Schecter

Schecter Guitar Research maakt elektrische gitaren en bassen, akoestische gitaren en USA Custom Shop-instrumenten voor muzikanten over de hele wereld in meer dan 150 landen.
Haar gitaren en bassen spreken een breed spectrum van spelers aan met hun diverse muziekstijlen.
In 1976 startte David Schecter het bedrijf, toen een (reparatiewer)kplaats in Van Nuys, Californië. Het bedrijf vervaardigde gitaarhalzen en body's, complete pick-upassemblages, bruggen, slagplaten, stemmechanieken, knoppen, potentiometers en diverse andere gitaaronderdelen. Uiteindelijk begon Schecter onderdelen te leveren aan bekende gitaarfabrikanten. In 1979 bood Schecter voor het eerst zijn eigen volledig geassembleerde elektrische gitaren aan. Ze waren van hoge kwaliteit en erg duur.
In 1983 had Schecter de productielimiet van de custom shop bereikt en kon niet langer aan de vraag voldoen. Dat jaar werd het bedrijf gekocht door een groep investeerders uit Texas die wilden voortbouwen op de reputatie van Schecter. De investeerders verhuisden het bedrijf naar Dallas, Texas, waar ze vijf jaar lang gitaren van topkwaliteit produceerden met zowel geïmporteerde onderdelen als Schecter-onderdelen onder de naam Schecter.
Een conflict met Fender heeft geleid tot hun sluiting eind 1986.
De naam werd eind 1987 door de huidige eigenaren gekocht, Hisatake Shibuya, een Japanse ondernemer die ook eigenaar is van het Musicians Institute in Hollywood. Shibuya verplaatste het bedrijf terug naar Californië en bracht Schecter terug naar zijn roots in de custom shop, waarbij alle inspanningen waren gericht op het vervaardigen van hoogwaardige, dure instrumenten op maat.
In 1997 ontmoette Michael Ciravolo, de toenmalige directeur van Schecter, verschillende Aziatische gitaarfabrikanten op het Tokyo Music Festival en koos vervolgens voor een fabriek in Incheon voor de vervaardiging van betaalbare gitaren, Zuid-Korea. Die gitaren van Schecter zouden in de fabriek in Zuid-Korea worden gebouwd, waarna ze naar de VS zouden worden verscheept.
In 2012 werd aangekondigd dat Schecter zijn custom-shop uitbreidde en 4.300 vierkante meter aan de werkvloer toevoegde. Later dat jaar kondigde Schecter een nieuwe lijn van in de VS gebouwde gitaren aan die het bedrijf terug zou brengen naar zijn "roots".

logo schecter

Schecter
10953 Pendleton St., Sun Valley CA, 91352, USA
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Schecter: