Buddy Guy

Home Blues Buddy Guy
n

George "Buddy" Guy is een Amerikaanse blueszanger/gitarist. Hij is een van de meest prominente artiesten van de Chicago blues.
Door zijn speelstijl en zijn wilde podiumoptreden heeft Buddy Guy veel artiesten in de blues en bluesrock beïnvloed. Jimi Hendrix en Eric Clapton hebben Guy als voorbeeld genoemd.
Op zevenjarige leeftijd begon Buddy te experimenteren met een zelfgemaakte fantasiegitaar. Deze "Diddley Bow" was bijna tien jaar lang zijn belangrijkste instrument, totdat hij zijn eerste echte gitaar kreeg, een akoestische gitaar van het merk Harmony die nu te zien is in de rock'n roll hall of fame in Cleveland.
Op 25 september 1957 reisde Buddy naar Chicago. Iets later dat jaar speelde Buddy in de beroemde club 708 op dezelfde avond als Otis Rush, hij ontmoette daar ook Muddy Waters voor het eerst, een van Buddy's grote rolmodellen.
In 1958 kreeg Buddy een platencontract en nam hij zijn eerste plaat op voor Cobra Records.
Vanaf 1960 werkte hij als studiomuzikant bij Chess Records, waar hij op platen verscheen van onder meer Muddy Waters, Howlin' Wolf, Little Walter, Sonny Boy Williamson en Koko Taylor.
In 1968 begon ook zijn solocarrière een vlucht te nemen en in 1969 was hij de headliner op de "Supershowen" in Staines, Engeland, waar o.a. Eric Clapton, Led Zeppelin, Jack Bruce, Stephen Stills, Buddy Miles, Glen Campbell, Roland Kirk en Jon Hiseman speelden.
Eind jaren 80 had hij niet eens een platencontract toen Eric Clapton, een van Buddy's grootste fans, Buddy vroeg om deel uit te maken van de '24 Nights' all-star bluesgitaar line-up in de Royal Albert Hall in Londen. Hierna kreeg Buddy een contract bij Silverstone Records en bracht de superhit Damn right, I've got the Blues uit. Hierna was het succes een feit en behoort Buddy nu tot de absolute muziekelite.

Buddy Guy
30 juli 1936, Lettsworth, Louisiana, USA

Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   334   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Fender Stratocaster Buddy Guy Standard guitarpoll
Fender Stratocaster Buddy Guy Standard
Fender 1989 Stratocaster Custon Shop guitarpoll
Fender 1989 Stratocaster Custon Shop

Fender 1982 Stratocaster Custon Shop guitarpoll
Fender 1982 Stratocaster Custon Shop
Guild Starfire IV guitarpoll
Guild Starfire IV

Martin JC Buddy Guy Acoustic-Electric guitarpoll
Martin JC Buddy Guy Acoustic-Electric