertekende Ted een tekening voor een nieuw solidbody-instrument dat nooit werd geproduceerd, tot nu toe!
Gibson Custom Shop presenteert de "Theodore", geïnspireerd op de originele tekening en notities van Ted McCarty. De unieke kenmerken zijn onder meer een elzenhouten body, kromzwaard kop, dubbele Florentijnse cutaways en een walnoot middenstrip. De uitgebalanceerde lichtgewicht constructie is uiterst comfortabel en de krachtige P-90 pickups produceren een moeiteloze sustain met een rijke diversiteit aan tonen.
Deze speciale Archive Collection-run is beperkt tot slechts 318 instrumenten die in drie kleuren worden aangeboden: Natural, Cherry en Ebony. Elk bevat een bruin/roze gitaarkoffer in historische stijl, een eersteklas leren band, een afdruk van de origineel ondertekende tekening, een pagina-afdruk van een catalogus in 1957-stijl en een luxe boekje met certificaat van echtheid.

Gibson 2022 Theodore Natural
Gibson 2022 Theodore Natural

12-String Telecaster voor € 98 ….

Niet te geloven, op internet gekocht bij gerenommeerde online muziekwinkel, een 12-snarige Telecaster gitaar.
Je koopt de gitaar als doe-het-zelf elektrische gitaarpakket.
Als je een schroevendraaier en soldeerbout kunt vasthouden knutsel je de gitaar binnen notime in elkaar.
Voor een goede conservering geef je de gitaar 4 spuitlak- en schuurbeurten met mat transparante lak.
Het resultaat is een fijne 12-snarige gitaar met een goede bespeelbaarheid en heldere klank.
Klik hier voor meer info.

Functies/Componenten

 • Geschroefde hals
 • Lindehouten body
 • Esdoornen hals
 • Esdoornen toets
 • Gegoten chromen stemmechaniek
 • Schaal 648mm, 22 Frets
 • 1 Volume, 1 Tone, 3-wegs schakelaar
 • S-S elementen
 • TL-stijl Brug
 • Chromen hardware
 • 3-Laags zwarte slagplaat

12str telecaster uc guitarpoll12str telecaster spuiten guitarpoll12str telecaster hals guitarpoll12str telecaster 05 guitarpoll

12str telecaster guitarpoll

Hennep houten gitaar

Het in Canada gevestigde gitaarmerk JOI Guitars heeft een stap gezet in de richting van het promoten van gebruik van duurzaam klankhout in de productie van haar baanbrekende akoestische gitaar van hennephout.
Het nieuwe model onderging een uitgebreide onderzoeks- en ontwikkelingsfase voordat die werd gemaakt, waarbij hennep uiteindelijk werd gebruikt voor het lichaam, de nek en de kop.
Omdat hennep de neiging heeft om gemakkelijk te versplinteren wanneer het in dunne stukjes wordt gesneden, werd het bedrijf gedwongen om zijn productiemethoden te innoveren en nieuwe manieren te ontwikkelen om ervoor te zorgen dat het hout kon worden gebruikt voor gitaarbouw.
Een van die innovaties die door gitaarbouwer Reuben Forsland werd overgenomen, was het integreren van koolstofvezel en een Kevlar-honingraatmateriaal in de gebieden die verstevigd moesten worden, en het testen van nieuwe buig- en schuurprocessen om een ​​structureel robuuste basis te creëren.

joi hennep gitaar guitarpoll

tommy emmanuel op guitarpoll

Tommy Emmanuel naar Nederland

Fingerpicking Heaven

Een betere akoestische gitarist dan Tommy Emmanuel kom je niet snel tegen op deze planeet.
Met zijn unieke fingerpicking style en zijn innovatieve mix van jazz, blues, country en klassieke/Spaanse invloeden heeft hij een grote schare fans opgebouwd en speelt hij wereldwijd jaarlijks honderden shows voor uitverkochte zalen.
In augustus en november 2022 komt het Australische gitaarfenomeen voor een aantal shows naar Nederland, zie hier zijn agenda.

De 65-jarige virtuoos begon al op zijn vierde met gitaarspelen en liet zich inspireren door Chet Atkins en Hank Marvin. Na talloze bands te hebben versleten tourt Emmanuel sinds de jaren negentig solo over de wereld – zonder setlist, want hij kan toch alles spelen wat hij wil. Ook de sterren staan voor hem in de rij: zo speelde Emmanuel samen met o.a. Jason Isbell, Mark Knopfler en Rodney Crowell Afgelopen jaar bracht Emmanuel 'The Best Of Tommy Emmanuel' uit; een verzamelplaat met zijn beste werk zoals Angelina en Lewis & Clark die hij ongetwijfeld vanavond ter gehore zal brengen.

toto dogz of oz tour

Toto naar Nederland

Op vrijdag 15 juli 2022 keert de legendarische Amerikaanse rockband Toto terug naar Nederland voor een optreden in de Ziggodome als onderdeel van de Dogz Of Oz Tour!
Er zijn maar weinig muzikanten die zo sterk hun stempel op de popmuziek hebben gedrukt als de leden van Toto. Naast hun eigen bekroonde oeuvre zijn de leden individueel te horen op meer dan vijfduizend albums van verschillende artiesten met een totale albumverkoop van meer dan een half miljard en meer dan tweehonderd Grammy nominaties.
Toto gaat dit jaar op tournee met een nieuwe line-up. Speciaal voor deze tournee voegen bassist John Pierce (Huey Lewis en The News), drummer Robert "Sput" Searight (Ghost-Note / Snarky Puppy) en toetsenist / achtergrondzanger Steve Maggiora zich bij Steve Lukather en Joseph Williams.

guns n roses guitarpoll

Guns N’ Roses naar Groningen

Guns N' Roses komt naar Groningen! Op 23 juni 2022 beloven de legendarische rockers daar het Stadspark op z'n kop te zetten. In 2017 en 2018 gaf Guns N' Roses al spectaculaire optredens in het Goffertpark in Nijmegen, maar nu is dus Paradise City Groningen aan de beurt! Maak je klaar voor een nostaligsche trip down memory lane en rock along op hits als 'Sweet Child O' Mine', 'Welcome to the Jungle' en 'Nightrain'.

Concertfragment Led Zeppelin uit 1972

Concertfragment Led Zeppelin uit 1972

Lloyd Godman is twintig jaar oud als hij in 1972 het Led Zeppelin-concert in Auckland bezoekt.
Hij weet een stuk concert vast te leggen op film, maar ontwikkelt de film vervolgens niet.
Zo'n vijftig jaar later komt hij de film tegen als hij zijn schuur opruimt. Hij laat de film digitaliseren, zonder enige kennis van de inhoud. Het beeld stelt alles behalve teleur.

Beste gitaarsolo volgens Guitarworld

Bohemian Rhapsody – Queen - Gitarist: Brian May (1975)

Het is niet verwonderlijk dat Bohemian Rhapsody het bekendste nummer van Queen is, en de korte solo van negen maten is een kort en lief muzikaal intermezzo dat de verzen overbrugt en leidt naar wat bekend staat als de ‘opera-sectie’. Alleen al die twee woorden zouden je moeten waarschuwen dat dit nummer niet zou moeten werken. Er is geen refrein.
Afgezien van twee verzen is er geen herhaling. En er is een opera-sectie! Maar het werkt natuurlijk wel, en Brian May's solo is de perfecte melodieuze break. Zijn frasering is los en natuurlijk, beweegt over de backbeat in plaats van vast te houden aan een strak getimed raster.
De snelste licks zijn expressieve uitbarstingen, in plaats van repetitieve noedels. En Brian's gearticuleerde pre-bend- en vibrato-techniek demonstreert zijn prachtige aanraking. Op de een of andere manier, binnen de grenzen van de complexe structuur van Bohemian Rhapsody, werkt deze solo gewoon.

Lees hier het artikel op Guitarworld.

Kashmir by Marcin

Verbluffende percussieve fingerstyle uitvoering van de Led Zeppelin-klassieker Kashmir van de Poolse gitarist Marcin Patrzalek.
Patrzalek, simpelweg Marcin heet, heeft een lange geschiedenis met het plaatsen van virtuoze akoestische gitaaroptredens op zijn Instagram-pagina en heeft nu de aandacht getrokken van de rockelite na het delen van een waanzinnige akoestische vertolking van de Led Zep-track Kashmir.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marcin (@marcin.music)

D’Angelico nieuws

D'Angelico komt een nieuwe look voor zijn Premier LS akoestische gitaarserie, de reeks heeft een beginnersprijs, maar is gemaakt met de kenmerkende flair van het New Yorkse bedrijf.
De Premier LS-serie verwelkomt vijf Aged Mahogany gitaren; e Tammany, Gramercy, Bowery, Fulton en Lexington. Allemaal uitgerust met D'Angelico's MG-30 pickup- en voorversterkersysteem met een ingebouwde tuner en bediening voor volume en toon.
De gitaren zijn voorzien van gelamineerd mahonie aan de bovenkant, achterkant en zijkanten en slanke mahonie halzen. Onder de motorkap vind je een geschulpte versteviging met X-patroon.
De gitaren zijn in Engeland en de US voor rond de € 300 te koop.

dangelico news 2021

logo d angelico guitarpoll

Gibson komt ook met app

Gibson komt, net als Fender, met een gitaarapp.
Er is interactieve manier om gitaar te leren. Luistert naar je spel en geeft je feedback in realtime. Stapsgewijs leerprogramma. Meerdere genres.
En premium optie (betaald) is om mee te spelen met je favoriete nummers in diverse genres. Elk nummer kan worden aangepast aan je vaardigheidsniveau, zodat je altijd de optimale uitdaging krijgt bij het leren van de nummers.
Bekijk Gibson's tv-serie over gitaar, muziek en cultuur.
Uiteraard is er een optie voor het stemmen van je gitaar volgens standaard tuning en tal van alternatieve tuning-opties, inclusief chromatische tuning.

gibson app guitarpoll

logo gibson guitarpoll

Kirk Douglas Signature

Als gitarist van The Roots, de geliefde huisband van Late Night with Jimmy Fallon op NBC, heeft "Captain" Kirk Douglas een welverdiende reputatie opgebouwd als gitarist.
Gibson introduceert een Kirk Douglas-signature SG met 3 elementen en een speciaal geplaatste volumeknop voor het viooleffect.

logo gibson guitarpoll

Gibson kondigt overname van Mesa/Boogie aan

Gibson Mega Boogie guitarpoll
NASHVILLE, TN - (6 januari 2021)
Gibson kondigt de overname aan van Mesa/Boogie, een gerespecteerd en prestigieus merk op het gebied van geluid en gitaarversterking.
Mesa/Boogie, oorspronkelijk "Boutique", werd 51 jaar geleden opgericht door Randy Smith, die verantwoordelijk is voor het creëren van de baanbrekende circuits die enkele van de meest invloedrijke geluiden van onze tijd opleverden. Randy zal zich bij Gibson vervoegen als Master Designer van Mesa/Boogie. In zijn nieuwe rol zal Randy zijn passie voor buistechnologie en zijn visie voor het bouwen van handgemaakte, hoogwaardige versterkers voortzetten.

logo gibson guitarpolllogo mesa boogie guitarpoll

Fender “Tune Player Pack” gitaar-app gratis!

fender tune player pack

Krijg direct toegang tot duizenden akkoorden en toonladders, 65 drumbeats en Fender's Pro Tuner - voor niets!

Als je op zoek bent naar een handige gitaar-app om je te helpen met je gitaarspel, dan is Fender's Tune Player Pack momenteel gratis op zowel iOS als Android.
Functies omvatten de Pro Tuner, toegang tot duizenden akkoorden en toonladders, Metronoom en Find A Beat, die 65 drumbeats biedt om mee te spelen.

Ga naar de Apple Store of Google Play Store, klik op downloaden en registreer je bij Fender.