Gebouw-t

Gebouw-t

info

In 2010 veranderde een monumentaal pand aan het Wilhelminaveld in Bergen op Zoom tot een professioneel podium voor popcultuur. Op 20 januari 2011 opende Gebouw-T officieel haar deuren. In het logo van het poppodium zit een hoefijzer rond de letter T. Dat herinnert aan de manege die lang geleden in dit gebouw aan de Blokstallen was gevestigd. Ook die luisterde naar de naam Gebouw-T. De buitengevel van het historische gebouw is grotendeels gespaard, binnenin is op de historische spanten op de zolder na, alles veranderd. De foyer en grote zaal (capaciteit: 700 bezoekers, als ook het balkon opengesteld wordt) zijn gebouwd met slechts één doel: een broedplaats worden voor hedendaagse podiumkunsten.
Naast concerten, dance-events en themafeesten richt Gebouw-T zich ook op taken die los daarvan ook doordeweeks het gebouw een functie verschaft. Binnen de muren van Gebouw-T zijn de kantoren van de dagelijkse leiding en de programmering van de zaal zelf, maar ook oefenruimtes, een opnamestudio en faciliteiten voor de MBO-opleiding podium- en evenemententechniek van Curio (voorheen: Zoomvliet College – ROC West-Brabant) gevestigd.
Gebouw-T levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van het culturele klimaat van de gemeente Bergen op Zoom en omgeving. Dit door, vanuit haar voortrekkersrol, een breed publiek plezier te laten beleven aan popmuziek. Naast een podium fungeert Gebouw-T als verzamel- en ontwikkelingsplek voor popcultuur in al haar vormen.

Gebouw-t

  • Wilhelminaveld 96
  • 4611 WJ Bergen op Zoom

Gitaar-agenda

Er zijn vanaf vandaag   312   gigs van optredene gitaristen gevonden

logo gebouw-t