Slash

Home Hardrock Slash
n

Saul Hudson, beter bekend als Slash, is een Engels-Amerikaanse muzikant, songwriter en producer.
Saul Hudson werd geboren in de wijk Hampstead in Londen. Zijn moeder, Ola J. Hudson was een zwarte in Amerika geboren Engelse modeontwerpster en costumier met onder meer klanten als David Bowie (met wie ze ook een relatie had), Ringo Starr en Janis Joplin. Zijn vader, Anthony Hudson, is een Engelse kunstenaar die albumhoezen maakte voor musici als Neil Young en Joni Mitchell. Over zijn gemengde achtergrond merkte Slash later op: 'Als muzikant heb ik het altijd geamuseerd dat ik zowel Brits als zwart ben; vooral omdat zoveel Amerikaanse muzikanten ernaar lijken te streven Brits te zijn, terwijl Britse muzikanten zoveel moeite deden om zwart te worden.
Slash werd opgevoed door zijn vader en grootouders van vaderskant in Stoke-on-Trent, terwijl zijn moeder voor werk naar Los Angeles verhuisde. Toen hij ongeveer vijf jaar oud was, voegden hij en zijn vader zich bij zijn moeder in Los Angeles.
Na de scheiding van zijn ouders in 1974 werd Slash een zelfbeschreven "probleemkind". Hij koos ervoor om bij zijn moeder te wonen en werd vaak naar zijn grootmoeder van moeders kant gestuurd wanneer zijn moeder voor haar werk moest reizen. Slash vergezelde zijn moeder soms naar haar werk, waar hij verschillende film- en muzieksterren ontmoette. Hij kreeg de bijnaam 'Slash' van acteur Seymour Cassel omdat hij altijd haast had en van het een naar het ander snuffelde.
Hij is vooral bekend als leadgitarist van de Amerikaanse hardrockband Guns N 'Roses, met wie hij eind jaren tachtig en begin jaren negentig wereldwijd succes boekte. Slash heeft lovende kritieken gekregen en wordt beschouwd als een van de grootste gitaristen in de rockgeschiedenis.
In 1993 vormde Slash het zijproject Slash's Snakepit en in 1996 verliet hij Guns N 'Roses en was hij medeoprichter van de supergroep Velvet Revolver. Slash heeft vier soloalbums uitgebracht: Slash (2010), met een scala aan gastmuzikanten, Apocalyptic Love (2012), World on Fire (2014) en Living the Dream (2018) opgenomen met zijn band, Myles Kennedy and the Conspirators. In 2016 keerde hij terug naar Guns N 'Roses.
Het tijdschrift Time noemde hem in 2009 tweede plaats op hun lijst van "De 10 beste (elektrische) gitaristen", terwijl Rolling Stone hem in 2011 op nummer 65 plaatste op hun lijst van "De 100 beste gitaristen aller tijden".
Guitar World plaatste zijn gitaarsolo in "November Rain" nummer 6 op hun lijst van "The 100 Greatest Guitar Solos" en Total Guitar plaatste zijn riff in "Sweet Child o 'Mine" op nummer 1 op hun lijst van "The 100 Greatest Riffs". In 2010 rangschikte Gibson Guitar Corporation Slash als nummer 34 in hun "Top 50 Gitaristen aller tijden", terwijl hun lezers hem op nummer 9 plaatsten op Gibson's "Top 25 Gitaristen aller tijden". In 2012 werd hij opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame als lid van de klassieke line-up van Guns N 'Roses.

Slash
23 juli 1965, Hampstead, London, Engeland

Official website

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   268   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Gibson 1987 Les Paul Standard Slash guitarpoll
Gibson 1987 Les Paul Standard Slash
Gibson 1987 Les Paul Standard Goldtop Slash guitarpoll
Gibson 1987 Les Paul Standard Goldtop Slash

B.C. Rich Custom Mockingbird guitarpoll
B.C. Rich Custom Mockingbird
Joi Slash model guitarpoll
Joi Slash model