Julian Lage

Home Jazz Julian Lage
n

Lage is een jonge gitarist met een volstrekt eigen geluid. De Amerikaan, afkomstig uit Californië, speelde in Gary Burton’s New Quartet maar begeleidde ook grootheden als Béla Fleck, Jim Hall en Charles Lloyd.
Julian debuteerde in 2009 met zijn album Sounding Point waarvoor hij meteen een Grammy-nominatie kreeg. In de jaren daarna bleef hij zich spectaculair ontwikkelen. In 2015 bracht Lage zijn derde album World’s Fair uit, dat een eerbetoon was aan de klassieke gitaargigant Andrés Segovia. De combinatie van jazz, folk en klassiek werkte hij verder uit op Arclight, dat in 2016 verscheen. Op deze plaat werkte de gitarist samen met Jesse Harris, die voor het legendarische debuut van Norah Jones een aantal nummers schreef.
In 2018 kwam het prachtige album Modern Lore uit, waarna Julian begin 2019 Love Hurts uitbracht. Hierop verkent hij het American Songbook vanuit een nieuw gezichtspunt, en voert hij muziek uit die is geschreven door uiteenlopende artiesten zoals Roy Orbison, Ornette Coleman en Jimmy Giuffre. Lage en zijn ritmesectie bouwen voort op de dwalende sonische verkenningen van vorige albums: jazz-fusion, jamband vrijheid, standards en embryonale rock-‘n-roll met virtuoze precisie, avontuurlijke improvisatie en een opmerkelijk heldere visie.

Julian Lage
25 december 1987,Santa Rosa, California, USA

Official website
GuitarSchool

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   310   gigs van optredene gitaristen gevonden

zo 8 dec 2024 20:00 - Hertz Julian Lage Trio tickets

GEAR

Collings Julian Lage Signature OM1A guitarpoll
Collings Julian Lage Signature OM1A
Collings 470 JL guitarpoll
Collings 470 JL
Manzer Blue Note guitarpoll
Manzer Blue Note
Gibson 1931 L-5 guitarpoll
Gibson 1931 L-5

Fender 1951 Telecaster guitarpoll
Fender 1951 Telecaster
Klein sTele guitarpoll
Klein sTele