Erwin van Ligten

Home Blues Erwin van Ligten
n

Erwin van Ligten, geboren op Surabaya Java, Indonesië geboren als zoon Eugene Ferdinand van Ligten en Mientje Meijer.
In 1958 komt het gezin met het schip Zuiderkruis naar Nederland.
Zijn eerste muziekcontact was met de ukelele van zijn vader.
Van een van zijn oudere broers krijgt hij op zijn 12e een gitaar. Hij raakt geïnspireerd door de Indorock van The Tielman Brothers. Ook is hij sterk beïnvloed door het gitaarwerk van Chet Atkins. Zijn vader draait vaak muziek uit Hawai en van Django Reinhardt. Hij heeft geen muziekopleiding gehad en is daarom een autodidact.
Na de middelbare school speelt hij in diverse bands zoals Pangrass, Klaver en Spaak, het repertoire bevat nummers van Wishbone Ash Symfonische rock en jazzrock.
Na een auditie wordt hij op zijn 22e in 1980 aangenomen bij de Dizzy Man's Band en schaft een Gibson ES en Fender Telecaster aan.
Eind 1980 begint zijn 25-jarige samenwerking met zijn toenmalige vrouw Julya Lo'ko. Hierna volgt samenwerking met Angela Groothuizen, Sue Chaloner, Berget Lewis, Mathilde Santing, Frédérique Spigt in de band A Girl Called Johnny, Brigitte Kaandorp, Chris Hinze, Astrid Seriese, Micheline van Hautem, Rob Wiedijk van The Bob Color en The Alessi Brothers.
In 2006 maakt hij zijn eerste soloalbum Twisted Logic met gastbijdragen van o.a. Michel van Schie, Martino Latupeirissa en de Duitse cellist Stephan Braun. De CD laat diverse genres horen: Instrumentale rock, country, blues, fusion en wereldmuziek geïnspireerd door o.a. Chet Atkins, Ry Cooder, Jackson Browne, David Lindley, Jimi Hendrix en Jeff Beck aan wie hij deze cd heeft opgedragen.
Op de cd Kroncong Baru (mei 2010) maakt de gitarist samen met Julya Lo'ko muziek van zijn roots in Java, Indonesië. Als duo gaan zij met dit repertoire op tournee.

Erwin van Ligten
11 juli 1957, Surabaya, Java, Indonesië, Nederland

Official website

GENRE

Blues · Rock · Pop · Hardrock

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   332   gigs van optredene gitaristen gevonden

GEAR

Fender Stratocaster Lake Placid Blue guitarpoll
Fender Stratocaster Blue
Fender 60s Jazzmaster Vintera guitarpoll
Fender '60s Jazzmaster Vintera

Piet Visser Doublecut guitarpoll
Piet Visser Doublecut
Piet Visser Erwing Zebranocaster guitarpoll
Piet Visser Erwing Zebranocaster