Danelectro

Danelectro is een fabrikant van muziekinstrumenten en accessoires, opgericht in New Jersey in 1947. Het bedrijf staat vooral bekend om zijn snaarinstrumenten die gebruik maken van unieke ontwerpen en fabricageprocessen. Het bedrijf Danelectro werd in 1966 verkocht aan de "Music Corporation of America" ​​(MCA) en verhuisde naar een veel grotere fabriek in Neptune City, New Jersey, waar meer dan 500 mensen werken. Niettemin sloot Danelectro drie jaar later zijn fabriek.
Eind jaren negentig begon de Evets Corporation met de verkoop van instrumenten en accessoires onder de naam Danelectro. In 2016 introduceerde Danelectro nieuwe gitaarmodellen. De kwaliteit van deze instrumenten was wel een stuk beter dan van de originelen.
Na aanvankelijk succes stopte de productie van gitaren in 2001 weer om in 2006 weer te worden hervat. In 2017 werd een lijn nieuwe gitaarmodellen met eigenschappen van bekende gitaren zoals de Stratocaster en de Mosrite uitgebracht waarin wel de typische lipstick-elementen zitten. Daarnaast is er een nieuwe pedalenlijn onder de naam Billionaire uitgebracht die in steviger metalen, maar eveneens retro-ogende behuizingen zitten.
Danelectro-gitaren worden sinds eind jaren 90 vooral in de alternatieve pop/rock en americana gebruikt en zijn geliefd om hun typische “glazige” en “twangy” klank.

logo danelectro guitarpoll

Danelectro
Camarillo, California, U.S.A.
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Danelectro: