Jackson

Jackson Guitars is fabrikant van elektrische (bas-)gitaren die de naam dragen ​​van de oprichter, Grover Jackson.
Het bedrijf werd in 2002 overgenomen door de Fender Musical Instruments Corporation, die gitaren van het merk Jackson produceert in de vestigingen in Corona, VS en Ensenada, Mexico. Laaggeprijsde budget-modellen worden ook geproduceerd door onderaannemers in Indonesië en China.
Grover Jackson verwierf in de jaren zeventig mede-eigendom van Charvel's Guitar Repair in Glendora, Californië, met de belofte Charvel's bedrijf te versterken. Wayne Charvel verkocht uiteindelijk zijn belang aan Grover Jackson op 10 november 1978, waardoor Jackson de controle kreeg over het bedrijf en de naam Charvel.
Jackson Guitars is ontstaan ​​in 1980 toen gitarist Randy Rhoads het bedrijf benaderde met een idee voor een geïndividualiseerde gitaar. De gezamenlijke ontwerpinspanning van Rhoads, Grover Jackson, Tim Wilson en Jacksons meesterbouwer Mike Shannon resulteerde in de creatie van de Concorde, een innovatieve vernieuwing van de traditionele Flying V. Deze ontwerpen wijken zo af van Charvel's Stratocaster-gebaseerde modellen dat Jackson ervoor koos ze onder een andere merknaam te labelen. Hij koos zijn eigen achternaam en creëerde de eerste Jackson-gitaar.

logo jackson guitarpoll

Jackson
Scottsdale, Phoenix, U.S.A.
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Jackson: