Sonntag

Stefan Sonntag, geboren in Augsburg, Duitsland op 17 oktober 1964 begon zijn opleiding gitaarbouwer in 1986 aan de Vioolbouwschool in Mittenwald, Duitsland. Daar leerde hij de vaardigheden en principes van handgemaakte gitaarconstructies.
Daarna ging hij werken bij de Höfner snaarinstrumentenfabriek in Bubenreuth, Duitsland waar hij ervaring opdeed in de gitaarbouwindustrie.
In 1990 ging ik naar de Strohmer-werkplaats in Neurenberg , waar gitaren op speciale bestelling werden gemaakt, evenals reparatiewerkzaamheden en restauraties, samen met Limited-Edition-series.
In 1993 begon hij zijn eigen werkplaats in Augsburg op te zetten. Sindsdien bedient hij niet alleen gitaristen in Duitsland, maar ook in Europa en wereldwijd.
Hij bouwt uitsluitend archtop Jazz-gitaren. Elk instrument wordt in zijn atelier met de hand gemaakt. Er wordt geen gebruik gemaakt van geprefabriceerde houten onderdelen, alle onderdelen worden met de hand gemaakt. Er worden alleen geselecteerde houtsoorten gebruikt die Sonntag zelf kiest van speciale leveranciers. Deze houtsoorten worden gedroogd en maar liefst vijf jaar bewaard. Alleen dan beschikken ze over de kwaliteit die nodig zijn om zijn gitaren te bouwen.

logo sonntag guitars guitarpoll

Sonntag
Färberstr. 40a, D-86157 Augsburg, Duitsland
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Sonntag: