Eamonn McCormack

Home Blues Eamonn McCormack
n

Eamonn McCormack is een Ierse gitarist, songwriter en producer.
Zijn muzikale werk is grotendeels gebaseerd op de blues en bluesrock. In zijn repertoire voeren eigen composities de boventoon, maar hij vertolkt ook alle populaire klassiekers.
Eamonn McCormack begon op negenjarige leeftijd met akoestische gitaar spelen, daarna kocht hij zijn eerste elektrische gitaar en sloot hij zich aan bij een lokale garage-coverband, ook met de bedoeling zijn eerste betaalde optreden te krijgen. Tot de muzikale invloeden behoorden nu ook muzikanten als Jimi Hendrix, Eric Clapton, Thin Lizzy en Focus.
Begin jaren 80 woonde en toerde Eamonn McCormack in de Verenigde Staten. Door de optredens aldaar vormde hij zijn eigen persoonlijke stijl van blues en bluesrock, die zowel zijn Ierse roots als Noord-Amerikaanse muziek en cultuur combineerde.
Terug in Europa ging Eamonn McCormack verder onder het pseudoniem "Samuel Eddy", er werden drie internationaal geprezen albums uitgebracht. Naast zijn eigen studiowerk heeft Eamonn talloze gastoptredens gehad op tournees of in de studio met bekende muzikanten zoals  Johnny Winter, Jan Akkerman, Niels Lofgren, Rory Gallagher.
Na een carierrestop is Eamonn McCormack vanaf 2009 weer actief als bluesrockgitarist, songwriter, producer en mentor. Als gevolg van zijn huwelijk in 2010 is Eamonn zowel in Duitsland als in Ierland vaak te vinden.

Eamonn McCormack
27 juni 1962, Dublin, Ierland

Official website

GENRE

Blues · Rock

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   310   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

FGN Iliad J-Standard 2-TSB guitarpoll
FGN Iliad J-Standard 2-TSB
FGN Acoustic Electric guitarpoll
FGN Acoustic Electric
Fender 1958 Stratocaster guitarpoll
Fender Stratocaster

Epiphone Les Paul Custom Ebony guitarpoll
Epiphone Les Paul Custom Ebony
Ibanez Concord 12-string guitarpoll
Ibanez Concord 12-string