Jim Hall

Home Jazz Jim Hall
n

James Stanley Hall was een Amerikaanse jazzgitarist, componist en arrangeur.
Hall leerde zichzelf gitaar spelen rond zijn 13e jaar, hij speelde hij in lokale bars van zijn geboorteplaats Cleveland, nam lessen van Fred Sharp en studeerde uiteindelijk muziek aan het Cleveland Institute of Music. In 1955 verhuisde hij naar Los Angeles, waar hij klassieke gitaar studeerde bij Vincente G├│mez.
In 1958 speelde hij met Giuffre op het Newport Jazz Festival en in 1959 werkte hij in de band van Ben Webster.
Tussen 1960 en 1961 maakte hij deel uit van de begeleidingsband van Ella Fitzgerald en werkte hij ook in New York in de kleine groep met Lee Konitz.
In 1965 leidde hij zijn eigen trio (met Red Mitchell en Colin Bailey), maar ging ook aan de slag als studiomuzikant. Hij wijdde zich ook aan het lesgeven aan het Berklee College of Music. In 1972 speelde hij met Ornette Coleman. Daarna trad hij steeds vaker op in een duo met Ron Carter of Oscar Peterson. Hall heeft sinds het begin van de jaren tachtig talloze solo-optredens gehad.
Vanaf 1999 speelt hij regelmatig in een duo met Pat Metheny.
In 2008 baarde hij opzien met een gezamenlijk album met Bill Frisell (Hemispheres). De laatste opnames zijn gemaakt in 2010 toen hij te gast was in Birdland met Greg Osby, Steve LaSpina en Joey Baron (Live at Birdland).
Hall had een subtiele omgang met harmonischen en techniek, evenals een zeer zachte en doordachte omgang met het geluid van zijn instrument.
Hall stierf in december 2013 op 83-jarige leeftijd aan hartfalen.

Jim Hall
4 december 1930, Buffalo (New York), USA
10 december 2013, New York, USA
Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   312   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Sadowsky Jim Hall Model guitarpoll
Sadowsky Jim Hall Model

James D'Aquisto Archtop guitarpoll
James D'Aquisto Archtop
Gibson ES-175 guitarpoll
Gibson ES-175