Mike Keneally

Home Blues Mike Keneally
n

Michael Joseph Keneally (geboren 20 december 1961) is een Amerikaanse sessiegitarist, toetsenist, zanger en componist. Op zijn 7e verjaardag kreeg hij een een elektrisch orgel wat zijn eerste kennismaking met muziek was. Op zijn elfde verjaardag kreeg hij een gitaar, en start hij ook met bas en drums. Zijn muzikale invloeden in de vroege kinderjaren waren onder meer de Beatles en themamuziek van tekenfilms en televisieshows.
Nadat hij verhuisd is naar San Diego, Californië wordt Keneally een vaste waarde in de lokale muziekscene mede door toedoen van de oprichting van de lokale cultband Drop Control. Keneally is waarschijnlijk het meest bekend als voormalig Frank Zappa "stuntgitarist" en een Zappa-1988-tourbandlid op zowel gitaar als keyboards. Zijn muzikale positie is legendarisch in bepaalde muzikantenkringen, gebaseerd op Keneally's beheersing van Zappa's uitgebreide en moeilijk te spelen repertoire.
Vanaf 1992 gaat hij solo en produceert veel albums en andere muzikale samenwerkingen en projecten met oa Steve Vai en Joe Satriani.

Mike Keneally
20 december, 1961, Long Island, New York, USA

Official website

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

GEAR

Supro 2032 Hampton Baritone op guitarpoll
Supro 2032 Hampton Baritone
Strandberg Boden Prog 6 Natural op guitarpoll
Strandberg Boden Prog 6 Natural
fender stratocaster Eric Clapton EMG pickups
Fender Stratocaster Eric Clapton EMG pickups
Charvel 2005 custom Koa guitar op guitarpoll
Charvel 2005 custom Koa guitar

Jackson EMG X-series guitar op guitarpoll
Jackson EMG X-series guitar
Taylor 810 Brazilian guitarpoll
Taylor 810 Brazilian