Roine Stolt

Home Rock Roine Stolt
n

Roine Stolt is een Zweedse gitarist, zanger en componist, een belangrijk figuur in de rockgeschiedenis van Zweden. Hij leidde twee van de meest succesvolle progressieve rockbands van zijn land: Kaipa in de jaren 70 en The Flower Kings in de jaren 90.
Stolt begon zijn carrière eind jaren zestig met het spelen van basgitaar in lokale rockbands. In 1974 werd hij gitarist in Kaipa, een professionele progressieve rockband.
Met drummer Jaime Salazar en percussionist Hasse Bruniusson bracht hij medio augustus 1994 het album The Flower King uit in. Na het succes van dit album vormde hij met zijn broer Michael Stolt (bas, zang) en oude vriend Tomas Bodin (keyboards) de band The Flower Kings.
In 1998 bracht hij zijn tweede soloalbum Hydrophonia uit, dat grote invloeden laat zien van vroege progressieve muzikanten zoals Frank Zappa en Steve Howe.
In 2000 werkte Stolt in twee verschillende projecten, de supergroep Transatlantic, en de herlancering van Kaipa, waarin hij betrokken was bij drie albums van 2002-2005. Hij keerde in 2009 opnieuw de studio in met Transatlantic, voor een albumrelease later in het jaar.
In 2015 trad Stolt toe tot de tourband van Steve Hackett als bassist en gitarist van Hackett's Acolyte to Wolflight met Genesis Revisited Tour.
In juni 2016 brengt het duo Stolt en voormalige Yes-zanger Jon Anderson een studio-album getiteld Invention of Knowledge uit.

Roine Stolt
5 september 1956, Uppsala, Zweden

Official website

GENRE

Rock · Pop

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   264   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Jet Earlewood 2008 Custom Roine Stolt guitarpoll
Jet Earlewood 2008 Custom Roine Stolt
Fender Telecaster Thinline guitarpoll
Fender Telecaster Thinline

Parker Fly Deluxe guitarpoll
Parker Fly Deluxe
Gibson 57 Les Paul Goldtop guitarpoll
1957 Gibson Les Paul Goldtop