Philip Catherine

Home Jazz Philip Catherine
n

Philip Catherine werd geboren in Londen uit een Engelse moeder en een Belgische vader en groeide op in Brussel. Zijn grootvader speelde viool in het London Symphony Orchestra. Catherine begon met gitaar in zijn tienerjaren en op zijn zeventiende trad hij professioneel op op lokale podia in Belgie.
Philip Catherine is sinds het begin van de jaren 60 van de vorige eeuw een van de meest vooraanstaande muzikanten van de Europese jazzscene. Zijn samenwerking met jazzgrootheden als Chet Baker, Tom Harrell, Stephane Grappelli, Larry Coryell, Dexter Gordon en Charles Mingus.
Zijn unieke stijl en klankkleur en zijn ongebreidelde inzet voor de muziek zijn van een niet te miskennen invloed geweest op de ontwikkeling van de Europese jazz.
In 1971 wordt de jonge Belg door Jean-Luc Ponty gevraagd om mee te spelen in diens kwintet. Dat jaar komt ook het eerste album onder zijn naam uit; Stream.
Zijn album Summer Night (2002) werd door de pers onthaald als een van de beste cd's van het jaar en stond in de VS op nr. 19 in de Jazz Charts.

Philip Catherine
27 oktober 1942, London, Engeland

Official website

GENRE

ALBUMS

VIDEO

abonneren Youtube.

AGENDA

Er zijn vanaf vandaag   312   gigs van optredene gitaristen gevonden

Geen items

GEAR

Gibson 1961 ES-175D Sunburst guitarpoll
Gibson 1961 ES-175D Sunburst
Godin 5th Avenue guitarpoll
Godin 5th Avenue

Gibson 1980 Wine Red Solid body guitarpoll
Gibson 1980 Wine Red Solid body
Scharpach Vienna Joe guitarpoll
Scharpach Vienna Joe