Jacob Bro

n

Jakob Bro is een Deense gitarist en componist uit Kopenhagen, Denemarken.
In 2021 leidt hij een kwartet met Mark Turner, Joey Baron en Thomas Morgan, een kwartet met Palle Mikkelborg, Thomas Morgan en Jorge Rossy en een trio met Joey Baron en Thomas Morgan.
In het voorjaar van 2018 bracht hij via ECM Records het veelgeprezen album Returnings uit. In oktober van datzelfde jaar bracht zijn trio het album Bay Of Rainbows uit, opgenomen bij de Jazz Standard in New York.
Jakob Bro is een voormalig lid van Paul Motian & The Electric Bebop Band (Garden of Eden, ECM – 2006) en van Tomasz Stanko’s Dark Eyes Quintet (Dark Eyes, ECM – 2009).
Hij heeft 15 platen uitgebracht als bandleider, met muzikanten als Lee Konitz, Bill Frisell, Paul Motian, Kenny Wheeler, Paul Bley, Chris Cheek, Thomas Morgan, Ben Street, Mark Turner, Kurt Rosenwinkel, Andrew D'Angelo, Chris Speed, George Garzone, Craig Taborn, Oscar Noriega, David Virelles, Jon Christensen, Jesper Zeuthen, Anders Christensen, Peter Laugesen, Kresten Osgood, Jakob Høyer, Nicolai Munch-Hansen, Jonas Westergaard, Søren Kjærgaard, Nikolaj Torp Larsen en nog veel meer.
Hij toerde in Japan, China, Zuid-Korea, Australië, Brazilië, Argentinië, Colombia, Zuid-Afrika, de VS en het grootste deel van Europa.

Jacob Bro
11 april 1978, Denemarken

Official website

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

GEAR

nashguitars T-63 guitarpoll
Nashguitars T-63

David Gilmour

n

David Gilmour, zoon van een docenten-paar, studeerde aan Cambridgeshire College of Arts and Technology.
Gilmour begon zijn muzikale carrière bij de groep Jokers Wild, een band die vooral covers bracht van Chuck Berry, The Beach Boys, Manfred Mann, Wilson Pickett en The Kinks. In 1967 sloot hij zich aan bij Pink Floyd, in 1968 werd hij leadgitarist en mede-vocalist. Toen Roger Waters na ruzie in 1985 de groep verliet, werd Gilmour de nieuwe leider van Pink Floyd.
Naast zijn carrière bij Pink Floyd bracht hij ook soloalbums uit, speelde bij tal van grote artiesten als sessiemuzikant en produceerde. Ook heeft hij een aantal artiesten ontdekt en geholpen; de bekendste daarvan is waarschijnlijk Kate Bush.
David Gilmour staat bekend om zijn heldere eenvoudige unieke (solo-)gitaarspel en speciale demptechnieken. Hij speelt meestal op een Fender Stratocaster.
Zijn gitaarsolo in Comfortably Numb, een compositie van Gilmour en Roger Waters, werd in 2007 door het Britse muziekblad Q verkozen tot beste gitaarsolo aller tijden.
Gilmour staat bekend als multi-instrumentalist, zo bespeelt hij naast de gitaar ook de drums, piano, saxofoon en mondharmonica.
Op 20 juni 2019 veilde Gilmour een flink deel van zijn instrumenten. Zijn zwarte Stratocaster werd voor 3.975.000 dollar verkocht. Dat is het hoogste bedrag dat ooit voor een gitaar is betaald. In totaal haalde hij met die veiling zo’n 21 miljoen dollar op voor ClientEarth.

David Gilmour
6 maart 1946, Cambridge, Cambridgeshire, Engeland

Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Fender 1969 Stratocaster guitarpoll
Fender 1969 Stratocaster
Fender 1954 Stratocaster guitarpoll
Fender 1954 Stratocaster
Fender 1984 Stratocaster '57 reissue guitarpoll
Fender 1984 Stratocaster '57 reissue
Fender 1965 Stratocaster guitarpoll
Fender 1965 Stratocaster
Double neck Custom Stratocaster by Dick Knight guitarpoll
Double neck Custom Stratocaster by Dick Knight
Fender 1967 Telecaster guitarpoll
Fender 1967 Telecaster
Fender 1959 Telecaster Custom guitarpoll
Fender 1959 Telecaster Custom
Fender 1955 Esquire guitarpoll
Fender 1955 Esquire
Gibson Les Paul Goldtop P-90 Bigsby guitarpoll
Gibson Les Paul Goldtop P-90 Bigsby
Bill Lewis 24-fret guitarpoll
Bill Lewis 24-fret
Gretsch 1957 6128 Duo Jet guitarpoll
Gretsch 6128 Duo Jet
Gibson 1986 J-200 Celebrity guitarpoll
Gibson 1986 J-200 Celebrity
Martin D35 guitarpoll
Martin D-35

Taylor 712CE guitarpoll
Taylor 712CE
Ovation Custom Legend guitarpoll
Ovation Custom Legend

Steve Howe

n

Als tiener werd Steve beïnvloed door de opwindende rock-'n-roll gitaargeneratie. Dit leidde ertoe dat hij op 12-jarige leeftijd als kerstcadeau zijn eerste gitaar kreeg van zijn ouders. Het was een f-hole akoestiesche gitaar, een voorbode van zijn kenmerkende Gibson ES-175 signature.
Geïnspireerd door artiesten als Bill Haley and the Comets, Les Paul, Jimmy Bryant en Tennessee Ernie Ford , leerde Steve zichzelf gitaar spelen en trad hij op met vrienden, eerst in jeugdclubs en later in lokale clubs, pubs en balzalen.
Voordat hij in 1970 de gitarist wordt van de legendarische band Yes, speelt hij in allerlei bands zoals de Syndicats en The In Crowd.
In 1981 verlaat hij Yes, start zijn solocarriere, speelt in verschillende superformaties en speelt nog in 2 periodes met Yes.

Steve Howe
8 april 1947, Holloway, London, Engeland

Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Gibson ES-175 SH Sign guitarpoll
Gibson 1964 ES-175D SH Sign
Gibson 1978 ES-175D SH-Sign guitarpoll
Gibson 1978 ES-175D SH-Sign.
Gibson 1970 ES-345 guitarpoll
Gibson 1970 ES-345
Fender Stratocaster SH-modified guitarpoll
Fender Stratocaster SH-modified
Line-6 Variax 600 guitarpoll
Line-6 Variax 600
Gibson 1959 ES-5 Switchmaster guitarpoll
Gibson 1959 ES-5 Switchmaster
Martin MC-38 Steve Howe sign guitarpoll
Martin MC-38 Steve Howe sign
Fender tribute Telecaster Steve Howe guitarpoll
Fender tribute Telecaster Steve Howe
Steinberger GM Headless 12-String guitarpoll
Steinberger GM Headless 12-String

Rickenbacker 360 12-string guitarpoll
Rickenbacker 360 12-string
Gibson 1958 Les Paul Junior guitarpoll
Gibson 1958 Les Paul Junior

Jett Rebel

n

Jett Rebel is de artiestennaam van Jelte Steven Tuinstra, hij is een Nederlandse zanger, componist, gitarist en producer. Jett Rebel is een solo artiest die in wisselende bandformaties op de buhne staat.
Jett Rebel groeit op in een muzikale kunstenaarsfamilie, hij blijkt aanleg te hebben voor muziek. Tuinstra begon op zeer jonge leeftijd met het opnemen van muziek (4/5 jaar), met behulp van een cassetterecorder en een speelgoed-cassettespeler. Eerst losse nummers en later complete albums. Op zijn 10e jaar speelde Tuinstra al verschillende instrumenten, drums, piano, gitaar en na zijn 10e meer verdieping in allerlei synthesizers en andere snaar- en blaasinstrumenten.
Ook zijn zangtalent blijft niet onopgemerkt. In zijn kinderjaren zong hij in het jeugdkoor van Majel Lustenhouwer, op plaatopnames van onder anderen Rob de Nijs en Jochem van Gelder. Jett Rebel verkende veel verschillende muzikale genres, van funk tot progressieve rock, van jazz tot het zingen van middeleeuwse koormuziek.
Het eerste soloalbum dat ooit het licht zag was Red Coat uit 2009. Een conceptalbum over een tienerliefde, waarin het fundament voor de Jett Rebel-sound te horen is. Tuinstra speelde meer dan 15 instrumenten op de plaat, hij was toen 18 jaar.
In 2009 verhuist Tuinstra naar Amsterdam om aan het conservatorium piano en gitaar te studeren. Tuinstra stopte na dik een jaar aan het conservatorium vanwege RSI klachten vanwege het vele gitaarspelen en omdat het uiteindelijk onvoldoende aansloot bij wat hij wilde. In september 2012 besloot Tuinstra onder de naam Jett Rebel zijn eigen muziek te gaan maken.
Medio juni 2015 start Jett Rebel zijn eigen platenmaatschappij label Baby Tiger Records. Het livealbum Tight Like A Baby Tiger (Live At The Paradiso) is het eerste album wat hij uitbrengt op eigen label, onder divisie van JJ Music V.o.F. De eerste 7 albums werden exclusief in licentie gegeven aan Sony Music Entertainment Nederland B.V.
Jett Rebel werkt vrijwel altijd alleen. Hij schrijft, componeert, en produceert zijn eigen muziek, hij doet zelf de opnames, speelt alle instrumenten en zingt zangpartijen zelf in. Hij hecht grote waarde aan analoge apparatuur en het gebruik van echte instrumenten, zelf gebruikt hij voornamelijk studioapparatuur van voor 1977.

Jett Rebel
24 januari 1991, Den Haag, Nederland

Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

GEAR

Gibson Memphis ES-335 Goldtop guitarpoll
Gibson Memphis ES-335 Goldtop
Gibson 1965 SG Junior guitarpoll
Gibson 1965 SG Junior
Fender Stratocaster Sunburst
Fender Stratocaster Sunburst

Eko 1970 Ranger 6 electric acoustic guitarpoll
Eko 1970 Ranger 6 electric acoustic
Fender Stratocaster Player MN Buttercream guitarpoll
Fender Stratocaster Player MN Buttercream
Hofner 1962 Classic 173w guitarpoll
Hofner 1962 Classic 173w

Randy Hansen

n

Randy Hansen is de levende Hendrix-experience.
De Amerikaanse zanger/gitarist Randy Hansen wordt gezien als de beste Jimi Hendrix-tribute act ter wereld. Al doet ‘imitator’ hem geen recht: hij is de levende Hendrix-experience. In Amerika is hij uitgegroeid tot een waar cultfiguur en ook in Europa speelt hij menig festival en zaal plat.
Deze rockster uit Seattle staat al ruim 30 jaar op het podium en speelde samen met groten als Stevie Ray Vaughan, Steve Miller, Paul Rodgers, Herbie Hancock, en originele Jimi Hendrix Experience bandleden Noel Redding en Mitch Mitchell.
Om de geest van Jimi Hendrix te laten voortleven laat Randy Hansen zijn publiek versteld staan met zijn performance ter ere van de Meester zelf. Met de persoonlijkheid en muzikale vaardigheden van Randy Hansen is het een ware wederopstanding van Jimi!

Randy Hansen
8 december 1954, Seattle, Washington, USA

Official website

GENRE

ALBUMS

GEAR

Fender 1968 Stratocaster Jimi Hendrix guitarpoll
Fender 1968 Stratocaster Jimi Hendrix
Fender Stratocaster Left Handed guitarpoll
Fender Stratocaster Left Handed

Pablo van der Poel

n

Pablo Petrus Andreas van de Poel is de gitarist en leadzanger van de Limburgse psychedelische bluesrockband DeWolff.
Van de Poel groeide samen met zijn jongere broers Luka en Vince op in Geleen waar vaak naar muziek uit de jaren ’60 en ’70 werd geluisterd zoals The Doors, Jimi Hendrix, Deep Purple en Cream. Pablo was erbij als de band van zijn vader repeteerde of optrad. De muzikale voorkeur van hun vader zou van duidelijke invloed blijken op de muziekstijl die Pablo, Luka en ook hun jongere broer Vince (die drumt, net als broer Luka) later zelf ten gehore zouden brengen. Op zijn negende begint Pablo met gitaarspelen en in 2004 richt hij de bluesrockband INFA (Inharmonic Noises From Above) op. In 2005 en 2006 wordt INFA tweede bij de Limburgse voorronde van Kunstbende, er volgen meerdere optredens bij 3FM en in juli 2008 treedt de band op bij Zwarte Cross.
Tussen november 2006 en mei 2007 laten de ouders van Van de Poel onder hun tuin een kelder aanleggen, als repetitieruimte voor hun zoons. Terwijl Pablo’s band INFA nog tot 2009 zou blijven bestaan, richt hij eind 2007 samen met zijn broer Luka (drums) en Robin Piso (toetsen) een psychedelische rockband op: DeWolff. Vanaf november 2007 wordt er door het drietal volop gerepeteerd in de repetitiekelder onder de tuin. Met DeWolff wint Pablo in juli 2008 de landelijke finale van Kunstbende en in september van dat jaar komt hun eerste EP uit. In januari 2009 treedt de band op in Paradiso. Er volgen vele optredens in Nederland en vanaf 2010 ook in de rest van Europa.
Conservatorium en Catawba River Fox.
In 2009 behaalt Van de Poel zijn gymnasiumdiploma en studeert daarna gitaar aan de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens zijn studie blijft hij actief bij DeWolff en in 2012 start hij bovendien een nevenproject van DeWolff: Catawba River Fox, een zesmansformatie waarvan ook zijn broer Luka en DeWolff-toetsenist Robin Piso deel uitmaken. In 2013 studeert Van de Poel af aan het conservatorium.
Naast zijn optredens in binnen- en buitenland met DeWolff, runt Pablo sinds 2014 samen met de andere DeWolff-leden de Electrosaurus Southern Sound Studio in een werfkelder aan de Oudegracht in Utrecht. Het is een volledig analoge opnamestudio, waar DeWolff zijn opnamesessies doet en waar Pablo opnames produceert voor andere bands zoals The Dawn Brothers, Nachtschade en Orgel Vreten.
Al meerdere jaren eindigt Van de Poel in de hoogste regionen van de categorie Beste Gitarist van de Benelux in de poll onder lezers van muziektijdschrift Gitarist. In 2014 werd hij door de lezers van het blad zelfs gekozen tot nummer één.

Pablo van der Poel
1991, Heerlen, Nederland

Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

do 10 feb 2022 20:00 DeWolff tickets
vr 11 feb 2022 20:00 DeWolff tickets
wo 23 feb 2022 19:30 DeWolff tickets
vr 4 mrt 2022 20:00 DeWolff tickets
wo 9 mrt 2022 20:15 DeWolff tickets
do 17 mrt 2022 20:30 DeWolff tickets
do 7 apr 2022 20:00 DeWolf tickets
do 14 apr 2022 20:30 DeWolff tickets
za 23 apr 2022 20:30 DeWolff tickets
za 30 apr 2022 20:30 DeWolff tickets
zo 26 jun 2022 21:00 DeWolff tickets

GEAR

Gibson Firebird Lyre Vibrola 2016 guitarpoll
Gibson 2007 Firebird Lyre Vibrola
Gibson Flying V Faded guitarpoll
Gibson Flying V Faded

Gibson 1959 reissue Les Paul Bigsby guitarpoll
Gibson 1959 reissue Les Paul Bigsby
Danelectro 1961 Model 3021 guitarpoll
Danelectro 1961 Model 3021

Jeff Beck

n

Geoffrey Arnold ′Jeff′ Beck.
Ondanks het feit dat hij net zo vernieuwend was als Jimmy Page, net zo smaakvol als Eric Clapton en bijna net zo visionair als Jimi Hendrix, had Jeff Beck nooit hetzelfde commerciële succes als zijn tijdgenoten, waarschijnlijk door de weinig serieuze benadering van zijn artiestenbestaan.
Beck begon zijn muzikale loopbaan als sologitarist bij de Yardbirds nadat Eric Clapton daar vertrokken was. Beck bleef 2 jaar bij de Yardbirds. Later in 1967 vormde hij de Jeff Beck Group met zanger Rod Stewart, bassist Ron Wood en drummer Aynsley Dunbar.
In 1970 verlaten Rod Stewart en Ron Wood de band om toe te treden bij de Small Faces, dit was het einde van de Jeff Beck Group.
Jeff Beck was daarna meer gefascineerd door auto′s dan door gitaren, het uitbrengen van slechts 1 album in de loop van de jaren 90 getuigd daarvan.
Ondanks alles of misschien wel dankzij zijn houding ten opzichte van de muziek wordt Jeff Beck nog steeds op handen gedragen door zijn collega-gitaristen en fans.

Jeff Beck
24 juni 1944, Wallington, Engeland

Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

GEAR

Fender Jeff Beck Stratocaster guitarpoll
Fender Jeff Beck Stratocaster
Fender Stratocaster reversed headstock guitarpoll
Fender Stratocaster reversed headstock

Fender Esquire 1954 guitarpoll
Fender Esquire 1954
Gibson Jeff Beck Les Paul 1954 guitarpoll
Gibson Jeff Beck Les Paul 1954

AGENDA

John McLaughlin

n

Begin jaren 70 vergaarde John McLaughlin bekendheid als fusion-gitarist en leider van The Mahavishnu Orchestra.
Op zijn 11e jaar begon hij met gitaarspelen, aanvankelijk werd hij geinspireerd door de blues en swing.
Aan het begin van zijn muziekcariere werkte hij samen met Alexis Korner, Graham Bond, Ginger Baker en vele anderen. Zijn eerste album werd meteen een klassieker; Extrapolation uit 1969.
In 1969 nam Miles Davis 2 tracks op waarop McLaughlin te horen is: In a Silent Way en Bitches Brew.
In 1971 richte McLaughlin The Mahavishnu Orchestra op, een sterke formatie die klonk als een ruige rockband maar met avandgardistische jazzimprovisaties. Na 3 invloedrijke albums, The Inner Mounting Flame, Birds of Fire en Between Nothingness and Eternity, viel de band in 1973 uiteen.
McLaughlin, die tussendoor nog even een heftig spiritueel album met Carlos Santana maakte (Love Devotion Surrender), stelde in 1974 een nieuw Mahavishnu Orchestra samen, dat ondanks het meespelen van violist Jean-Luc Ponty, niks werd en in 1975 weer ophield te bestaan. Daarna verraste McLaughlin de muzikale wereld door in de groep Shakti, Indiase muziek te gaan spelen op akoustische gitaar. Gedurende die 3 jaar had hij veel invloed op de toen in zijn kinderschoenen staande wereldmuziek.
Vervolgens speelt McLaughlin in diverse samenstellingen diverse muziekgenres, hij blijft expirimenteren en vernieuwen, voortdurend switchend tussen de akoustische en de electrische gitaar.

John McLaughlin
4 januari 1942, Doncaster, South Yorkshire, Engeland

Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

GEAR

PRS The New York Skyline guitarpoll
PRS The New York Skyline
Gibson J-200 guitarpoll
Gibson J-200
PRS Custom made double neck guitarpoll
PRS Custom made double neck
Mike Sabre John McLaughlin's model guitarpoll
Mike Sabre John McLaughlin's model
Wechter Guitars Our Lady guitarpoll
Wechter Guitars Our Lady
Borghino Shakti Guitar guitarpoll
Borghino Shakti Guitar
Gibson 1958 Les Paul Custom Reissue with Bigsby guitarpoll
Gibson 1958 Les Paul Custom Reissue with Bigsby
Godin fretless nylon guitarpoll
Godin fretless nylon
Fender Stratocaster 70s style guitarpoll
Fender Stratocaster 70s style
Gibson 345 1976 with Bigsby guitarpoll
Gibson ES-345 1976 with Bigsby

Gibson Johnny Smith 1978 with Bigsby guitarpoll
Gibson Johnny Smith 1978 with Bigsby
Wechter handmade Florentine
Wechter handmade Florentine

Mike Keneally

n

Michael Joseph Keneally (geboren 20 december 1961) is een Amerikaanse sessiegitarist, toetsenist, zanger en componist. Op zijn 7e verjaardag kreeg hij een een elektrisch orgel wat zijn eerste kennismaking met muziek was. Op zijn elfde verjaardag kreeg hij een gitaar, en start hij ook met bas en drums. Zijn muzikale invloeden in de vroege kinderjaren waren onder meer de Beatles en themamuziek van tekenfilms en televisieshows.
Nadat hij verhuisd is naar San Diego, Californië wordt Keneally een vaste waarde in de lokale muziekscene mede door toedoen van de oprichting van de lokale cultband Drop Control. Keneally is waarschijnlijk het meest bekend als voormalig Frank Zappa "stuntgitarist" en een Zappa-1988-tourbandlid op zowel gitaar als keyboards. Zijn muzikale positie is legendarisch in bepaalde muzikantenkringen, gebaseerd op Keneally's beheersing van Zappa's uitgebreide en moeilijk te spelen repertoire.
Vanaf 1992 gaat hij solo en produceert veel albums en andere muzikale samenwerkingen en projecten met oa Steve Vai en Joe Satriani.

Mike Keneally
20 december, 1961, Long Island, New York, USA

Official website

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

GEAR

Supro 2032 Hampton Baritone op guitarpoll
Supro 2032 Hampton Baritone
Strandberg Boden Prog 6 Natural op guitarpoll
Strandberg Boden Prog 6 Natural
fender stratocaster Eric Clapton EMG pickups
Fender Stratocaster Eric Clapton EMG pickups
Charvel 2005 custom Koa guitar op guitarpoll
Charvel 2005 custom Koa guitar

Jackson EMG X-series guitar op guitarpoll
Jackson EMG X-series guitar
Taylor 810 Brazilian guitarpoll
Taylor 810 Brazilian

Frank Zappa

n

Een geniaal componist, satiricus en gitarist.
Zappa hield van rhythm & blues, combineerde met groot gemak rock en jazz en schreef daarnaast composities die onder meer werden uitgevoerd door The London Symphony Orchestra.
Frank Zappa werd in 1940 geboren in Baltimore. Hij was de zoon uit een immigranten-familie. Zijn vader werd geboren op Sicilië en werkte bij defensie. Hierdoor verhuisde de familie Zappa regelmatig.
Frank Zappa groeide grotendeels op in California. Op school blonk hij niet uit als leerling, maar wel als onruststoker. Uiteindelijk werd hij wegens het experimenteren met gevaarlijke chemicaliën van school gestuurd. Tijdens zijn schooljaren was Zappa vooral geïnteresseerd in doo-wop ( a capella-muziekstijl).
Inmiddels speelde hij in amateurbandjes als drummer en later als gitarist.
Met zijn eerste verdiende geld kocht hij een opnamestudio, waar de basis werd gelegd voor The Mothers of Invention. In 1966 verscheen het eerste album van The Mothers of Invention als een dubbel-album: Freak Out! Door de jaren vonden er vele veranderingen plaats in The Mothers. Vanaf de jaren zeventig liet hij deze naam vallen en werkte verder onder zijn eigen naam Frank Zappa en werd berucht omdat hij zoveel albums uitgaf.
Een artikel in een tijdschrift bracht hem op het spoor van componist Edgar Varèse. Later maakte hij ook kennis met de composities van Igor Stravinsky en wilde Zappa een beroemd componist worden.
Zappa overleed in 1993 aan prostaatkanker.

Frank Vincent Zappa
21 december 1940, Baltimore, Maryland, USA
4 december 1993, Los Angeles, California, USA
Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

GEAR

Gibson SG Standard '61

AGENDA

Robin Trower

n
Al meer dan vier decennia timmert Robin Trower aan de weg. Hij staat bekend als een van de beste gitaristen in de geschiedenis van rock-‘n-roll. In 1967 werd hij bekend bij het grote publiek als gitarist van Procol Harum. In de jaren ’70 vond hij het tijd voor een solocarrière en vond hij het succes dat hem vandaag de dag tot een legende heeft gemaakt. Gewapend met zijn vloeiende en krachtige gitaarstijl en zijn band maakt hij zachte psychedelica. Zijn bijnaam ‘de witte Hendrix’ refereert naar zijn griezelige vermogen om de bluessy en psychedelische speelstijl van Hendrix te evenaren.

Robin Trower
9 maart 1945, Catford, Engeland

Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

https://youtu.be/

abonneren Youtube.

GEAR

Fender Custom Shop Robin Trower Signature Stratocaster.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

Allan Holdsworth

n

Allan Holdsworth is een van de weinige muziekanten die zich altijd heeft ingezet als vernieuwer van de relatie tussen rock- en jazzmuziek. Hiervoor heeft hij helaas niet altijd de erkenning gekregen die hij verdiend.
Holdsworth werd aanvankelijk in de muziek onderwezen door zijn vader die pianist was.
Holdworth is voor het eerst te horen op opnames met de Soft Machine.
Later speelt hij in GONG, U.K., Bruford en de fusionfavorieten Lifetime en Jean-Luc Ponty.
Zijn vloeiende, fluweelzachte, en onvoorstelbaar snelle solo's maakte van hem een interessante en veel geïmiteerde sologitarist.
Vanaf begin jaren 80 begint Allan Holdsworth zelf zijn eigen muziek uit te brengen. De albums IOU, Road Games en Metal Fatigue schudden de gitaarwereld wakker met hun eigenzinnige muzikale benadering en unieke sound. Met het uitbrengen van het album Atavachron introduceert hij de gitaarsynthesizer (the Synthaxe).
Bij het uitbrengen van het geweldige album Sixteen Men of Tain keert Allan terug naar de meer gangbare gitaarinstrumenten.
Hij overleed in 2017 op 70-jarige leeftijd.

 

Allan Holdsworth
6 augustus 1946, Bradford, Yorkshire, Engeland
15 april 2017, Vista, California
Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

GEAR

Kiesel HH2 Allan Holdsworth Electric guitarpoll
Kiesel HH2 Allan Holdsworth Electric
Ibanez AH-10 Allan Holdsworth guitarpoll
Ibanez AH-10 Allan Holdsworth
Charvel Allan Holdsworth guitarpoll
Charvel Allan Holdsworth

SynthAxe synthesizer gitaar guitarpoll
SynthAxe synthesizer gitaar
Carvin Allan Holdsworth 2HT2 guitarpoll
Carvin Allan Holdsworth 2HT2

Jimi Hendrix

n

Jimi Hendrix liet de traditionele blues, jazz, rock en soul samensmelten met de Engelse avant-garde rock.
Ondanks het feit dat zijn carrière niet meer dan 4 jaar duurde veranderde Hendrix de koers van de populaire muziek en werd een van de succesvolste en invloedrijkste muzikanten van zijn tijd, een instrumentalist die radicaal de expressieve klank van de elektrische gitaar opnieuw definieerde.
Als voormalig paratrooper in de US-army, die eervol ontslag kreeg op medische gronden, werd hem Vietnam bespaard.
Begin jaren 60 begeleide Hendrix als freelance muzikant artiesten van diverse pluimage. Samen met bassist Noel Redding en drummer Mitch Mitchell deed hij het Londense clubpubliek versteld staan van zijn virtuositeit en extraverte optreden. Hij trok oa de aandacht van de Beatles en de Rolling Stones.
In november ”66 bracht de Jimi Hendrix Experience zijn eerste top tien single Hey Joe uit, gevolgd door Purple Haze, The Wind Cries Mary en het album Are You Experienced?. Dat album was na Sgt. Pepper”s Lonely Hearts Club Band het album met de meeste impact op de toenmalige muziek scène. Daarna volgde het album Axis: Bold as Love. Terug in de USA in 1968, wachtte hem nog meer erkenning met het (dubbel)album Electric Ladyland.
De 2e helft van zijn carrière werd gekenmerkt door gerechtelijke procedures rondom royalty’s wat hem noodzaakte constant te toeren om zijn rekeningen te kunnen betalen.

Net toen die problemen leken te zijn opgelost overleed hij aan een overdosis drugs, een stapel muziekprojecten achterlatend, die uiteindelijk door anderen werden voltooid.

Jimi Hendrix
1942, Seattle, USA
1970, Londen, Engeland
Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   263   gigs van optredene gitaristen gevonden

GEAR

Fender 1968 Stratocaster Jimi Hendrix guitarpoll
Fender 1968 Stratocaster Jimi Hendrix
Gibson 1969 Flying V guitarpoll
Gibson 1969 Flying V

Gibson SG double-cutaway with triple humbucking pickups