Suhr

Suhr Guitars (officieel JS Technologies Inc) is een Amerikaans bedrijf dat elektrische gitaren en bassen, gitaarversterkers en effectapparaten produceert. Het bedrijf is gevestigd in Lake Elsinore, Californië en werd in 1997 opgericht door John Suhr, die de reputatie heeft voortreffelijk vervaardigde gitaren te bouwen en Steve Smith.
Voordat John Suhr JS Technologies Inc oprichtte, werkte hij bij Rudy's Music Stop in New York City waar hij gitaarreparaties deed. Hij begon met het bouwen van gitaren in 1974 en hij creëerde de eerste Suhr Custom-gitaar in 1984.
Samen met Rudy Pensa begon hij gitaren te verkopen onder het merk Pensa-Suhr. De meest kenmerkende gitaar dat ze bouwden was het signature model voor voormalig Dire Straits-frontman Mark Knopfler.
In de jaren negentig maakte Suhr naam met het maken van pickups, zoals de op maat gemaakte single coils voor Scott Henderson. Bill Frisell gebruikt ook Suhr pickups.
In de beginjaren bouwde het bedrijf high-end gitaren volgens de specificaties van de klant. Ongeveer één keer per jaar werd er een nieuw model geïntroduceerd.

logo suhr guitarpoll

Suhr
Lake Elsinore, Californië, U.S.A.
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Suhr: