Frank Zappa

Home Rock Frank Zappa
n

Een geniaal componist, satiricus en gitarist.
Zappa hield van rhythm & blues, combineerde met groot gemak rock en jazz en schreef daarnaast composities die onder meer werden uitgevoerd door The London Symphony Orchestra.
Frank Zappa werd in 1940 geboren in Baltimore. Hij was de zoon uit een immigranten-familie. Zijn vader werd geboren op Sicilië en werkte bij defensie. Hierdoor verhuisde de familie Zappa regelmatig.
Frank Zappa groeide grotendeels op in California. Op school blonk hij niet uit als leerling, maar wel als onruststoker. Uiteindelijk werd hij wegens het experimenteren met gevaarlijke chemicaliën van school gestuurd. Tijdens zijn schooljaren was Zappa vooral geïnteresseerd in doo-wop ( a capella-muziekstijl).
Inmiddels speelde hij in amateurbandjes als drummer en later als gitarist.
Met zijn eerste verdiende geld kocht hij een opnamestudio, waar de basis werd gelegd voor The Mothers of Invention. In 1966 verscheen het eerste album van The Mothers of Invention als een dubbel-album: Freak Out! Door de jaren vonden er vele veranderingen plaats in The Mothers. Vanaf de jaren zeventig liet hij deze naam vallen en werkte verder onder zijn eigen naam Frank Zappa en werd berucht omdat hij zoveel albums uitgaf.
Een artikel in een tijdschrift bracht hem op het spoor van componist Edgar Varèse. Later maakte hij ook kennis met de composities van Igor Stravinsky en wilde Zappa een beroemd componist worden.
Zappa overleed in 1993 aan prostaatkanker.

Frank Vincent Zappa
21 december 1940, Baltimore, Maryland, USA
4 december 1993, Los Angeles, California, USA
Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

GEAR

Gibson SG Frank Zappa Roxy guitarpoll
Gibson SG Frank Zappa Roxy
Gibson 1952 Les Paul mod. Frank Zappa guitarpoll
Gibson 1952 Les Paul mod. Frank Zappa

Fender 60s Stratocaster (owned by J Hendrix & Zappa Sr) guitarpoll
Fender 60s Strat (owned by J Hendrix & Zappa Sr)
Gibson 1976 Les Paul Custom guitarpoll
Gibson 1976 Les Paul Custom
Perforrmance Custom Made (F. Zappa) Solid Body guitarpoll
Perforrmance Custom Made Solid Body