Rob Orlemans

Home Rock Rob Orlemans
n

Rob Orlemans start op tienjarige leeftijd met gitaar, geïnspireerd door gitaristen als Jimi Hendrix, John Lee Hooker en Muddy Waters. Vanaf zijn achttiende speelt hij in bands. Orlemans' eerste belangrijke band is de alternatieve rockgroep Conus waar hij tot en met 1980 deel van uitmaakt. Van Conus verschijnt in 1979 de track Boomchicks op het verzamelalbum A Maiden Effort. Daarna maakt de gitarist twee jaar deel uit van de band Sprinter waarmee hij een livealbum opneemt dat echter niet wordt uitgebracht.
Met zijn stevige rockband R F B brengt Rob Orlemans de single Hold On The Line/Heartbreakin' Woman (1985) uit op het label Ivory Tower.
Orlemans schrijft de muziek bij de korte horrorfilm Half Past Midnight (1988) van scenarist/regisseur Wim Vink. De titel van de film wordt begin jaren negentig ook de naam van Orlemans' eigen band.
Tot aan zijn overlijden in 1999 is Curtis Knight de leadzanger van Half Past Midnight. Onder de naam Curtis Knight.
Half Past Midnight gaat voort onder de langere bandnaam Rob Orlemans Half Past Midnight. Het trio doet een Amerikaanse tournee en neemt een livealbum op tijdens het afsluitende optreden in Chicago. Live In Chicago (2003) komt uit bij het label Savage uit Libertyville, Illinois en wordt positief ontvangen door pers en publiek.

Rob Orlemans
5 oktober 1957, Tiel, Nederland

Official website

GENRE

Rock · Pop · Hardrock

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   310   gigs van optredene gitaristen gevonden

GEAR

Gibson Les Paul Custom Lefty guitarpoll
Gibson Les Paul Custom Lefty

Fender Stratocaster HSS Lefty guitarpoll
Fender Stratocaster HSS Lefty
Rose Custom Build LP model RO-Sign. guitarpoll
Rose Custom Build LP model RO-Sign.