Cory Wong

Home Rock Cory Wong
n

Cory Juen Wong is een Amerikaanse gitarist, bassist, songwriter, podcast-host en producer gevestigd in Minneapolis, Minnesota en van Chinese afkomst.
Wong studeerde aan de Universiteit van Minnesota en het McNally Smith College of Music.
Op 20-jarige leeftijd besloot hij professioneel muziek te gaan beoefenen.
Aanvankelijk concentreerde Wong zich op jazzmuziek en trad hij op in de jazzclubs van Minneapolis-Saint Paul. Hij bracht twee platen uit met jazzensembles, Even Uneven in 2008 en Quartet / Quintet in 2012. Daarna trad hij regelmatig op in de muziekscene van Nashville als sessiemuzikant en gitarist. Hij begon te toeren met Ben Rector en werkte samen met verschillende artiesten, waaronder Bryan White, Brandon Heath en Dave Barnes. In 2013 trad hij gedurende een periode van zes maanden op in de in Minneapolis gevestigde band Dr. Mambo's Combo met verschillende veteranen van de R & B-pop-funk-muziekscene van de stad, waaronder leden van de band van Prince.
In 2013 ontmoette Wong leden van de in Ann Arbor gevestigde band Vulfpeck. In 2016 begon hij met opnemen en toeren met de band.
Tevens is hij lid van The Fearless Flyers, een instrumentaal kwartet met Vulfpeck's bassist Joe Dart, Snarky Puppy's gitarist Mark Lettieri en drummer Nate Smith, er worden twee EP's en een album met de groep uitgebracht.
In 2016 bracht Wong als hoofdartiest een zes nummers tellende EP uit. In 2017 bracht hij zijn debuut soloalbum uit, Cory Wong en The Green Screen Band. Zijn tweede soloalbum The Optimist werd uitgebracht in 2018 en bereikte nummer 19 in de U.S. Jazz Albums chart. Hierna volgen jaarlijks diverse albums.
Wong trad op met Dave Koz, het Metropole Orkest, Stay Human, de huisband van The Late Show met Stephen Colbert en met de band van Chris Thile in het radioprogramma Live from Here.

Cory Wong
Poughkeepsie, New York, USA
GuitarSchool
Official website

GENRE

Rock · Jazz · Pop · Funk · Punk

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   312   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Fender Cory Wong sign. Stratocaster guitarpoll
Fender Cory Wong sign. Stratocaster
Fender Highway one Stratocaster
Fender Highway one Stratocaster

Kithara Fifty Six guitarpoll
Kithara Fifty Six
Gretsch Traveling Wilburys TW-100 guitarpoll
Gretsch Traveling Wilburys TW-100