Gibson Theodore

De voormalige president van Gibson, Theodore 'Ted' McCarty, hielp in de jaren vijftig/begin jaren zestig, bij de ontwikkeling van enkele van de meest iconische elektrische gitaren ooit waaronder de Les Paul™-, ES-335-, Flying V™-, Explorer™-, SG™- en Firebird™-modellen . Hij genoot van het schetsen van nieuwe instrumentideeën tijdens vergaderingen. In 1957 wilde hij de elektrische gitaarontwerpen van Gibson aanzienlijk moderniseren.
Op 18 maart 1957 detailleerde en ondertekende Ted een tekening voor een nieuw solidbody-instrument dat nooit werd geproduceerd, tot nu toe!
Gibson Custom Shop presenteert de "Theodore", geïnspireerd op de originele tekening en notities van Ted McCarty. De unieke kenmerken zijn onder meer een elzenhouten body, kromzwaard kop, dubbele Florentijnse cutaways en een walnoot middenstrip. De uitgebalanceerde lichtgewicht constructie is uiterst comfortabel en de krachtige P-90 pickups produceren een moeiteloze sustain met een rijke diversiteit aan tonen.
Deze speciale Archive Collection-run is beperkt tot slechts 318 instrumenten die in drie kleuren worden aangeboden: Natural, Cherry en Ebony. Elk bevat een bruin/roze gitaarkoffer in historische stijl, een eersteklas leren band, een afdruk van de origineel ondertekende tekening, een pagina-afdruk van een catalogus in 1957-stijl en een luxe boekje met certificaat van echtheid.

Gibson 2022 Theodore Natural
Gibson 2022 Theodore Natural