Pablo van der Poel

Home Blues Pablo van der Poel
n

Pablo Petrus Andreas van de Poel is de gitarist en leadzanger van de Limburgse psychedelische bluesrockband DeWolff.
Van de Poel groeide samen met zijn jongere broers Luka en Vince op in Geleen waar vaak naar muziek uit de jaren ’60 en ’70 werd geluisterd zoals The Doors, Jimi Hendrix, Deep Purple en Cream. Pablo was erbij als de band van zijn vader repeteerde of optrad. De muzikale voorkeur van hun vader zou van duidelijke invloed blijken op de muziekstijl die Pablo, Luka en ook hun jongere broer Vince (die drumt, net als broer Luka) later zelf ten gehore zouden brengen. Op zijn negende begint Pablo met gitaarspelen en in 2004 richt hij de bluesrockband INFA (Inharmonic Noises From Above) op. In 2005 en 2006 wordt INFA tweede bij de Limburgse voorronde van Kunstbende, er volgen meerdere optredens bij 3FM en in juli 2008 treedt de band op bij Zwarte Cross.
Tussen november 2006 en mei 2007 laten de ouders van Van de Poel onder hun tuin een kelder aanleggen, als repetitieruimte voor hun zoons. Terwijl Pablo’s band INFA nog tot 2009 zou blijven bestaan, richt hij eind 2007 samen met zijn broer Luka (drums) en Robin Piso (toetsen) een psychedelische rockband op: DeWolff. Vanaf november 2007 wordt er door het drietal volop gerepeteerd in de repetitiekelder onder de tuin. Met DeWolff wint Pablo in juli 2008 de landelijke finale van Kunstbende en in september van dat jaar komt hun eerste EP uit. In januari 2009 treedt de band op in Paradiso. Er volgen vele optredens in Nederland en vanaf 2010 ook in de rest van Europa.
Conservatorium en Catawba River Fox.
In 2009 behaalt Van de Poel zijn gymnasiumdiploma en studeert daarna gitaar aan de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens zijn studie blijft hij actief bij DeWolff en in 2012 start hij bovendien een nevenproject van DeWolff: Catawba River Fox, een zesmansformatie waarvan ook zijn broer Luka en DeWolff-toetsenist Robin Piso deel uitmaken. In 2013 studeert Van de Poel af aan het conservatorium.
Naast zijn optredens in binnen- en buitenland met DeWolff, runt Pablo sinds 2014 samen met de andere DeWolff-leden de Electrosaurus Southern Sound Studio in een werfkelder aan de Oudegracht in Utrecht. Het is een volledig analoge opnamestudio, waar DeWolff zijn opnamesessies doet en waar Pablo opnames produceert voor andere bands zoals The Dawn Brothers, Nachtschade en Orgel Vreten.
Al meerdere jaren eindigt Van de Poel in de hoogste regionen van de categorie Beste Gitarist van de Benelux in de poll onder lezers van muziektijdschrift Gitarist. In 2014 werd hij door de lezers van het blad zelfs gekozen tot nummer één.

Pablo van der Poel
1991, Heerlen, Nederland

Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   268   gigs van optredene gitaristen gevonden

GEAR

Gibson Firebird Lyre Vibrola 2016 guitarpoll
Gibson 2007 Firebird Lyre Vibrola
Gibson Flying V Faded guitarpoll
Gibson Flying V Faded
Gibson 1959 reissue Les Paul Bigsby guitarpoll
Gibson 1959 reissue Les Paul Bigsby
Danelectro 1961 Model 3021 guitarpoll
Danelectro 1961 Model 3021
Gibson SG Custom 1963 Reissue