Guild

The Guild Guitar Company is een in de Verenigde Staten gevestigde gitaarfabrikant, in 1952 opgericht door Alfred Dronge, een gitarist en eigenaar van een muziekwinkel, en George Mann, een voormalig directeur van de Epiphone Guitar Company. De merknaam bestaat momenteel als merk onder Córdoba Music Group
Guild maakt akoustische, elektrische- en bassgitaren. De producten van Guild zijn van hoge kwaliteit en worden geroemd om hun klank en kwaliteit.
Guild heeft een lange historie van het produceren van gitaarmodellen die bekend staan om hun kwaliteit en de verschillende stijlen die ze produceerden. Het meest bekend is de F-serie, die sinds 1952 wordt geproduceerd.
De D-serie is ontworpen met een vintage stijl in gedachten en biedt een verscheidenheid aan gitaarmodellen met een klassieke klank. De M-serie biedt meer moderne opties in gitaarmodellen. De X-serie is ontworpen voor de meer experimentele gitarist, met een aantal modellen die een meer avant-garde aanpak hebben.
De S-serie biedt een grote selectie van gitaarmodellen die een traditionele klank hebben, maar ook modellen die unieker en modern zijn.
Guild staat bekend om de kwaliteit van hun gitaren, wat wordt benadrukt door de garantie die ze bieden op hun producten. Guild is ook betrokken bij de muziekindustrie en heeft een aantal prominente signature-gitaren in hun aanbod, waaronder die van Mark Knopfler, Eric Clapton en Jimmy Page.

Guild guitarpoll

Guild
Oxnard, California, U.S.A.
Official website

Models

Gitaristen

Gitaristen die gebruik maken van de gitaren van Guild: