Doornroosje

Doornroosje

info

Bij Doornroosje staat het publiek op nummer 1, maar op een gedeelde eerste plek staan de artiesten. Vanuit ons ondernemerschap kijken we altijd twee kanten op. Ten eerste faciliteren we als podium: we willen het publiek in contact brengen met hun favoriete artiesten, op een zo tof mogelijke manier! We proberen de concertbeleving te optimaliseren. Ten tweede willen we mensen prikkelen om nieuwe muziek uit te proberen, en dan het liefst muziek uit onze eigen stad. Daarom stoppen we veel tijd en energie in talentontwikkeling.
We programmeren muziek op verschillende podia, volgens een model waarbij de muzikanten steeds kunnen doorstromen naar een groter publiek. Dat noemen wij de popketen. Het begint op de festivals, zoals het Valkhof Festival: daar proberen we graag spannende en nieuwe acts uit. Je kunt gerust een bandje programmeren waar maar 50 man op af komt. Als we zien dat iets aanspreekt, dan programmeren we de act in Merleyn, waar 200 mensen in de zaal passen. De volgende stap is de Paarse Zaal van Doornroosje, die plek biedt voor 400 man, en de Rode Zaal, waar we 1100 kaarten voor kunnen verkopen. Uiteindelijk kan zo’n act weer terugkomen op een festival, maar dan als headliner voor duizenden fans.
We zijn heel bewust bezig met de popketen, omdat we ook doorrekenen wat het effect daarvan is. We kijken naar de lange lijnen: met welke muzikanten of boekers kunnen we een langetermijnrelatie aangaan, waar kunnen we het beste een nieuwe muzikant instarten? We investeren dus in muziek, in genres, maar we begeleiden bijvoorbeeld ook organisatoren van dancefeesten.

Doornroosje

  • Stationsplein 11
  • 6512 AB Nijmegen

Contact

Gitaar-agenda

Er zijn vanaf vandaag   353   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

doornroosje logo guitarpoll