Todd Rundgren

Home Rock Todd Rundgren
n

Todd Harry Rundgren is een Amerikaanse muzikant, tekstschrijver en producer. Hij is de oprichter van de bands Nazz en Utopia.
Met zijn eerste band had Nazz Rundgren slechts matig succes. Pas eind jaren zestig haalde hun eerste single de Amerikaanse top 100.
Rundgren tekende een ​​solodeal bij het platenlabel Warner Music. Hij kreeg alle vrijheid in de studio en produceerde zo zijn eerste project, Runt. Omdat hij goed overweg kon met de studiotechniek, kreeg hij vervolgens de kans om als muziekproducent aan de slag te gaan. Hij heeft albums geproduceerd voor Badfinger, Paul Butterfield, Grand Funk Railroad, Hall & Oates, Meat Loaf, New York Dolls, Patti Smith, Jim Steinman, The Band, The Tubes, XTC en nog veel meer. Zijn grootste succes als muziekproducent was de productie van het Meat Loaf-album Bat out of Hell.
Met verschillende studiocontacten richtte Rundgren in 1974 een studiomuzikantenband op, de groep Utopia. Hij realiseerde zijn progressieve rockproject met drie synthesizers, twee drummers en meerdere gitaristen.
Rundgren maakte tussen 1978 en 1985 vier opeenvolgende studioalbums, opgenomen zonder de steun van andere muzikanten, waaronder Hermit of Mink Hollow, waarmee hij in 1978 succes had. Een nummer van het album getiteld Can We Still Be Friends werd later gecoverd door onder meer Rod Stewart, Robert Palmer en Mandy Moore.
In 2005 richtte hij samen met voormalige leden van de band The Cars de groep The New Cars op. In 2015 bracht Rundgren het album Runddans uit in samenwerking met Emil Nikolaisen en Hans-Peter Lindstrøm. In 2021 werd hij als artiest opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Todd Rundgren
22 juni 1948, Philadelphia, Pennsylvania, USA

Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

https://youtu.be/

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   334   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Eastwood Backlund Model 100 guitarpoll
Eastwood Backlund Model 100
Fernandes P-Project Strat foam green guitarpoll
Fernandes P-Project Strat Foam Green
Gibson-SG-The-Fool guitarpoll
Gibson SG "The Fool"
Gibson 1969 SG Custom Walnut guitarpoll
Gibson 1969 SG Custom Walnut
Schecter Hellraiser C-1 FR guitarpoll
Schecter Hellraiser C-1 FR
Fender 1951 Telecaster guitarpoll
Fender Telecaster