Reinier Baas

Home Jazz Reinier Baas
n

Baas studeerde aan de Manhattan School of Music in New York bij Dave Liebman en Phil Markowitz en aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2010 afstudeerde met een Master.
In 2010 richtte hij The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble op met saxofonisten Ben van Gelder en Maarten Hogenhuis, bassist Sean Fasciani en drummer Mark Schilders, dat volgens De Volkskrant “de hipste en spannendste jazzband van Nederland in 2012” was.
Hij trad op op het North Sea Jazz Festival en op andere festivals in Nederland. Ook toerde hij met het Ben Bryden kwartet door Groot-Brittannië, met Bright Noise door België en met Ramón Valle door Zuid-Amerika. Ook trad hij op met Mona Lisa Overdrive en als gastsolist bij het Dutch Youth Jazz Orchestra en het New Rotterdam Jazz Orchestra. In 2015 speelde hij voor het eerst zijn jazzopera Discombobulatrix op het North Sea Jazz Festival.
Baas geeft les aan het Codarts Conservatorium Rotterdam.
Baas ontving in 2010 de Deloitte Jazz Award. In 2013 won hij de Edison Jazz Nationaal met zijn album Mostly Improvised Instrumental Indie Music. In 2017 ontving ook zijn album Discombobulatrix deze prijs. In 2017 was hij composer in residence op het Alto Adige Jazz Festival in Zuid-Tirol.

Interview JazzNu

Reinier Baas
Hilversum, 1985, Nederland

Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   334   gigs van optredene gitaristen gevonden

GEAR

Gibson ES-339 guitarpoll
Gibson ES-339
Gibson ES335
Gibson ES335
Fender 1965 Mustang Olympic White guitarpoll
Fender 1965 Mustang Olympic White