Yuri Rhodenborgh

Home Rock Yuri Rhodenborgh
n

Gitarist Yuri Rhodenborgh studeerde nog niet zo lang geleden af van conservatoria van Tilburg en Rotterdam. Al snel sloot hij aan bij een aantal talentontwikkelingstrajecten als de muzikale snelkookpan Criss Criss Europe (o.l.v. Bojan Z) en het Nederlands Jeugd Jazz Orkest (o.l.v. Ruben Hein).
Zijn selectie voor talentontwikkelingsclub de Music Hub Brabant opent voor hem nog meer mogelijkheden. Komende uit de jazzhoek, waar hij heel vertrouwd is, gaat hij binnen de Music Hub een geheel andere koers varen en het alternatieve popcircuit verkennen.
In 2016 richtte Yuri Rhodenborgh de Redbourg Group (toen Redbourg Quartet) op. De internationale, 6-koppige band speelde op podia en festivals als Paradox, BIRD, Dizzy en Jazz in Duketown, en haalde de finale van de Leidse Jazz Awards. In hun muziek onderzoekt het sextet de link tussen hedendaagse jazz en klassieke muziek uit de 19e en 20e eeuw, zoals ook te horen op hun debuut EP Trælanipan (2018). De muziek van de Redbourg Group zit vol onverwachte wendingen - geïnspireerd door componisten en gitaristen Reinier Baas en Kurt Rosenwinkel, en door de werken van Maurice Ravel en Olivier Messiaen. Klassieke harmonieën, zwevende melodieën en scheurende gitaarlijnen.

Yuri Rhodenborgh
, , Nederland

Official website

GENRE

Rock · Jazz

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   312   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Gibson ES335
Gibson ES335

Guild T-100-D
Guild T-100-D
Gibson ES-335 anchor stud Bigsby ebony guitarpoll
Gibson ES-335 anchor stud Bigsby ebony