Vieux Farka Touré

Home Blues Vieux Farka Touré
n

Vieux Farka Touré, de zoon van de legendarische Ali Farka Touré, staat bekend om zijn snelle en behendig gitaarlicks, hij staat ook wel bekend als de “Hendrix of the Sahara”.
Zo vader, zo zoon, moet Vieux Farka Touré gedacht hebben toen hij tegen de wil van zijn wereldberoemde vader Ali Farka Touré in, toch de gitaar oppakte en muziek ging maken. Zijn vader ging gelukkig later akkoord met de beroepskeuze van zijn zoon, getuige de opnames die de Malinese muzikant nog samen met zijn inmiddels overleden vader maakte. Vieux Farka Touré zet, met wellicht iets meer scheurende gitaarsolo’s, de traditie van zijn vader eervol voort in die prachtig stuwende mix van oorspronkelijk Malinese muziek met westerse elementen. In de loop van de afgelopen negen jaar bracht Vieux Farka Touré niet minder dan zeven veelgeprezen albums uit. Twee daarvan samen met de Israëlische superster Idan Raichel en één album samen met speciale gasten als Dave Matthews.
Met elk nieuw project verbreedt Vieux zijn horizon, omarmt hij nieuwe uitdagingen en versterkt hij zijn reputatie als een van ’s werelds meest getalenteerde en innovatieve muzikanten.

Vieux Farka Touré
1981, Niafunké, Mali

Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO


abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   312   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Cort Earth300VF guitarpoll
Cort Earth300VF
Cort L300V guitarpoll
Cort L300V
Godin LG HMB guitarpoll
Godin LG HMB

Godin Multiac Grand Concert Deluxe guitarpoll
Godin Multiac Grand Concert Deluxe
Yamaha APX600 guitarpoll
Yamaha APX600