Larry Carlton

Home Blues Larry Carlton
n

Larry Carlton's bijdragen als studiomuzikant in de jaren 70 en 80 betroffen onder meer Steely Dan, Joni Mitchell, Michael Jackson, Sammy Davis Jr, Herb Alpert, Quincy Jones, Bobby Bland, Dolly Parton, Linda Ronstadt en tientallen anderen. Tot opmerkelijke projecten als sessiegitarist behoren zijn bijdragen aan Joni Mitchell′s, door critici bejubelde album Court and Spark en Donald Fagen′s Nightfly.
Carlton begon met gitaarlessen toen hij zes jaar oud was. Zijn eerste professionele optreden was in een “supper club” in 1962.
Na het horen van Joe Pass op de radio, werd hij geïnspireerd tot het spelen van jazz en blues. Gitaristen die hem beïnvloedde zijn Wes Montgomery en Barney Kessel. Ook de blues van B.B. King had een grote invloed, wat duidelijk te horen is in zijn gitaarspel.
Zijn gitaarspel was overal in clubs en studio's van Los Angeles en omgeving te horen.
Ondanks het drama wat hem overkwam aan het eind van de jaren 80; hij werd neergeschoten door schietgrage jongeren, herstelde hij weer volledig en kon hij weer op zijn oude niveau door blijven spelen. Carlton gaat wat minder op tournee maar blijft veel muziek opnemen.
Carlton staat altijd klaar voor de pers, zijn innemende en vriendelijke persoonlijkheid is terug te horen in zijn unieke gitaarspel.

Larry Carlton
2 maart 1948, Torrance, California, USA

Official website
GuitarSchool

GENRE

Blues · Rock · Jazz · Pop

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   312   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Gibson Larry Carlton ES-335 guitarpoll
Gibson Larry Carlton ES-335
Valley Arts Larry Carlton Strandard Pro guitarpoll
Valley Arts Larry Carlton Strandard Pro

Fender Telecaster 1951 guitarpoll
Fender Telecaster 1951
Gibson 1957 Les Paul Special guitarpoll
Gibson 1957 Les Paul Special