Jeff Beck

Home Blues Jeff Beck
n

Geoffrey Arnold ′Jeff′ Beck.
Ondanks het feit dat hij net zo vernieuwend was als Jimmy Page, net zo smaakvol als Eric Clapton en bijna net zo visionair als Jimi Hendrix, had Jeff Beck nooit hetzelfde commerciële succes als zijn tijdgenoten, waarschijnlijk door de weinig serieuze benadering van zijn artiestenbestaan.
Beck begon zijn muzikale loopbaan als sologitarist bij de Yardbirds nadat Eric Clapton daar vertrokken was. Beck bleef 2 jaar bij de Yardbirds. Later in 1967 vormde hij de Jeff Beck Group met zanger Rod Stewart, bassist Ron Wood en drummer Aynsley Dunbar.
In 1970 verlaten Rod Stewart en Ron Wood de band om toe te treden bij de Small Faces, dit was het einde van de Jeff Beck Group.
Jeff Beck was daarna meer gefascineerd door auto′s dan door gitaren, het uitbrengen van slechts 1 album in de loop van de jaren 90 getuigd daarvan. Vaak beschreven als een van de grootste gitaristen aller tijden stond Beck, wiens vingers en duimen waren verzekerd voor £ 7 miljoen, bekend als een fervent innovator.
Ondanks alles of misschien wel dankzij zijn houding ten opzichte van de muziek wordt Jeff Beck nog steeds op handen gedragen door zijn collega-gitaristen en fans.
Beck overlijdt op dinsdag 10 januari 2023 nadat hij plotseling hersenvliesontsteking had opgelopen.

Jeff Beck
24 juni 1944, Wallington, Engeland
10 januari 2023
Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO


abonneren Youtube.

AGENDA

GEAR

Fender Jeff Beck Stratocaster guitarpoll
Fender Jeff Beck Stratocaster
Fender Stratocaster reversed headstock guitarpoll
Fender Stratocaster reversed headstock
Fender Esquire 1954 guitarpoll
Fender Esquire 1954

Gibson Jeff Beck Les Paul 1954 guitarpoll
Gibson Jeff Beck Les Paul 1954
Roland 1977 GS-500 guitar synthesizer guitarpoll
Roland 1977 GS-500 guitar synthesizer