Philip Catherine

Home Jazz Philip Catherine
n

Philip Catherine werd geboren in Londen uit een Engelse moeder en een Belgische vader en groeide op in Brussel. Zijn grootvader speelde viool in het London Symphony Orchestra. Catherine begon met gitaar in zijn tienerjaren en op zijn zeventiende trad hij professioneel op op lokale podia in Belgie.
Philip Catherine is sinds het begin van de jaren 60 van de vorige eeuw een van de meest vooraanstaande muzikanten van de Europese jazzscene. Zijn samenwerking met jazzgrootheden als Chet Baker, Tom Harrell, Stephane Grappelli, Larry Coryell, Dexter Gordon en Charles Mingus.
Zijn unieke stijl en klankkleur en zijn ongebreidelde inzet voor de muziek zijn van een niet te miskennen invloed geweest op de ontwikkeling van de Europese jazz.
In 1971 wordt de jonge Belg door Jean-Luc Ponty gevraagd om mee te spelen in diens kwintet. Dat jaar komt ook het eerste album onder zijn naam uit; Stream.
Zijn album Summer Night (2002) werd door de pers onthaald als een van de beste cd's van het jaar en stond in de VS op nr. 19 in de Jazz Charts.

Philip Catherine was born in London to an English mother and Belgian father and was raised in Brussels. His grandfather played violin in the London Symphony Orchestra. Catherine started on guitar in his teens, and by seventeen he was performing professionally at local venues
Ever since the 60s Philip Catherine is one of the leading figures of the European jazz scene. His collaboration with jazz magnitudes like Chet Baker, Tom Harrell, Stéphane Grappelli, Larry Coryell, Dexter Gordon, Charles Mingus, his unique style and timbre, and his unbridled commitment to the music unquestionally affected the development of European jazz.
In 1971, the young Belgian was asked to play in Jean-Luc Ponty′s quintet. In the same year his first solo-album, Stream Off, was released.
His 2002 album Summer Night was regarded by the US press as one of the best jazz-albums of the year, highest position in the U.S. Jazz Charts No 19.

Philip Catherine
27 oktober 1942, London, Engeland

Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Geen items

GEAR

Gibson 1961 ES-175D Sunburst guitarpoll
Gibson 1961 ES-175D Sunburst

Godin 5th Avenue guitarpoll
Godin 5th Avenue
Gibson 1980 Wine Red Solid body guitarpoll
Gibson 1980 Wine Red Solid body