Ad Vandenberg

Home Rock Ad Vandenberg
n

De Nederlandse gitaarvirtuoos Ad Vandenberg breekt met zijn band Vandenberg wereldwijd na hun in 1982 verschenen debuut met daarop de internationale hit “Burning Heart”. Het album is het startschot voor een indrukwekkende reeks albums en wereldtournees die de band onderneemt door de VS, Europa en Japan en waarmee ze samen optrekken met bands als Kiss, Rush, Scorpions, Michael Schenker en Ozzy Osbourne.
In 1987 sluit Adrian Vandenberg zich aan bij Whitesnake waar hij met zijn uit duizenden herkenbare gitaarspel een stevige stempel drukt op het groepsgeluid als ook de monsterhit Here I Go Again. Platina platen, volle stadions en arena’s wereldwijd, uitzinnige fans maar vooral ook erkenning voor zijn enorme talent en vakmanschap volgen de jaren erna, tot het uiteindelijk in 2013 tijd is voor nieuwe muzikale avonturen.
Ad brengt na de nodige omzwervingen en muzikale projecten sinds 2020 weer muziek uit met de band waarmee hij zijn grote doorbraak beleefde. Na een succesvolle en zeer goed ontvangen comebackplaat in 2020 met de toepasselijke titel 2020, verschijnt er in augustus 2023 een opvolger in de vorm van het nieuwe album SIN.

Ad Vandenberg
31 januari 1954, Den Haag, Nederland

Official website

GENRE

Rock · Pop · Metal

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   334   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Gibson Les Paul Standard Honey Burst guitarpoll
Gibson Les Paul Standard Honey Burst
Taylor T5z Custom K-2021 Acoustic guitarpoll
Taylor T5z Custom K-2021 Acoustic

Fernandes Adrian Vandenberg Sign guitarpoll
Fernandes Adrian Vandenberg Sign
Peavey Vandenberg Custom guitarpoll
Peavey Vandenberg Custom