Jared James Nichols

Home Blues Jared James Nichols
n

Jared James Nichols (geboren 14 maart 1989) is een Amerikaanse bluesrockgitarist en zanger uit East Troy, Wisconsin, vooral bekend om zijn energieke 'pick-less' elektrische gitaarspeltechniek. Hij wordt zelden gezien zonder zijn kenmerkende single-pickup Epiphone Les Paul Custom P90 bijgenaamd Old Glory of zijn vintage originele 1953 Gibson Les Paul bijgenaamd Ole Red. Hij leidt een powertrio onder zijn naam, geworteld in de hardrock van Cream and Mountain uit de vroege jaren 70.
Hij won de Gibson Les Paul Tribute Contest en de Musicians Institute Most Outstanding Player Award. Kort daarna vormde hij zijn eigen trio en bracht een EP uit met 3 nummers Live at the Viper Room.
Begin 2016 benoemde Music Radar Jared een van de "Top Upcoming Guitar Players in the World". Rond dezelfde tijd was Nichols te zien in een "mini-doc" serie UNCHARTED door Honda en UPROXX over zijn gitaarspel en vastberadenheid om zichzelf verder te ontwikkelen in de muziekindustrie. De documentaire ging online viraal, wat resulteerde in meer dan zeven miljoen views binnen een maand na de première.

Jared James Nichols
14 maart 1989, Waukesha, Wisconsin, USA

Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   312   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Epiphone JJ Nichols Old Glory Les Paul guitarpoll
Epiphone JJ Nichols Old Glory Les Paul
Gibson 1953 Les Paul Ole Red guitarpoll
Gibson 1953 Les Paul Ole Red
Gibson 1952 Les Paul Goldtop (Dorothy) guitarpoll
Gibson 1952 Les Paul Goldtop (Dorothy)