Stevie Ray Vaughan

Home Blues Stevie Ray Vaughan
n

Stephen Ray Vaughan was een Amerikaanse muzikant, zanger, songwriter en producer, vooral bekend als de gitarist en frontman van de bluesrockband Double Trouble. Hoewel zijn reguliere carrière slechts zeven jaar besloeg, wordt hij beschouwd als een van de meest iconische en invloedrijke muzikanten uit de geschiedenis van de bluesmuziek, en een van de grootste gitaristen aller tijden.
Vaughan, geboren en getogen in Dallas, Texas, begon op zevenjarige leeftijd met gitaarspelen, aanvankelijk geïnspireerd door zijn oudere broer Jimmie Vaughan. In 1972 stopte hij met de middelbare school en verhuisde naar Austin, waar hij bekendheid krijgt na optredens op het plaatselijke clubcircuit.
Vaughan richtte de band Double Trouble op in 1978 en werd al snel een van de meest populaire acts in Texas. Hij trad op op het Montreux Jazz Festival in 1982, waar David Bowie hem zag spelen en contact met hem opnam voor een studio-optreden, wat resulteerde in Stevie's bijdrage op het album Let's Dance (1983).
Gedurende het grootste deel van zijn leven worstelde Vaughan met drugs- en alcoholverslaving. Hij worstelde ook met de persoonlijke en professionele druk van roem. Hij voltooide met succes de afkick-revalidatie en begon opnieuw te toeren met Double Trouble in november 1986.
Op 27 augustus 1990 kwamen Vaughan en vier anderen om het leven bij een helikoptercrash in East Troy, Wisconsin, na een optreden met Double Trouble in het Alpine Valley Music Theatre.

Stevie Ray Vaughan
3 oktober 1954, Dallas, Texas, USA
27 augustus 1990, East Troy, Wisconsin, USA
Official website

GENRE

Blues · Rock

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   279   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Fender Stratocaster SRV signature guitarpoll
Fender Stratocaster SRV signature
Tokai 1981 Springy Sound st50 guitarpoll
Tokai 1981 Springy Sound st50