Prince

Home Blues Prince
n

PRINCE, geboren Prince Rogers Nelson, was een van de grootste artiesten van de jaren tachtig van de vorige eeuw.
Prince wordt in 1958 in Minneapolis geboren als Prince Roger Nelson. Zijn moeder Mattie Shaw is jazz-zangeres en zingt in het combo van vader John Nelson. Pa heeft als artiestennaam Prince Rogers en zo is er ook weer een verklaring voor de toch wel wat opvallende voornaam van His Royal Badness.
De kleine Prince leert al snel de begintunes van zijn favoriete TV-programma's op de piano na te spelen, hij wordt door het muzikantenvirus aangestoken en leert zichzelf gitaar en drums spelen.
In 1977 tekent hij een contract voor drie solo-albums. Hij krijgt de platenmaatschappij ook nog eens zo gek dat hij de albums zelf mag produceren. In 1978 komt dan zijn debuutalbum For You uit. De single 'I Wanna Be Your Lover' wordt zijn eerste Amerikaanse nummer 1 hit.
Zijn wereldwijde doorbraak komt echter met de soundtrack van de film Purple Rain, waarin hij ook de hoofdrol speelt. Daarna blijft Prince aan de lopende band albums en hits produceren, van zowel zichzelf als van bandleden Wendy and Lisa en Sheila E. Ondertussen wordt de eigen studio, Paisley Park, gebouwd. Tussen 1985 en 1993 brengt Prince een waslijst aan releases uit en is niet meer weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten.
Op 21 april 2016 wordt de wereld geschokt door het bericht dat Prince Roger Nelson op 57-jarige leeftijd is overleden, zijn lichaam werd aangetroffen in de studio in zijn huis in Minnesota.

Prince
7 juni 1958, Minneapolis, Minnesota, USA
21 april 2016, Chanhassen, Minnesota, USA
Official website

GENRE

Blues · Rock · Pop · Funk · Soul

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   312   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Schecter Prince Cloud guitarpoll
Schecter Prince Cloud
Schecter Prince Symbol Purple guitarpoll
Schecter Prince Symbol Purple
Hohner Mad Cat Telecaster guitarpoll
Hohner Mad Cat Telecaster
Fender Stratocaster Custom Shop gold-plated guitarpoll
Fender Stratocaster Custom Shop gold-plated
Vox HDC-77 guitarpoll
Vox HDC-77
Fender Stratocaster Prince modified guitarpoll
Fender Stratocaster Prince modified