Anton Goudsmit

Home Jazz Anton Goudsmit
n

Anton Goudsmit is een van de meest invloedrijke gitaristen in Nederland. Zo maakt hij deel uit van The New Cool Collective (Big Band), Vanbinsbergen, Haas & The Guitar Bandits, Trujillo, Vierdag & Vink, later The Ploctones en deelde hij het podium met talloze artiesten als Ramón Valle, Eric Vloeimans en Ernst Reijseger.
Na een gelukkige jeugd in het Gooi, belandde hij in een woelig Amsterdam. Geestverruimende middelen begonnen het leven van zijn naasten te beheersen. Een enkeling heeft dat met het leven moeten bekopen. Goudsmit gooide zich volledig op de jazz, de gitaar en het conservatorium. Het ruige leven bleef, maar dit beeldt hij nu uit met gitaarbegeleiding.
De veelzijdige en innovatieve Goudsmit zette jarenlang zijn talent voor anderen in, maar hij drukt ook meer en meer zijn eigen stempel op de muziek die hij speelt. Steeds vaker komt hij met eigen formaties, zoals A4, waarin hij wordt bijgestaan door zijn muzikale vrienden Efraïm Trujillo (sax), Arnold Dooyeweerd (bas) en Martijn Vink (drums). Met zijn vurig, intens gepassioneerd gitaarspel heeft Goudsmit zich ontwikkelt tot een multi-inzetbare muzikale kameleon, die zich thuis voelt in uiteenlopende stijlen als jazz, improvisatie, pop en funk.

In 2010 wint Anton Goudsmit de VPRO/Boy Edgar Prijs. Dit is de belangrijkste prijs in Nederland op het terrein van de jazz en geïmproviseerde muziek.
De jury roemt de veelzijdigheid van Goudsmit; Hij beweegt zich muzikaal tussen popmuziek, jazzmuziek, kamerjazz, geïmproviseerde muziek en groovende funk, aldus het juryrapport. Volgens de jury weet Goudsmit zowel jongeren als ouderen aan zich te binden. "Een musicus die in de meest uiteenlopende muzikale situaties creatieve bijdragen levert en tegelijkertijd zichzelf blijft: herkenbaar, energiek en inventief.

Anton Goudsmit
24 april 1967, Haarlem , Nederland

Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   279   gigs van optredene gitaristen gevonden

zo 2 jun 2024 16:00 - Wilhelminaplein The Ploctones tickets

GEAR

Gretsch Country Gentleman guitarpoll
Gretsch 70s Country Gentleman
Gretsch Country Club Electro-II 1953 guitarpoll
Gretsch Country Club Electro-II 1953