Melkweg

Melkweg

Info

De Melkweg is een poppodium en cultureel centrum waar je van live-muziek, clubnachten, fotografie, film en festivals kunt genieten, gevestigd in de voormalige suikerraffinaderij De Granaatappel en melkfabriek aan de Lijnbaansgracht in Amsterdam.
Sinds 1973 is de Melkweg permanent open als cultureel centrum. De Melkweg ontpopte zich als een van de belangrijkste podia voor popcultuur van Amsterdam en Nederland en over de grenzen. De Melkweg werd een ontmoetingsplek voor hippies in de jaren 70 en 80, en ontwikkelde zich tot een multidisciplinair centrum met ruimte voor alle muziekstijlen.
De Melkweg begon met één zaal voor muziek, film en theater, maar is in de afgelopen 40 jaar grondig verbouwd. Het groeide uit tot een centrum met twee concertzalen (The Max en de Oude Zaal), een multifunctionele zaal voor concerten en voorstellingen, een bioscoop, een expositieruimte en een café. De Oude Zaal en Theaterzaal ondergingen in 2000 een grondige verbouwing. The Max werd in 2007 verbouwd, waarbij de capaciteit werd uitgebreid naar 1500 personen. De Oude Zaal heeft een capaciteit van maximaal 700 personen.
In 2009 werd de Rabozaal geopend, een zaal die de Melkweg deelt met de Stadsschouwburg en die tussen de twee panden 'hangt'. Daarnaast programmeert de Melkweg ook met regelmaat in het tegenover gelegen Sugarfactory en op andere locaties in de stad. Jaarlijks trekt de Melkweg meer dan 400.000 bezoekers.

Gitaar-agenda

Er zijn vanaf vandaag   332   gigs van optredene gitaristen gevonden

wo 15 mei 2024 19:30 Ichika Nito tickets

Melkweg

Contact

Bereikbaarheid