Roland

Roland Corporation is een Japanse fabrikant van elektronische muziekinstrumenten, elektronische apparatuur en software. Het werd opgericht door Ikutaro Kakehashi in Osaka op 18 april 1972. In 2005 verhuisde het hoofdkantoor van Roland naar Hamamatsu in de prefectuur Shizuoka. Het heeft fabrieken in Maleisië, Taiwan, Japan en de VS.
Op 31 maart 2010 had het 2.699 werknemers in dienst. In 2014 werd Roland onderworpen aan een management buy-out door Roland's CEO Junichi Miki, ondersteund door Taiyo Pacific Partners.
Roland heeft talloze instrumenten vervaardigd die een blijvende invloed op de muziek hebben gehad, zoals de G-303 en G-808 synthesizer gitaar, de Juno-106 synthesizer, TB-303 bassynthesizer en TR-808, TR-909 drummachines. Roland speelde ook een belangrijke rol bij de ontwikkeling van MIDI, een gestandaardiseerd middel om elektronische instrumenten van verschillende bedrijven te synchroniseren. In 2016 schreef Fact dat Roland "aantoonbaar meer heeft gedaan om elektronische muziek vorm te geven dan enig ander in de geschiedenis.

logo roland guitarpoll

Roland
Hamamatsu, Shizuoka, Japan
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Roland: