Manzer Guitars

Linda Manzer (2 juli 1952) is een Canadese meestergitaarbouwer bekend om haar archtop-, flat-top- en harp-gitaren.
Ze volgde twee kunstacademies, waar ze schilderkunst studeerde. Voor het ambacht van het maken van flattop gitaren studeerde ze van 1974 tot 1978 bij Jean Larrivée. In New York studeerde archtopbouw bij Jimmy D'Aquisto.
Naast haar standaardmodellen heeft ze meer dan 50 gitaarprototypes met de hand ontworpen en gebouwd, waaronder sopraangitaar, de eerste akoestische baritongitaar, en ontwierp ze ook de eerste akoestische sitargitaar plus verschillende harp-gitaren.
Ze heeft meer dan 25 instrumenten ontworpen en gebouwd voor jazzmuzikant Pat Metheny, waaronder de Pikasso, die 42 snaren en vier halzen heeft. Hij speelde de Pikasso op vele albums, waaronder Imaginary Day, What's It All About en Beyond the Missouri Sky (Short Stories). Hij speelde haar baritongitaar op het album One Quiet Night. Bovendien bouwde en ontwierp ze samen met Metheny een gelimiteerde editie van 30 handgemaakte Metheny-Manzer signature-modellen om een ​​30-jarige samenwerking met Pat Metheny te vieren.
Muzikanten die Manzer-gitaren bezitten, zijn onder meer Julian Lage, Carlos Santana, Henrik Andersen, Stephen Fearing, Milton Nascimento, Liona Boyd, Heather Bishop, Bruce Cockburn, Paul Simon, Roy Patterson, Marie-Lynn Hammond, Susan Crowe en Gordon Lightfoot.

logo manzer guitars guitarpoll

Manzer Guitars
Canada
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Manzer Guitars: