Neushoorn

Neushoorn

Info

Stichting Popcultuur Neushoorn is een non-profit instelling en verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van Neushoorn. Stichting Popcultuur Neushoorn is erkend als (culturele) ANBI en heeft culturele en maatschappelijke doelstellingen. De stichting richt zich op popcultuur in het breedste zin van het woord en het ontwikkelen van talent.
Neushoorn biedt letterlijk en figuurlijk een podium voor talentontwikkeling. Onze deuren staan open voor makers die mooie producties willen tonen, voor artiesten die zich thuis voelen bij ons zeer gevarieerde publiek maar bovenal voor iedereen die zich wil laten verrassen of gewoon een mooie avond uit wil. Met twee concertzalen, een café(zaal), oefen- en culturele productieruimtes vindt iedereen uit de regio hier zijn of haar plek.
Neushoorn heeft in haar opdracht drie kerntaken: het programmeren van populaire cultuur, de exploitatie van het gebouw en educatie-talentontwikkeling. Deze kerntaken worden uitgevoerd met als kader de vijf kernwaarden: springplank voor talent, eerlijk en van hier, vernieuwend, samenwerken en het beste product voor zoveel mogelijk mensen. Het geheel van activiteiten ontstaat door samenwerking met makers van buiten in combinatie met de programmering van het poppodium. Het vaste team van Neushoornmedewerkers is verantwoordelijk voor het faciliteren van alle producties binnen het bijzondere gebouw. In de uitvoering kunnen we rekenen op een groot en divers bestand van medewerkers; vrijwilligers, stagiaires en studenten van onze partner ROC Friesland College.

Neushoorn

  • Ruiterskwartier 41
  • 8911BP Leeuwarden

Gitaar-agenda

Er zijn vanaf vandaag   279   gigs van optredene gitaristen gevonden

Neushoorn

logo neushoorn guitarpoll